ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διθύραμβοι της Telegraph για τα νησιά των Βορειων Σποράδων

διθύραμβοι-της-telegraph-για-τα-νησιά-των-βορε-140088

Στις 17 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας ο Χόβολος της Σκοπέλου και τα Λαλάρια της Σκιάθου

Μια λίστα από παραλίες με συγκλονιστική ομορφιά δημοσίευσε η Telegraph, εκτιμώντας ότι είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα δελεαστικές, κατ’ επέκταση, για τους Βρετανούς τουρίστες. Η νησιωτική Μαγνησία δίνει για άλλη μια φορά δυναμικό «παρών» στην παραπάνω λίστα, με την παραλία Χόβολο της Σκοπέλου να κατατάσσεται στην όγδοη θέση της λίστας και τα Λαλάρια της Σκιάθου στη 17η αντίστοιχα.

Το παραπάνω ρεπορτάζ συνοδεύεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, το οποίο υπογραμμίζει τις φυσικές ομορφιές που συνθέτουν τις πιο μαγικές παραλίες της χώρας μας.

Σύμφωνα με τη θέση κατάταξης, τη λίστα με τις πιο αγαπημένες παραλίες της Ελλάδας για την Telegraph απαρτίζουν οι: Μύρτος στην Κεφαλονιά, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Βάι, στην Κρήτη, Χαλικούνας στην Κέρκυρα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Εγκρεμνοί, στη Λευκάδα, Ψιλή Αμμος στην Πάτμο, Χόβολο στη Σκόπελο, Αγιος Παύλος στη Ρόδο, Ελαφονήσι στην Κρήτη, Της Γριάς το Πήδημα στην Ανδρο, Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία, Καμάρι στη Σαντορίνη, Πορί στα Κουφονήσια, Ορκός στην Κέα, Καραβοστάσι στη Θεσπρωτία και Λαλάρια της Σκιάθου.

Σχολιάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Μαίρη Διαμάντη, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «με χαροποίησε ιδιαίτερα το δημοσίευμα της Telegraph, είμαι περήφανη για τη Σκόπελο, διότι κατέκτησε την όγδοη θέση μεταξύ των ωραιότερων παραλιών της Ελλάδας και διαπιστώνουμε ότι το νησί ανεβαίνει διαρκώς στις προτιμήσεις των ξένων. Από την πλευρά μας, πρόσθεσε η ίδια, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουμε προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστή η Σκόπελος διεθνώς, με μια σειρά προτάσεων και πρωτοβουλιών, που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της».

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι το ίδιο νησί συγκαταλέγεται στα 18 ωραιότερα που προτείνει στους Βρετανούς πολίτες να επισκεφτούν στη διάρκεια του καλοκαιριού η ίδια βρετανική εφημερίδα, σε πρόσφατο δημοσίευμά της, που έκανε επίσης το γύρο του κόσμου. Ανάλογα δημοσιεύματα έχουν δει παράλληλα το φως της δημοσιότητας και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία είναι προικισμένα με σπάνιες φυσικές ομορφιές.

Η διεθνής προβολή των νησιών των Βορείων Σποράδων είναι δεδομένη και οι Αγγλοι τουρίστες αποτελούν κατά κανόνα το κέντρο βάρους του εισερχόμενου τουρισμού, που αυξάνεται διαρκώς. Για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, κάθε αφιέρωμα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης και προβολής των νησιών στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου