ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βγάζεις τα παπούτσια σου στο αεροπλάνο

ο-λόγος-για-τον-οποίο-δεν-πρέπει-να-βγάζ-151618

Υπάρχουν πολλοί αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, ώστε να γίνεται το ταξίδι μας πιο ευχάριστο και ασφαλές.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι «άγραφοι νόμοι» που ίσως δεν γνωρίζαμε έως τώρα αλλά καλό είναι να ακολουθούμε, ώστε να διευκολύνουμε τόσο το δικό μας ταξίδι όσο και των άλλων.

Μια αεροσυνοδός, μάλιστα, απαντώντας σε φόρουμ, έκανε γνωστό κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης ρώτησε γιατί ζητούν από τους επιβάτες να φορούν τα παπούτσια τους κατά την απογείωση. Και είναι μια πολύ λογική ερώτηση, αν σκεφτεί κανείς ότι το να βγάλεις τα παπούτσια κατά τη διάρκεια της πτήσης, βοηθά στο να μειωθεί το πρήξιμο.

Η αεροσυνοδός, Tony Luna, απάντησε λοιπόν: «Εκτός του ότι μπορεί να μυρίσει άσχημα όλη η καμπίνα, τα παπούτσια είναι απαραίτητα σε περίπτωση έκτακτη ανάγκης, αν και αυτό δεν περιλαμβάνεται στις πληροφορίες για την ασφάλεια του αεροπλάνου».

«Σε περίπτωση ανάγκης, πιθανά συντρίμμια μπορεί να μπλοκάρουν το δρόμο προς την έξοδο. Αν τα πόδια σας λοιπόν δεν είναι καταλλήλως καλυμμένα, μπορεί να είναι δύσκολο να βγείτε», προσθέτει.

Επίσης, το να κυκλοφορείς στο αεροπλάνο χωρίς παπούτσια είναι άσχημη εικόνα αλλά και ανθυγιεινό, καθώς το πάτωμα δεν είναι εντελώς καθαρισμένο μεταξύ των πτήσεων.

Για να μη μιλήσουμε για το θέαμα μιας κάλτσας και των απλωμένων ποδιών. Θεωρείται δεδομένο.

Ακόμη, ίσως να ενοχληθούν οι άλλοι επιβάτες και το πλήρωμα, οπότε είναι προτιμότερο να ταξιδεύουμε με τα παπούτσια μας στη θέση τους.

bovary.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου