ΤΑΞΙΔΙΑ

11 από τους πιο επικίνδυνους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο

11-από-τους-πιο-επικίνδυνους-τουριστικο-193759

Ο πλανήτης μας είναι ένα φανταστικό, όμορφο καις συναρπαστικό μέρος που ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσει με την ζωντάνια και την ποικιλομορφία του. Η γη είναι το σπίτι πολλών εντυπωσιακών βουνών, θαυμαστών ηφαιστείων, μαγευτικών ποταμών, ατελείωτων ερήμων και πολλών άλλων αξιοπρόσεκτων στοιχείων. Όσο όμορφος κι αν είναι ο πλανήτης μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η φύση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις πιο συναρπαστικές και επικίνδυνες τοποθεσίες στον κόσμο. Αν αναζητάτε διακοπές με έντονο το στοιχείο του κινδύνου, αυτά τα μέρη είναι ό,τι πρέπει για σας. Διαφορετικά, μείνετε μακριά!

Η ΚΟΙΛΆΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ, ΗΠΑ

Αν η γη είναι το σπίτι μας, τότε η Κοιλάδα του Θανάτου είναι ένας πολύ καυτός φούρνος. Αυτή η εκπληκτική έρημος κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη μας (56,7 βαθμούς Κελσίου). Δεν έχει σημασία πόσο σκληρός και δυνατός είστε, ο καυτός ήλιος και η αποπνικτική ζέστη της Κοιλάδας του Θανάτου θα σας εξαντλήσει πολύ γρήγορα. Εκεί, χωρίς νερό μπορεί να ζήσει κανείς μέχρι 14 ώρες.

ΈΡΗΜΟΣ ΝΤΑΝΑΚΊΛ, ΕΡΥΘΡΑΊΑ

Πρόκειται για μια έρημο με πολύ ψηλές θερμοκρασίες (50 βαθμοί Κελσίου), πολλά ενεργά ηφαίστεια, θερμοπίδακες που απελευθερώνουν τοξικά αέρια και φυσικά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο βάναυση τοποθεσία από την έρημο Ντανακίλ της Αφρικής. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το θεωρούσαν κυριολεκτικά ως το χειρότερο μέρος ή σαν «Κόλαση στη Γη» αλλά ελκύει πολλούς γενναίους τυχοδιώκτες από όλο τον κόσμο. Απλά σκεφτείτε πως απαγορεύεται αυστηρά να επισκεφτείτε την έρημο Danakil χωρίς έμπειρο οδηγό.

ΌΡΟΣ ΟΥΆΣΙΓΚΤΟΝ, ΗΠΑ

Η κορυφή του όρους κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τους γρηγορότερους ανέμους στην επιφάνεια της Γης. Ο γρηγορότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί είναι τα 327 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι δυνατοί άνεμοι, δεν αποτελούν τη μόνη ανησυχία στην περιοχή. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν τους -40 βαθμούς ενώ οι συνεχείς σφοδρές χιονοπτώσεις κάνουν το όρος Ουάσινγκτον ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Παρά το μέτριο ύψος του (1.917 μέτρα), είναι μια από τις πιο θανατηφόρες κορυφές του κόσμου. Το φορτίο που θα νιώσει κανείς εκεί, μπορεί να συγκριθεί με αυτό που θα βίωνε στη κορυφή του Έβερεστ.

ΗΦΑΊΣΤΕΙΟ ΣΙΝΑΜΠΟΎΝΓΚ, ΙΝΔΟΝΗΣΊΑ

Gonzalo Saenz de Santa Maria Poullet

M.Jacobs

Το ηφαίστειο Sinabung, είναι ενεργό και βρίσκεται στο Ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα. Συμβαίνουν εκρήξεις αρκετά συχνά και χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς στέγη ή λεφτά. Οι κοντινές πόλεις και χωριά έχουν καλυφθεί αρκετές φορές με λάβα και στάχτη: τα έτη 2010, 2013, 2014 και 2015. Η τελευταία έκρηξη έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 2016 με ένα θανατηφόρο νέφος από ηφαιστειακό αέριο να καλύπτει την περιοχή με πέτρες και τέφρα ενώ έφτασε τα 2.500 μέτρα σε ύψος. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί εκεί αύριο.

LHA DA QUEIMADA GRANDE (ΤΟ ΝΗΣΊ ΤΩΝ ΦΙΔΙΏΝ), ΒΡΑΖΙΛΊΑ

Joao Marcos Rosa

Κρυμμένο κάπου στις ακτές τις Βραζιλίας, το νησί είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Ο λόγος αυτού είναι αρκετά απλός, το μέρος είναι γεμάτο με τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, τα Bothrops (Βόθροπες). Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ζουν περίπου 5 φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες με ανθρώπους που υπέκυψαν στα θανατηφόρα αρπακτικά σε ελάχιστο χρόνο. Μια από αυτές τις ιστορίες αναφέρεται σε έναν φαροφύλακα που δέχτηκε επίθεση από φίδια και πέθανε ενώ μετά από τη θνησιμότητα ο φάρος είναι αυτοματοποιημένος και η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει τους επισκέπτες.

