ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο είναι το πρώτο ελληνικό νησί που λέει «όχι» στο τσιγάρο

ποιο-είναι-το-πρώτο-ελληνικό-νησί-που-λ-738835
Ως τμήμα της νέας ταυτότητας της θέλει να συμπεριλάβει την πρωτοβουλία «Smoke Free» η Αστυπάλαια που επιθυμεί να γίνει πηγή θετικής ενέργειας.

Η Αστυπάλαια, η γνωστή «πεταλούδα του Αιγαίου» έχει στόχο να μεταμορφωθεί στο πρώτο ελληνικό νησί χωρίς τσιγάρο. Η «SMOKE-FREE» Αστυπάλαια αποτελεί τη νέα μεγάλη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο δήμος Αστυπάλαιας σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός: Η Αστυπάλαια επιδιώκει να αναβαθμίσει ριζικά την εμπειρία που παρέχει στους επισκέπτες της και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τη σημασία της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Το πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος που θέτει σε εφαρμογή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει:

Την αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στο δημαρχείο, αλλά και σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους.

Δράσεις για την παρότρυνση των επιχειρήσεων του νησιού ως προς την τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της Αστυπάλαιας σχετικά με τη SMOKE–FREE πρωτοβουλία, μέσω των ειδικών σημείων ενημέρωσης.

Με στόχο την καλλιέργεια μιας κουλτούρας σεβασμού και πολιτισμού, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Πανορμίτης Κονταράτος ανακήρυξε την περιοχή των ανεμόμυλων, σε «ανοικτή ζώνη χωρίς τσιγάρο». Παράλληλα, δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου ο δήμος Αστυπάλαιας να γίνει ο πρώτος οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα που θα λάβει πιστοποίηση «SMOKE-FREE», από μεγάλο, ανεξάρτητο οργανισμό.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου