ΤΑΞΙΔΙΑ

ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗΣ: Η αρμονία της φύσης

κατηγιωργησ-η-αρμονία-της-φύσης-530617

Το γραφικό ψαροχώρι με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ειδυλλιακές αμμουδιές θα σας μαγέψει

Το Πήλιο είναι διάσπαρτο με παραδοσιακά χωριά και γραφικούς οικισμούς, με ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία. Σε απόσταση 65 χλμ. από το Βόλο, ο Κατηγιώργης είναι ένα μικρό ψαροχώρι που τα λίγα σπίτια του έχουν αναπτυχθεί γύρω από έναν γραφικό κολπίσκο. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του Πηλίου ακριβώς απέναντι από την Σκιάθο και προσφέρει στους επισκέπτες του γαλήνη και ηρεμία.

Εξαιρετικό μέρος για ψάρεμα, με γαλαζοπράσινα νερά και πολλές μικρές ειδυλλιακές αμμουδιές. Μοναδική είναι η περιπλάνηση με τα άλογα στο πευκοδάσος του Κατηγιώργη. Σήμερα το γραφικό αυτό ψαροχώρι του Πηλίου είναι από τα πιο όμορφα χωριά που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο διακοπών.

Η παραλία του χωριού με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ιδανική πρόταση για το καλοκαίρι και σας προκαλεί να περάσετε όλη τη μέρα στο όμορφο περιβάλλον της. 

Ο Κατηγιώργης είναι από τα αγαπημένα χωριά του Πηλίου και πολλοί επισκέπτες το προτιμούν για την ηρεμία και την γαλήνη που προσφέρει. Στα πανέμορφα τοπία του με το γαλάζιο και το πράσινο να συνυπάρχουν αρμονικά, θα απολαύσετε στιγμές ηρεμίας μακριά από το άγχος και τον θόρυβο της πόλης.

Εκτός από την παραλία του χωριού που είναι θαυμάσια, μπορείτε να περάσετε δροσερές στιγμές σε κοντινές παραλίες όπως η Θεοτόκος, Λύρη και Μουρτιάς. Η φημισμένη παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πάλτση βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό και θα φτάσετε πολύ γρήγορα με το αυτοκίνητο σας.

Ο Κατηγιώργης αποτελεί ιδανική βάση διαμονής για τις διακοπές σας και έχει εύκολη πρόσβαση σε πολλά χωριά και αξιοθέατα του Πηλίου, δίνοντας σας την ευκαιρία να οργανώνετε ευχάριστες εκδρομές και να γνωρίσετε τις ομορφιές του. Από εδώ οι επισκέπτες του Κατηγιώργη μπορούν να κατευθυνθούν στα χωριά του ανατολικού Πηλίου, όπως η Τσαγκαράδα και τα Ποτιστικά.

Διαθέτει δύο ταβερνούλες και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Από την ταράτσα του μικρού ξενώνα πάνω από την δεύτερη ταβερνούλα, στο βάθος του κόλπου απολαμβάνει ο επισκέπτης ένα όμορφο ξημέρωμα, με τον ήλιο να ανατέλλει από τη μεριά της Σκιάθου.

Η πιο κοντινή παραλία στα νότια του Κατηγιώργη είναι το Βλαχόρεμα. Ένα υπέροχο καλογραμμένο μονοπάτι οδηγεί εκεί μόλις σ’ ένα 10λεπτο. Το Βλαχόρεμα είναι ένας ορμίσκος εκπληκτικής ομορφιάς, με πεντακάθαρα νερά και θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με πυκνή βλάστηση, όπου κυριαρχούν τα πεύκα. Μετά το Βλαχόρεμα, το μονοπάτι συνεχίζεται. Οι λάτρεις των ήπιων πεζοποριών θα ανακαλύψουν μετά ένα 20λεπτο μια παραλία φανταστική, το Βρωμονέρι.