ΕΘΝΙΚΌ ΠΆΡΚΟ MΑΝΤΊΝΤΙ, ΒΟΛΙΒΊΑ

Jess Kraft

Εκ πρώτης όψεως, το μέρος μοιάζει γραφικό αλλά στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνο. Γιατί; Διότι περιλαμβάνει την πιο δηλητηριώδη και επικίνδυνη βλάστηση στον κόσμο. Οποιαδήποτε επαφή με αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται στο πάρκο μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό, εξάνθημα και ζάλη. Οποιαδήποτε γρατσουνιά ή ακόμη και μικρή πληγή μπορεί να μολυνθεί με τροπικά παράσιτα.


Η ΚΟΙΛΆΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ, KΑΜΤΣΆΤΚΑ, ΡΩΣΊΑ

Igor Shpelenok

Και η χερσόνησος Καμτσάτκα στην Ρωσική Άπω Ανατολή έχει τη δική της κοιλάδα του Θανάτου και δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την περίφημη κοιλάδα των Geysers. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των τοξικών αερίων που βρέθηκαν σε αυτό το μέρος αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό οργανισμό: τα φυτά και τα ζώα πεθαίνουν γρήγορα ενώ οι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν αδιαθεσία, πυρετό, ζάλη και κρύο.


ΑΤΌΛΗ ΜΠΙΚΊΝΙ, ΝΗΣΙΆ ΜΆΡΣΑΛ

Pixabay

Χαμένο κάπου στον ωκεανό, αυτό το νησί είναι σαν παράδεισος, έτσι δεν είναι; Αλλά το Bikini Atoll αποτελεί σπίτι πολλών δοκιμαστικών πυρηνικών δοκιμών που το μετέτρεψαν από γραφικό σε ένα ραδιενεργό σκουπιδότοπο. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ το νησί ακόμη παραμένει επικίνδυνο για τους ζωντανούς οργανισμούς: τα υψηλά ποσοστά ακτινοβολίας που καταγράφονται μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.


ΤΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΦΆΝΤΩΝ, ΤΣΟΝΜΠΟΥΡΊ, ΤΑΪΛΆΝΔΗ

Jon Nok / SWNS

Στο Βασίλειο των Ελεφάντων, είναι όνομα περιοχής της Ταϊλάνδης, υπάρχει μια λίμνη γεμάτη κροκόδειλους όπου οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν την βόλτα τους ανάμεσα στα ερπετά. Μάλιστα οι κροκόδειλοι είναι πεινασμένοι έτσι ώστε οι τουρίστες να τους ταΐσουν. Οι υπεύθυνοι της λίμνης τους δίνουν καλάμια και πετονιές έτσι ώστε να κάνουν τα ερπετά να πεταχτούν από το νερό και να απολαύσουν το θέαμα.

ΤΡΊΓΩΝΟ ΑΦΆΡ, ΑΙΘΙΟΠΊΑ

 Matthew and Heather

Το ηφαίστειο Έρτα Άλε στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα του πλανήτη. Μικροί σεισμοί κουνούν συνεχώς την περιοχή σχηματίζοντας πολλά βαθιά χάσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το Έρτα Άλε περιέχει 2 λίμνες λάβας σε ένα κρατήρα. Το ποσό της λάβας σε αυτόν αλλάζει συνεχώς προκαλώντας κίνηση στην επιφάνεια της γης.


ΛΊΜΝΗ ΝΆΤΡΟΝ, ΤΑΝΖΑΝΊΑ

Bildagentur Zoonar GmbH

Μπορεί να μοιάζει με εξωγήινο τοπίο αλλά πρόκειται για μια φωτογραφία της λίμνης Natron της Τανζανίας. Η κρούστα από αλκαλικό αλάτι στην επιφάνεια της λίμνης είναι τόσο επικίνδυνη που όλα τα ζωντανά πλάσματα πεθαίνουν όταν έρθουν σε επαφή με αυτήν. Για προφανείς λόγους, το κολύμπι σε αυτή τη λίμνη είναι αυστηρά απαγορευμένο ενώ η έντονη μυρωδιά του υδρόθειου που προέρχεται από την επιφάνεια της λίμνης δεν θα σας αφήσει να θαυμάσετε το μαγευτικό τοπίο για μεγάλο χρονικό διάστημα.


buhamster.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου