ΤΑΞΙΔΙΑ

Στο ναδίρ οι κρατήσεις, παρά τη δυναμική που υπάρχει από τις αγορές του εξωτερικού

στο-ναδίρ-οι-κρατήσεις-παρά-τη-δυναμικ-86691

Εμφανώς προβληματισμένος επέστρεψε από τη διεθνή έκθεση του Βουκουρεστίου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της εικόνας που παρουσιάζουν οι κρατήσεις από το εξωτερικό.

Παρά τη δυναμική που υπάρχει από τις ξένες αγορές και την πολύ καλή παρουσία της περιοχής μας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εντούτοις τα ίδια τα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, οδηγούν στο ναδίρ τις κρατήσεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, υπογραμμίζει ότι: «αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι μας ρωτούν για τα σύνορα και την κατάσταση στην Ελλάδα».

Το ερωτηματικό που πλανάται διεθνώς και το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, αποτελούν τροχοπέδη για τις κρατήσεις από το εξωτερικό, όπως εκτιμά ο κ. Ζαφείρης, μεταφέροντας παράλληλα την έκδηλη ανησυχία των ξενοδόχων.

Η παρουσία της Μαγνησίας ήταν δυναμική στη διεθνή έκθεση του Βουκουρεστίου, όπου συμμετείχαν η Ενωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου.

Εξίσου δυναμική ήταν η προχθεσινή παρουσίαση της περιοχής μας σε δημοσιογράφους και τουρ οπερέιτορς από τη Ρουμανία, στη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί, με τη συνδρομή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αγχιάλου.

Παράλληλα ο Δήμος Αλμυρού, μέσω της Επιτροπής Τουρισμού, παρουσίασε το μνημειακό πλούτο της περιοχής μας, που προσφέρεται για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Η παρουσίαση κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ταυτόχρονα, ο κ. Ζαφείρης έγινε αποδέκτης ερωτημάτων από τουριστικούς πράκτορες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους κυβερνώντες ότι πρέπει να λυθούν άμεσα όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν και κυρίως να προστατευτούν οι τουριστικοί προορισμοί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε καταστροφή», επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Παράλληλα ο ίδιος καθιστά σαφές ότι πρέπει να επέλθει ηρεμία και σταθερότητα στη χώρα, «εάν θέλουμε να μην υπάρξουν απώλειες από τη Ρουμανία, όπου το ενδιαφέρον βαίνει διαρκώς αυξανόμενο για την περιοχή μας. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες και γι’ αυτό το λόγο, τονίζει, πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις».

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που έχει δημιουργεί στο πεδίο του τουρισμού, ο κ. Ζαφείρης κάνει λόγο για «δυναμική» και ταυτόχρονα «πρόβλημα», ενώ επισημαίνει ότι: «εάν δεν αντιληφθούμε στην Ελλάδα ότι πρέπει να ηρεμήσουμε, θα καταστραφούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου