ΤΑΞΙΔΙΑ

Στο top 10 Πήλιο και Σκόπελος

στο-top-10-πήλιο-και-σκόπελος-79575

Ενθουσιώδες δημοσίευμα της «Telegraph» για τις παραλίες του βουνού των Κενταύρων και το Βελανιό της Σκοπέλου

Σημαντική θέση κατέχουν το Πήλιο και η Σκόπελος μεταξύ των δέκα καλύτερων παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών για το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» που πλαισιώνεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Μεταξύ των ωραιότερων παραλιών της Ελλάδος, καταγράφονται κατά σειρά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η παραλία Ιγκουάνα της Κρήτης, ο Κάλαθος της Ρόδου, οι παραλίες του Πηλίου, η παραλία Βελανιό της Σκοπέλου, η Βαγιά στη Σέριφο, η ακτή Κανάλι στην Πρέβεζα, η ακτή Φυλακή για γυμνιστές, που βρίσκεται στην Κρήτη, η Σιθωνία της Χαλκιδικής και η ακτή Ντούνης στην Πελοπόννησο. Η αναφορά στις δύο προαναφερθείσες τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας είναι ενθουσιώδης και αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές που συνθέτουν το βουνό των Κενταύρων και τη Σκόπελο αντίστοιχα.

Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι βορειοανατολικά του Πηλίου, υπάρχουν διάφορες ακτές, όπως το Παπα-Νερό που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αη Γιάννη και είναι «θαυμάσια παραλία» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Ο συντάκτης του κειμένου, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην παραλία της Νταμούχαρης, υπενθυμίζοντας τη σύνδεση της συγκεκριμένης περιοχής με την ταινία «Μάμα μία», στο κάστρο, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο Μυλοπόταμο, τα Ποτιστικά με τους εντυπωσιακούς βράχους, την παραλία της Μελανής, αλλά και του Μουρεσίου, παραθέτοντας πληροφορίες για τη διευκόλυνση των εν δυνάμει επισκεπτών.

Με ανάλογη διάθεση περιγράφεται, παράλληλα, η Σκόπελος, όπου πραγματοποιήθηκαν το 2007 γυρίσματα της ταινίας «Μάμα μία». Η παραλία Βελανιό περιγράφεται ως η μεγαλύτερη και η λιγότερο ανεπτυγμένη παραλία του νησιού, με υπέροχη άμμο και θέα που φτάνει μέχρι την Εύβοια. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι για να φτάσει κανείς στη συγκεκριμένη ακτή, διανύει οδική απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη χώρα της Σκοπέλου, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά σε τοπικές επιχειρήσεις και τις παροχές προς τους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι δυο ελληνικές παραλίες η Φακίστρα του Πηλίου και ο Αγιος Γεώργιος της Νάξου συγκαταλέγονται, αντίστοιχα, στις 50 καλύτερες του κόσμου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» που συνοδεύεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Κορυφαία παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με την «Guardian» είναι η Source d’Argent στις Σεϊχέλες, που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Στην 7η θέση της ίδιας λίστας που δημοσιεύει η συγκεκριμένη Βρετανική εφημερίδα, βρίσκεται η Φακίστρα. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, εκτιμούν ότι κάθε δημοσίευμα που βλέπει το φως της δημοσιότητας, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενισχύει το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών της Μαγνησίας και αναμφίβολα λειτουργεί θετικά στη γενικότερη προσπάθεια διεθνούς προβολής. Τα παραπάνω αφιερώματα, όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα θα ακολουθήσουν, κάνουν το γύρο του κόσμου με τη βοήθεια του διαδικτύου και κατά συνέπεια είναι σημαντική κάθε παρόμοια δραστηριότητα, ιδιαιτέρως στις εποχέςπου διανύουμε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου