ΤΑΞΙΔΙΑ

Μειώθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στο Βόλο

μειώθηκαν-οι-τιμές-των-ξενοδοχείων-στ-37036

Σύμφωνα με την trivago ~ Δείτε τις σημαντικότερες μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών

Οι αποδράσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό αρχίζουν να πυκνώνουν. Σε ποιες πόλεις θα πληρώσουν τα περισσότερα οι ταξιδιώτες για τη διαμονή τους; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για τον μήνα Απρίλιο 2016, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Σε επίπεδο χώρας

Η μέση τιμή για την Ελλάδα για τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 90 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,1 τοις εκατό, τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση. Η Κροατία, από την άλλη, είναι μεταξύ των χωρών που διατήρησαν απόλυτα σταθερές τις τιμές τους σε σχέση με το 2015, αντίθετα με την Ισπανία, τη Γαλλία και τηΓερμανία που τις αύξησαν κατά μέσο όρο. Μειωμένες τιμές φαίνεται να έχει η Ιταλία, στα 122 ευρώ, χαμηλότερες από πέρυσι κατά 1,6 τοις εκατό. Αντίστοιχα, μειωτική πορεία στις τιμές σε σχέση με την περασμένη χρονιά είχαν η Τουρκία και η Κύπρος. Η Τουρκία, μάλιστα, με μέση τιμή στα 79 ευρώ, φαίνεται να μείωσε σημαντικά τις τιμές σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015, κατά 24,8 τοις εκατό, ενώ η Κύπρος μόνο κατά1,4, φτάνοντας κατά μέσο όρο στα 73 ευρώ.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι μέσες τιμές και η πορεία τους σε ετήσια και μηνιαία βάση:

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε επίπεδο πόλεων

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο πώς μεταβλήθηκαν οι ξενοδοχειακές τιμές συγκεκριμένων πόλεων, παρατηρούνται ενδιαφέρουσες αλλαγές. Σημαντικές αυξήσεις εμφανίζονται σε ετήσια βάση στη Στοκχόλμη, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, οι οποίες είναι ακριβότερες κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό η κάθε μία. Οικονομικότερες ωστόσο, κατά 10 περίπου τοις εκατό φαίνονται να είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη. Η σημαντικότερη μεταβολή παρουσιάζεται στην Κωνσταντινούπολη, η οποία φαίνεται να έχει μειώσει τις τιμές της κατά περισσότερο από 30 τοις εκατό, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2015, με μέση τιμή στα 81 ευρώ. Η Αθήνα, από την άλλη, φαίνεται να έχει αυξήσει λίγο τις τιμές της, στα 95 ευρώ, από τα 90 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές για 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις:

Οι ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών

Τόσο αυξήσεις, όσο και μειώσεις φαίνεται να χαρακτηρίζουν την πορεία με την οποία μεταβλήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων σε ελληνικές πόλεις σε ετήσια βάση. Σημαντική μείωση παρουσιάζεται στο Ναύπλιο, του οποίου τα ξενοδοχεία είναι κατά 13,3 πιο οικονομικά προσιτά. Οικονομικότερα, επίσης, παρουσιάζονται και τα ξενοδοχεία τόσο στηνΚαστοριά, όσο και στον Βόλο. Ακριβότερα, ωστόσο, συγκριτικά με πέρυσι είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, κατά 12, 5 τοις εκατό, με μέση τιμή στα 81 ευρώ, τηςΑράχωβας, με τιμή που διαμορφώνεται στα 101 ευρώ και του Μετσόβου, στα 74 ευρώ, από τα 61 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Απρίλιο:

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου