ΤΑΞΙΔΙΑ

Ντοκιμαντέρ ύμνος για το Πήλιο (βίντεο)

ντοκιμαντέρ-ύμνος-για-το-πήλιο-βίντεο-103855

Ο Καναδός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Ντορμόι δημιούργησε βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου

Το γύρο του κόσμου κάνει το εκπληκτικό βίντεο που δημιούργησε για το Πήλιο ο Καναδός καλλιτέχνης Κρίστοφερ Ντορμόι που ζει στον Καναδά. Ο χαρισματικός σκηνοθέτης επισκέφτηκε το Πήλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτύπωσε με εικόνα και μουσική τις εντυπώσεις του από το βουνό των Κενταύρων.

Ο ίδιος γράφει για το συγκεκριμένο βίντεο: «Το Πήλιο, η μυθική πατρίδα του Κένταυρου Χείρωνα και η θερινή κατοικία των θεών είναι ένα μέρος που βρίσκεται μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Βόλο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Το Πήλιο παραμένει όμορφο όλο το χρόνο με παρθένες και ποικίλες παραλίες, καταπράσινα δάση με ατέλειωτες διαδρομές για πεζοπορία, ιδανικό για σκι το χειμώνα, αλλά και με γραφικά χωριά που μοιάζουν να αρνούνται την εξέλιξη, διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους με όλη τη ζεστασιά και τη γοητεία».

Το συγκεκριμένο βίντεο, αποτελεί ύμνο του Πηλίου και οι εικόνες που πλαισιώνονται από την ανάλογη μουσική, συνθέτουν ένα ελκυστικό σκηνικό για τους εν δυνάμει απανταχού επισκέπτες του βουνού των Κενταύρων.

Η τοπική κουζίνα, το αρχιτεκτονικό προφίλ και η πηλιορείτικη παράδοση, τα γραφικά σοκάκια, η χλωρίδα και η πανίδα, τα χωριά και οι ακτές, η φύση και οι προτάσεις αναψυχής, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, κοντολογίς, του Πηλίου, αποτελούν τον καμβά του βίντεο που δημιούργησε ο Καναδός λάτρης του Πηλίου, παρουσιάζοντας με το δικό του τρόπο, και εικόνες που κόβουν την ανάσα, τις ανυπέρβλητες ομορφιές του.

Κάθε οπτικό αφιέρωμα και κάθε δημοσίευμα, αποτελούν πρεσβευτές του Πηλίου διεθνώς και προσθέτουν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της προβολής του βουνού των Κενταύρων στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επαγγελματιών του Πηλίου, κάθε παρόμοια πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική, διότι αναδεικνύει τις ομορφιές της Μαγνησίας και ενισχύει παράλληλα τις προσπάθειες προβολής στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες τηλεοπτικά γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς στα σοκάκια και τα χωριά του Πηλίου, με επίκεντρο τους ανθρώπους και την τοπική γαστρονομία, τη φιλοξενία και τις τουριστικές περιοχές που προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.

Παράλληλα έχουν κάνει το γύρο του κόσμου δεκάδες αφιερώματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, τα οποία πλαισιώνονται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του Πηλίου. Ολα τα αφιερώματα που πραγματοποιήθηκαν και όσα θα ακολουθήσουν, δίνουν ώθηση στην προσπάθεια προώθησης του βουνού των Κενταύρων ως ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, που έχει τις δυνατότητες να προσελκύει επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου