Αφιέρωμα σε 25 μικρές και γοητευτικές πόλεις στην Ευρώπη –από παραλίμνια χωριά στην Αυστρία, μέχρι γραφικούς προορισμούς στη Ρουμανία με βασικό χαρακτηριστικό τους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα εντυπωσιακά καμπαναριά και τους πλακόστρωτους δρόμους– δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η «βίβλος» του ταξιδιού.

Ανάμεσά τους διακρίνονται και δύο ελληνικοί προορισμοί, οι οποίοι βρέθηκαν στην όγδοη και δέκατη πέμπτη θέση στη λίστα του Conde Nast Traveller.

Πρώτη συναντάται η Άσσος, η αλλοτινή πρωτεύουσα του βόρειου τμήματος της Κεφαλονιάς. Από μακριά μοιάζει με μια καταπράσινη «κλεψύδρα» ριγμένη μέσα στη θάλασσα, ενώ η εξαιρετική θέα πάνω από τη γραφική και κατάφυτη χερσόνησό της είναι βέβαιο ότι θα σας δελεάσει να κάνετε μια μικρή παράκαμψη και να οδηγήσετε τα 4 χλμ. φιδογυριστού δρόμου που θα σας βγάλουν στο περιτριγυρισμένο από πεύκα και πολύχρωμα σπίτια λιμανάκι της.

Η βόλτα στην Άσσο ξεκινά από την κεντρική πλατεία των Παρισίων, που ονομάστηκε έτσι της τιμήν της βοήθειας που δόθηκε από τη Γαλλία για την ανοικοδόμηση του χωριού μετά της καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.

Απολαύστε τον περίπατο στα στενά δρομάκια με τα προσεισμικά αρχοντικά, βουτήξτε στα ήρεμα νερά της βοτσαλωτής παραλίας του κόλπου και χαλαρώστε στα γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπια πιάτα και θαλασσινές γεύσεις.

Δεύτερη ελληνική πόλη που συναντάται στη λίστα και πιο συγκεκριμένα στην δέκατη πέμπτη θέση είναι το Καστράκι, στα «πόδια» των επιβλητικών Μετεώρων.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, έχει το πιο ονειρικό και επιβλητικό φυσικό σκηνικό να το περιβάλλει: τους γιγαντιαίους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων –από το 1989 έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO– που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου.

Τι καλύτερο, λοιπόν, να ανοίγει κανείς το παράθυρο του δωματίου του και να αντικρίζει σε gros plan τη θέα αυτού του μοναδικού γεωλογικού φαινομένου, που πραγματικά κόβει την ανάσα.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τις 25 ομορφότερες μικρές πόλης της Ευρώπης

Ρόντα, Ισπανία
Ribe, Δανία
Portree, Isle of Skye, Σκωτία
Giethoorn, Ολλανδία
Χάλστατ, Αυστρία
Χβαρ, Κροατία
Rye, Αγγλία
Άσσος, Ελλάδα
Albarracín, Ισπανία
Κοτόρ, Μοντενέγρο
Ísafjörður, Ισλανδία
Reine, Νησιά Lofoten
Tórshavn, Νησιά Faroe
Vernazza, Ιταλία
Καστράκι, Ελλάδα
Cobh, Ιρλανδία
Μπλεντ, Σλοβενία
Angra do Heroísmo, Αζόρες, Πορτογαλία
Σινισοάρα, Ρουμανία
Dinant, Βέλγιο
Castelluccio, Ιταλία
Interlaken, Ελβετία
Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία
Φλαμ, Νορβηγία
Kaysersberg, Γαλλία

[newsbeast.gr]