Μια απέραντη παραλία…

Δίπλα και μερικά μόλις χιλιόμετρα από το Κατηγιώργη και την πανέμορφη παραλία της Λύρης θα βρείτε μια σειρά ακόμα μαγικών παραλιών που θα σας μείνουν αξέχαστες. Εξαιρετικά μέρη για ψάρεμα, με γαλαζοπράσινα νερά και πολλές μικρές ειδυλλιακές αμμουδιές.

Καστρί:Την άνοιξη τα αγριολούλουδα κατηφορίζουν προς τη μεθυστική αυτή παραλία του Αιγαίου. Ήχος κανένας εκτός από τον παφλασμό των κυμάτων, το Ψιθύρισμα του ανέμου και το συρτό κάλεσμα κάποιου βαρκάρη. Το καλοκαίρι το "μπουγάζl" της περιοχής την καθιστά ιδανική για windsurf ενώ τα κάθε είδους πλεούμενα των επισκεπτών μπορούν να προσεγγίσουν απάτητες ακρογιαλιές.

Μικρό: Αφήνοντας τον Πλατανιά και ακολουθώντας το μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα μετά από δεκάλεπτο περπάτημα αντικρίζεις την υπέροχη θέα της μεγάλης παραλίας του Μικρού. Κρυστάλλινα και διαυγή νερά αγκαλιάζουν την ατέλειωτη αυτή χρυσή αμμουδιά που είναι το επίνειο του Λαύκου στο Αιγαίο.

Μουρτιάς: Αμμώδης παραλία με συνεχόμενη έκταση στα μεσόγεια. Σε εκείνο το σημείο μπορεί να διακρίνει κανείς και τα Λούμπαρδα. Τεράστιοι βράχοι διαφόρων σχημάτων που απλώνονται κάθετα πάνω από την θάλασσα 60 με 80μ. από την παραλία του Μουρτιά. Εδώ μπορείτε να δείτε μικρή σπηλιά με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα πρέπει όμως να πάτε ως εκεί κολυμπώντας.

Βρωμονέρι: Αρκετά μεγάλη αμμουδιά, ανάμεσα σε βραχώδη ακτή, με το μοναδικό στο Βάθος της πηγάδι αλλά με υφάλμυρο νερό, που σώζετε ακόμα. Έτσι εξηγείτε και η ονομασία μια και τα τέτοια πηγάδια στο νότιο Πήλιο τα λένε «βρωμοπήγαδα».

Θεοτόκος: Μεγάλη αμμουδιά στα βόρεια και κάτω από το Παλιόκαστρο, δεσπόζει το ερημοκλήσι της Θεοτόκου, ένα κτίσμα του 1807. Εδώ απλώνονταν η αρχαία πόλη Σηπιάδα η οποία μας παραπέμπει στον έρωτα του Πηλέα και τις Θέτιδας αλλά και στην μερική καταστροφή του Περσικού Στόλου το 480

Τζάσταινη: Στο άκρο του Δήμου της Σηπιάδας, πάνω σχεδόν στο δρόμο προς το Τρίκερι, βρίσκεται μια από τις ομορφότερες και ήσυχες παραλίες του Πηλίου. Πλούσια σε βλάστηση και υπόγεια ύδατα προσφέρει μια ήρεμη παρουσία στον επισκέπτη. Στον μικρό ορμίσκο της Τζάσταινης αν καθίσει κανείς θα βρει πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά σε ένα γαλήνιο τοπίο από το Τρίκερι.

Λύρη: Η Λύρη είναι ένα χωριό του νομού Μαγνησίας. Απέχει 10 χλμ. από το Προμύρι και 65 από το Βόλο. Η Λύρη δημιουργήθηκε από τους κατοίκους του Προμυρίου μετά την σφαγή που έγινε στο χωριό τους. Το πότε ακριβώς άρχισαν να φτιάχνουν σπίτια δεν είναι γνωστό.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου