ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τέσσερις πτήσεις από Αυστρία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

τέσσερις-πτήσεις-από-αυστρία-στο-αερο-137569

Δυναμική παρουσία του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση Ferienmesse

Αυξημένη τουριστική κίνηση αναμένεται στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου από την Αυστρία και τη Γερμανία, συνυπολογίζοντας τη φετινή προσθήκη της πτήσης από Φρανκφούρτη.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από την Αυστρία, μία από το Γκρατς με τσάρτερ, μια από τη Βιέννη με την Austrian flights και δύο επιπλέον πτήσεις από τον ίδιο προορισμό με low cost εταιρεία. Από τη Γερμανία, αντίστοιχα, προγραμματίζονται τρεις πτήσεις την εβδομάδα, από το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη.

Την καλοκαιρινή περίοδο του 2015 οι αφίξεις από τις δύο χώρες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ήταν Αυστρία 7.150, Γερμανία 5.150 και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αλλά και με την επιπλέον φετινή πτήση, οι αφίξεις για την τουριστική σεζόν 2016 αναμένονται σημαντικά αυξημένες. «Ενας ακόμα σημαντικός λόγος που πιστεύουμε ότι θα συντελέσει στην αύξηση των αφίξεων από τις συγκεκριμένες χώρες είναι ότι τηχρήση και την εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Σκιάθου αναλαμβάνει η Γερμανική εταιρεία Fraport Group» υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή του δήμου Σκιάθου.

Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, διεξήχθη η Διεθνής τουριστική έκθεση Ferienmesse 2016 από 14-17 Ιανουαρίου. Ο Δήμος Σκιάθου συνεπής στο ραντεβού, ήταν συνεκθέτης στον χώρο που καταλάμβανε ο ΕΟΤ για 25η φορά. Το περίπτερο στελέχωσαν κατά την διάρκεια της έκθεσης εκπρόσωπος του Δήμου Σκιάθου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Διολέττας αλλά και ντόπιοι επιχειρηματίες.

Οι παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Αυστρίας και της Γερμανίας είναι ένας από τους άξονες που η επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης έχει προγραμματίσει να επενδύσει. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι καταρχήν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις συγκεκριμένες χώρες για το νησί, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είχαμε κατά τη διάρκεια της έκθεσης με εκπρόσωπους ταξιδιωτικών φορέων (Thomas Cook, Fly Niki, Attika Reisen), αλλά και από τους επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι οι επισκέπτες από Αυστρία – Γερμανία είναι ως επί το πλείστον μεγαλύτερες ηλικίες, υψηλού εισοδηματικού χαρακτήρα και προτιμούν να επισκέπτονται τη Σκιάθο στις αρχές και το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου