ΤΑΞΙΔΙΑ

Μεταβολή 1% στις τιμές των ξενοδοχείων του Βόλου

μεταβολή-1-στις-τιμές-των-ξενοδοχείων-τ-69109

Η έρευνα διενεργήθηκε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

Απόκλιση της τάξης του 1% παρουσιάζουν κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση οι τιμές των ξενοδοχείων του Βόλου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της ιστοσελίδας www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το Μάρτιο του 2016. Δεκαπέντε πόλεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο Βόλος, συμμετέχουν στην έρευνα που πραγματοποίησε η διαδικτυακή πλατφόρμα trivago, προκειμένου να καταγράψει τις μεταβολές στις τιμές των ξενοδοχείων, τόσο σε επίπεδο Ευρώπης, όσο και Ελλάδας.

Οι τιμές των καταλυμάτων του Βόλου, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ήταν κατά μέσο όρο 69 ευρώ το Μάρτιο του 2015, 74 ευρώ το Φεβρουάριο του 2016 και 75 ευρώ, αντίστοιχα, το Μάρτιο του 2016, γεγονός που μεταφράζεται σε ετήσια μεταβολή της τάξης του 9%.

Στο μεταξύ, οι μεταβολές των τιμών των ξενοδοχείων της Ελλάδας μεταβλήθηκαν τόσο αυξητικά, όσο και μειωτικά, οδηγώντας τη μέση τιμή στο να διαμορφώνεται στα 84 ευρώ για τον Μάρτιο, 15% υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2015. Πιο αναλυτικά, πέραν της Αθήνας η οποία έχει ετήσια αύξηση τιμών 12%, η Θεσσαλονίκη μετέβαλε τις τιμές της προς τα πάνω κατά 10%.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές σημειώθηκαν στο Μέτσοβο, στα Ιωάννινα και το Καρπενήσι, όπου παρότι οι τιμές αυξήθηκαν αρκετά, παραμένουν εντός λογικών, για την εποχή, πλαισίων.

Στο μεταξύ, εξετάζοντας την πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, παρατηρούνται κυρίως αυξήσεις, αλλά και αξιοσημείωτες μειώσεις. Πιο συγκεκριμένα, τις τιμές τους σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να έχουν μειώσει τα ξενοδοχεία του Λονδίνου, του Παρισιού και της Ρώμης. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή για το Λονδίνο διαμορφώνεται τον τρέχοντα μήνα στα 177 ευρώ, 5% χαμηλότερη από πέρυσι. Το Παρίσι έχει αντίστοιχη μείωση, της τάξεως του 3%, ενώ σχεδόν εξίσου οικονομικότερα για το Μάρτιο είναι και τα ξενοδοχεία της Ρώμης, έχοντας χαμηλώσει τις τιμές τους κατά 4%, συγκριτικά με το Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Μεταξύ των πόλεων με αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές για το Μάρτιο συναντάται και η Αθήνα, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 83 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η τιμή αυτή είναι κατά 12%, στο πλαίσιο ετήσιας σύγκρισης και κατά 4%, στο πλαίσιο μηνιαίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου