ΤΑΞΙΔΙΑ

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο αεροπλάνο

δέκα-πράγματα-που-δεν-πρέπει-να-κάνετε-127037

Για να είναι το ταξίδι σας και των υπόλοιπων επιβατών στον αέρα ευχάριστο θα πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες, οι οποίοι αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ρητοί, είναι μέρος της καλής συμπεριφοράς προς τους συνταξιδιώτες σας αλλά και τους αεροσυνοδούς.

Η βρετανική Telegraph δημοσιεύει μια λίστα με δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο αεροπλάνο.

Δείτε ποια είναι…

1. Να κυκλοφορείς ξυπόλητος Είναι κατανοητό ότι ένα πολύωρο ταξίδι μπορεί να κουράσει και να ταλαιπωρήσει τα πόδια του επιβάτη. Πολλοί είναι αυτοί που βγάζουν τα παπούτσια τους αλλά το να βγάλεις και τις κάλτσες σου είναι υπερβολή…

2. Να αλλάζεις πάνες στο κάθισμα Είναι λογικό ότι τα μωρά χρειάζονται τη δική τους φροντίδα αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τον διπλανό σου. Είναι προτιμότερο οι μητέρες να ζητούν την βοήθεια των αεροσυνοδών.

3. Να ακούς μουσική πολύ δυνατά με τα ακουστικά Ή πρέπει να προμηθευτείς καλύτερα ακουστικά ή να έχεις χαμηλότερα τη μουσική. Το να ακούει κάποιος πολύ δυνατά μουσική, ώστε να ακούνε και όλοι γύρω του είναι πολύ ενοχλητικό.

4. Να βάζεις τα πόδια σου ενδιάμεσα στα καθίσματα Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νιώθεις ένα αντικείμενο να ακουμπά τον αγκώνα σου στο κάθισμα και αυτό να είναι το δάχτυλο του ποδιού κάποιου;

5. Να πιάνεις κουβέντα με συνεπιβάτες όταν προσπαθούν να κοιμηθούν, να διαβάσουν ή να ακούσουν μουσική Θέλουν να κάνουν ακριβώς τα παραπάνω και όχι να μιλήσουν. Μπορεί από ευγένεια να μιλάνε αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί.

6. Να περπατάς συνεχώς πάνω-κάτω Ειδικά αν η πτήση δεν είναι πολύωρη δεν έχεις λόγο να «κόβεις» βόλτες συνεχώς πάνω κάτω στο διάδρομο. Δεν συζητάμε καν αν κάθεσαι στο παράθυρο οπότε πρέπει και κάποιος άλλος να ξεβολεύεται συνεχώς.

7. Να χρησιμοποιείς το μπροστινό κάθισμα για… υποστήριξη Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον μπροστινό σας από το να του τραβάει κάποιος το κάθισμα, ειδικά την ώρα που πίνει τον καφέ του…

8. Μην κάνεις το κάθισμα… κρεβάτι Ρίξτε μια ματιά πίσω σας, αν δεν κάθεται κανείς τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν όμως κάθεται κάποιος δεν χρειάζεται να πάτε το κάθισμα τόσο πίσω ώστε να έχει μόνο μερικά εκατοστά για να αναπνεύσει.

9. Να ακουμπάς και στα δύο υποβραχιόνια συνέχεια Υπάρχει και κάποιος άλλος που θέλει να το χρησιμοποιήσει και είναι ο διπλανός σου.

10. Να σηκώνεσαι αμέσως μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο Δεν θα ανοίξουν οι πόρτες σε δευτερόλεπτα και το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάθεσαι για αρκετή ώρα όρθιος και κάποιος άλλος που κάθεται στο κάθισμα να σε έχει σχεδόν επάνω του…

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου