ΤΑΞΙΔΙΑ

Επεσαν τσουχτερά πρόστιμα σε τουριστικά καταλύματα

επεσαν-τσουχτερά-πρόστιμα-σε-τουριστ-170245

Από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας μετά από ελέγχους

Τσουχτερά πρόστιμα που έφτασαν έως το ποσό των 46.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε δεκάδες επιχειρήσεις της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν από το έμψυχο δυναμικό της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, στη διάρκεια της χρονιάς. Στον απολογισμό δράσης της παραπάνω υπηρεσίας, καταγράφονται οι σφραγίσεις δώδεκα συνολικά επιχειρήσεων ανά τη Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένων των νησιών και του Πηλίου, ενώ στο μεταξύ, οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν και στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, σφραγίστηκαν, μετά από ελέγχους της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας: 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ξενοδοχεία, 4 πισίνες, 2 τουριστικά καταλύματα και 2 ξενοδοχεία τα οποία δεν διέθεταν νόμιμη άδεια λειτουργίας, ενώ στις τελευταίες περιπτώσεις ο έλεγχος έγινε μετά από τηλεφωνική καταγγελία.

Παράλληλα επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία ανέρχονται σε 200 ευρώ ανά κλίνη, σε παραδοσιακό κατάλυμα για μη θεώρηση τιμοκαταλόγων, σε ένα ξενοδοχείο για τον ίδιο λόγο και σε τρία καταλύματα για πλημμελή παροχή υπηρεσιών.

Παράλληλα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο σε δύο επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και δύο ξενοδοχεία για παράνομη λειτουργία, επιπλέον καταγράφηκε μια καταγγελία για αθέτηση συμφωνίας κράτησης και μια σφράγιση για υπέρβαση δωματίων. Στο μεταξύ, είκοσι πρόστιμα βεβαιώθηκαν στο δημόσιο ταμείο για την περίοδο 2014-2015.

Οι σφραγίσεις και τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σύμφωνα με το νόμο 4276/2014 αριθμός 7 παράγραφοι 2 και 4, ενώ όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «έλεγχοι γίνονται και είναι αυστηροί. Ο νόμος έχει απλοποιήσει τη διαδικασία για τα καινούργια καταλύματα. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν το φάκελο και δίδεται χωρίς έλεγχο το σήμα λειτουργίας, αλλά βάσει του νόμου έχουμε δικαίωμα για δειγματοληπτικό έλεγχο ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να προβούμε στην εξακρίβωση των σωστών στοιχείων που έχουν κατατεθεί. Οι έλεγχοι διενεργούνται μετά από καταγγελία αλλά και αυτόνομα από την υπηρεσία».

Η ΠΥΤ Θεσσαλίας έχει δώσει έμφαση στη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό παράνομων καταλυμάτων. Παράλληλα απευθύνονται συστάσεις σε όλους τους επαγγελματίες να αναγράφουν διαδικτυακά, σε οποιαδήποτε διαφημιστική καταχώρηση, τον αριθμό μητρώου που αναγράφεται στο ειδικό σήμα λειτουργίας προκειμένου να δηλώσει τη νομιμότητα του καταλύματος. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ.

Οπως επισημαίνει ο κ. Τριανταφύλλου «ο αριθμός μητρώου της κάθε επιχείρησης πρέπει να αναρτάται σε οποιαδήποτε διαφημιστική καταχώρηση, διότι έχει παρατηρηθεί στο διαδίκτυο ότι διαφημίζονται πολλά καταλύματα, τα οποία δεν έχουν άδεια λειτουργίες και εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο, προκειμένου να γίνεται διαχωρισμός νομίμων και παράνομων καταλυμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου