ΤΑΞΙΔΙΑ

Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στη Μαγνησία

αισιοδοξία-για-την-τουριστική-κίνηση-104244

Μετά τη συμμετοχή του δήμου Βόλου στην τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ

Αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη Μαγνησία σηματοδοτεί η συμμετοχή του δήμου Βόλου στην «21η International Mediterranean Tourism Market – ΙΜΤΜ» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2016. Το παρών δόθηκε και από τους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το λογότυπο VOLOS PELION IT’S TRUE, ο δήμος Βόλου συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ., σε ενιαίο περίπτερο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον, τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των επισκεπτών.Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για το Βόλο, το Πήλιο και το παραλιακό μέτωπο της Μαγνησίας καθώς και για όλους θεσσαλικούς τουριστικούς προορισμούς, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φανατικούς φίλους στο Ισραηλινό κοινό.

Η συμμετοχή τουVolos Pelion στην έκθεση είχε διττό χαρακτήρα, αφενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της με την τουριστική αγορά του Ισραήλ, να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης και φορείς του τουρισμού και αφετέρου οι επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια στην περιοχή μας. Για την ενίσχυση της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς και την αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, o δήμος στόχευσε στην ενίσχυση των b2b και b2c δράσεων και στη διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Ισραηλινών δημοσιογράφων στην περιοχή,σε συνεργασία μετο γραφείο Ε.Ο.Τ. του Ισραήλ.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλους τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τους τρόπους πρόσβασης, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή όλο το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Yarin Levin, ο γεν. δ/ντής του υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, Amir Halevi, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Τρυφωνόπουλος Δημήτρης, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Χάιφα κ. Κων/νος Ζηνόβιος, η κα Hanny Sobol, C.O. της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Ισραήλ, ο C.O. Open Sky Group, μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, ο Πρόεδρος της WTC κ. Ophir Danir, έγκριτοι δημοσιογράφοι εντύπων μεγάλης κυκλοφορίας και τουριστικών sites υψηλής επισκεψιμότητας οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή για την παρουσία τους, όπως και το διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ, κ. Τερζίμπαση Μιχαήλ. Από πλευράς αιρετών συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, κ Κοντογεώργος Απόστολος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νοτίου Πηλίου κ. Παντελής Δημήτρης. Την έκθεση στήριξαν με την παρουσία τους η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέσω του Προέδρου της κ. Γιώργου Ζαφείρη και πολλοί επιχειρηματίες από τους δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Υπηρεσιακά από το δήμο Βόλου συμμετείχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού, κα Ρηγούλια Κατερίνα, ενώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το στέλεχος της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα. Παπαθεοδώρου Ευαγγελία. Ο δήμος Βόλου βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους φορείς που εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και υλοποιεί μαζί τους στοχευμένες δράσεις, επιβεβλημένες, αποτελεσματικές και με προστιθέμενη αξία για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου