ΤΑΞΙΔΙΑ

Single Traveler: Δέκα λόγοι να ταξιδεύεις μόνος

single-traveler-δέκα-λόγοι-να-ταξιδεύεις-μόνος-136107

Γίνε ο επόμενος σόλο ταξιδιώτης και απόλαυσε μια μοναδική εμπειρία ζωής

Ενώ είναι υπέροχο να μοιράζεσαι ένα νέο ταξίδι και να ζεις κοινές εμπειρίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, το να ταξιδεύεις μόνος, μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί σε μια αξέχαστη, εμπειρία ζωής. Σκέφτηκες, λοιπόν, ποτέ ότι για να αλλάξεις την ζωή σου και να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά είσαι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις σε ένα αεροπλάνο/ πλοίο/ τρένο/ αυτοκίνητο και να πάρεις τους δρόμους μόνος σου;

Σε περίπτωση που αμφιβάλεις για το αν είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις ένα σόλο ταξίδι, παρακάτω σου δίνουμε 10 λόγους που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις. Μάθε, λοιπόν, να περνάς και μόνος σου καλά. Μπορείς και το αξίζεις!

Μαθαίνεις να είσαι μόνος σου Ανακαλύπτεις καλύτερα τον εαυτό σου, μαθαίνεις να απολαμβάνεις αυτό που είσαι, συνειδητοποιείς πόσο καλή παρέα είσαι τελικά, σε περίπτωση που δεν είχες το χρόνο να αφιερώσεις λίγο από αυτόν στον εαυτό σου. Αναλόγως με τον προορισμό, ένα σόλο ταξίδι μπορεί να αναδειχθεί και σε μια δυνατή, εσωστρεφή και μοναδική βιωματική εμπειρία ζωής, που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο «είναι» σου.

Γνωρίζεις νέους ανθρώπους Αν είσαι από τη φύση σου εξωστρεφής, ένα ταξίδι μόνος σου είναι μια καλή ευκαιρία να συναναστραφείς με κόσμο, να ανταλλάξεις απόψεις με ντόπιους και γιατί όχι να γίνεις ακόμη και φίλος μαζί τους. Σημείωσε, ότι συχνά οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους, φαίνονται και πιο προσιτοί στους τρίτους. Το κλειδί σε αυτό είναι να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου, διατηρώντας τις επιφυλάξεις και τις δικλίδες ασφαλείας, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ξένη χώρα ή σε προορισμό που επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

Κάνεις ό,τι θέλεις Δεν είσαι υποχρεωμένος να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου για κανέναν και για τίποτα. Θέλεις να αφιερώσεις ολόκληρη την ημέρα σου σε σπα; Δεν θα λογοδοτήσεις σε κανέναν. Θέλεις απλώς να κάνεις cafe- bar hopping στη θέση του sightseeing; Δεν θα νιώσεις ενοχές για κανέναν. Γενικότερα, έχεις ελευθερία κινήσεων να οργανώσεις τον χρόνο σου όπως ακριβώς θέλεις, χωρίς να χρειαστεί να νερώσεις το κρασί σου και να συμβιβάσεις τα σχέδιά σου.

Προγραμματίζεις τον χρόνο σου όπως θέλεις Δεν περιμένεις να δεις αν συμπίπτουν οι άδειές σας με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, δεν έχεις γκρίνιες για την επιλογή του προορισμού και το σημαντικότερο; Διαμορφώνεις τον χρόνο σου όπως εσύ επιθυμείς. Για παράδειγμα θέλεις να φύγεις εδώ και τώρα; Κάνεις μια έρευνα για τα εισιτήρια, τα κλείνεις, ετοιμάζεις τις αποσκευές σου και ξεκινάς για το αεροδρόμιο.

Μαθαίνεις να παίρνεις αποφάσεις ευκολότερα Όταν ταξιδεύεις μόνος έχεις να κάνεις μόνο με τις αποφάσεις σου. Και είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται. Θα το δεις και μόνος σου ότι μόλις επιστρέψεις από το σόλο ταξίδι που μόλις πραγματοποιήσεις, θα παίρνεις πολύ πιο εύκολα αποφάσεις (καθώς θα έχεις ήδη εξασκηθεί) αναφορικά με όλα τα θέματα.

Απολαμβάνεις καλύτερες υπηρεσίες Για κάποιο λόγο το service τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα εστιατόρια μοιάζει πιο περιποιητικό και προσεγμένο όταν ταξιδεύεις μόνος. Οι άνθρωποι, γενικότερα, τείνουν τα θαυμάζουν όποιον επιχειρεί κάτι τέτοιο (ομολογουμένως αρκετά τολμηρό) γι’ αυτό και δείχνουν μεγαλύτερη αφοσίωση. Μην εντυπωσιαστείς λοιπόν, αν χτυπήσει την πόρτα του δωματίου σου το room service και σου έρθει κερασμένο ένα cocktail ή αν στο εστιατόριο που γευματίζεις το γλυκό που μόλις παρήγγειλες δεν χρεωθεί στον λογαριασμό σου.

Δυναμώνεις τον χαρακτήρα σου Αν θεωρείς τον εαυτό σου αδύναμο χαρακτήρα, ένα σόλο ταξίδι αποτελεί την ιδανικότερη προτροπή για να αναθεωρήσεις και να αρχίσεις να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου. Μόλις κάνεις το μεγάλο βήμα λοιπόν –να γευματίσεις μόνος σε ένα εστιατόριο, να επισκεφτείς μόνος ένα μπαρ, ακόμη και να πραγματοποιήσεις ένα μακρινό ταξίδι μόνος– θα συνειδητοποιήσεις ότι μόλις έχεις ξεπεράσεις τους φόβους σου και θα αισθανθείς ακόμη πιο δυνατός. Μάλιστα, αν το εν λόγω ταξίδι σου φανεί και απολαυστικό, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις και να επιτύχεις πολλά περισσότερα απ’ ό,τι νόμιζες μέχρι πρότινος.

Μαθαίνεις ευκολότερα ξένες γλώσσες Αν ταξιδεύεις με ζευγάρι ή με γκρουπ είναι γεγονός ότι προσκολλάσαι στη μητρική σου γλώσσα, καθώς μπορείς να συνεννοηθείς με τους γύρω σου εύκολα και γρήγορα. Στην περίπτωση που ταξιδεύεις μόνος, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς θα «αναγκαστείς» να μιλήσεις έστω αγγλικά –στην καλύτερη περίπτωση– για να μιλήσεις με τους ντόπιους και έτσι να εξασκήσεις και να «λύσεις» την γλώσσα σου.

Ζεις την απόλυτη ελευθερία Είσαι εντελώς ανεξάρτητος, δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου και ο μόνος για τον οποίο ενδιαφέρεσαι είναι ο εαυτός σου. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό (και είναι λίγο) αλλά όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μόνοι με τον εαυτό μας.

Θα έχεις να διηγείσαι μια μοναδική εμπειρία Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν την περιπέτεια ως τρόπο ζωής τους. Μην διστάσεις, λοιπόν, έστω για μία φορά να γίνεις ένας από αυτούς. Πραγματοποίησε εκείνο το σόλο ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν και μην το αναβάλεις για ακόμη μία φορά. Η Anna Marie Quindlen, Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος των New York Times (βραβευμένη με Pulitzer το 1992) συνήθιζε να λέει ότι «Η ζωή που είχατε, δεν χρειάζεται να είναι η μόνη ζωή που έχετε».

greekguide.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου