ΤΑΞΙΔΙΑ

Γαστρονομικός προορισμός ο Βόλος

γαστρονομικός-προορισμός-ο-βόλος-294025

Εναλλακτική πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Το πλαίσιο των δράσεων, που θα καταστήσει γαστρονομικό προορισμό τον Βόλο και το Πήλιο, αναπτύχθηκε στην εκδήλωση για την ανάπτυξη του τοπικού γαστρονομικού χάρτη, που διοργάνωσε η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Τόσο ο βραβευμένος συγγραφέας και κεντρικός ομιλητής Γιώργος Πίττας, εμπνευστής του πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και ιδρυτής της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide, όσο ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης τόνισαν ότι απαιτούνται η πολιτιστική αυτογνωσία και η ωριμότητα όλων των εμπλεκομένων και κυρίως η αλληλεγγύη και συνέργεια όλων, επιχειρηματιών, παραγωγών, εμπόρων, ξενοδόχων και όλων των επαγγελμάτων που περιστρέφονται γύρω από την παραγωγή.

Ο κ. Πίττας μέσω του συγγράμματός του «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί», ανακοίνωσε το μανιφέστο των γαστρονομικών κοινοτήτων που θα δημιουργηθούν, ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο τραπέζι γνώσης, συνεργασίας και χαράς και άρα πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες.

Ο κ. Ζαφείρης, χαιρετίζοντας τα μέλη της Ενωσης και τους επίσημους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, ανέφερε ότι η Ενωση Ξενοδόχων συντάσσεται με το πρόγραμμα, θεωρώντας πως ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά ένας τόπος είναι να κινητοποιηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σφυρηλατώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. «Το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά, «είναι για όσους αγαπούν τη δουλειά, για όσους συνεργάζονται και πιστεύουν ότι το κοινό καλό είναι καλό όλων».

Αξίζει να σημειωθεί πως το τρίπτυχο γαστρονομία, πολιτισμός, τουρισμός αποτελεί μια συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «ώστε να γίνουμε όλοι μαζί οι καλύτεροι πρεσβευτές της τουριστικής μας ταυτότητας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων υπογραμμίζεται η άριστη συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου αλλά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Επίσης απευθύνονται ευχαριστίες στους «Γιώργο Πίττα, για τη συνεργασία στην εκδήλωση, Ελένη Καραΐσκου για την ιδέα και την Αγγελική Βογδάνου για την αμέριστη βοήθειά της στη διοργάνωση της εκδήλωσης». Επίσης απευθύνονται ευχαριστίες «στο εξαιρετικής ποιότητας Τυροκομείο «ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ» και το εργαστήρι «ΣΤΡΑΚΑΣ» για τα εδέσματα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αναστάσιος Μπατζιάκας αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Βόλου, Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ, Αγγελική Τομαρά μέλος του Δ.Σ. ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και μέλος επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Βόλου, Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης, Κωνσταντίνος Λεβέντης ξενοδόχος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), Γεωργία Ταμπάκη και Γιώργος Παπαμακάριος από το τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου, ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Ευσταθίου και ο Νικόλαος Σαρούκος προϊστάμενος τμήματος επιθεωρήσεων, ελέγχου και τουριστικής ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας, πολλά μέλη και φίλοι της Ενωσης, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ενωσης, επιχειρηματίες της εστίασης και ντόπιοι παραγωγοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου