ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνένωση δυνάμεων για τον τουρισμό ~ Άνοιγμα στο εξωτερικό

συνένωση-δυνάμεων-για-τον-τουρισμό-άν-44165

Συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου με Πανεπιστήμια της Ελβετίας και της Αμερικής

Διευρύνεται και εξελίσσεται διαρκώς η στρατηγική συμμαχία της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου που έχει αναπτυχθεί με το Αμερικάνικο Κολέγιο της Θεσσαλονίκης, ενώ στο μεταξύ προστίθενται αντίστοιχες δράσεις συνεργασίας με την Ελβετία και την Αμερική. Συγκεκριμένα, η Ενωση Ξενοδόχων της Σκιάθου, αναπτύσσει πλέον συνεργασία με τρία γνωστά Κολέγια του εξωτερικού, το Cesar Ritz στην Ελβετία, το Ηotel Institute Montreux επίσης στην Ελβετία και το St. Thomas University στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ενώ όπως εκτιμάται, η συγκεκριμένη συνεργασία θα είναι πολύπλευρη τόσο για τη Σκιάθο, όσο και για τα συμβαλλόμενα πανεπιστήμια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι παραπάνω συνεργασίες θα αποφέρουν σημαντικά, μακροπρόθεσμα οφέλη στο νησί, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, ο οποίος αναφέρει παράλληλα ότι ανοίγουν δρόμοι συμμετοχής σε διεθνείς δράσεις, με επίκεντρο την εκπαίδευση και τον τουρισμό.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Κουκουλάκης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού και της βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος, ανοίγει ο δρόμος συμμετοχής σε κοινά σεμινάρια και δράσεις με τις παραπάνω χώρες.

Ουσιαστικά, δίνεται η ευκαιρία στους ξενοδόχους της Σκιάθου, σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχουν σε κοινά σεμινάρια και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό, καθιστώντας ευρύτερα γνωστό το νησί και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, προκειμένου να αποτελέσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό, διεθνώς.

Παράλληλα, η Σκιάθος θα αποτελέσει πεδίο εκπαιδευτικής διερεύνησης από τους φοιτητές των παραπάνω Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Cesar Ritz στην Ελβετία είναι γνωστό διεθνώς για την εκπαιδευτική του προσέγγιση στο πεδίο του τουρισμού.

Η προοπτική να επισκεφθούν μελλοντικά τη Σκιάθο οι σπουδαστές των παραπάνω Πανεπιστημίωνείναι ορατή, στο πλαίσιο ενημερωτικών συνεδρίων ή φοιτητικών εκδρομών, ενώ αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό, στις χώρες όπου θα πραγματοποιούνται κοινές δράσεις.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου αναφέρει παράλληλα ότι εκπρόσωποι των παραπάνω Κολλεγίων πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις παρουσίασης των προγραμμάτων σπουδών σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να προσελκύσουν φοιτητές. Η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, θα έχει, αντίστοιχα, τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις παραπάνω δράσεις, με προφανή οφέλη για το νησί.

Οι προσδοκίες από τις παραπάνω συνεργασίες είναι μεγάλες, ενώ οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στο νησί του Παπαδιαμάντη, εκτιμούν ότι θα δοθεί η ευκαιρία στη Σκιάθο για ευρύτερη προβολή διεθνώς. Στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αποτελέσει η Σκιάθος δημοφιλή προορισμό για τους Ελληνες τουρίστες στο πλαίσιο του Πάσχα και γι’ αυτό το λόγο, προγραμματίζονται στοχευμένες δράσεις προβολής του νησιού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου