ΤΑΞΙΔΙΑ

Πληρότητα 90% στη Μαγνησία τα Χριστούγεννα

πληρότητα-90-στη-μαγνησία-τα-χριστούγεν-184064

Ικανοποιητικές κρατήσεις ενόψει των εορτών σημειώνονται στα καταλύματα της Μαγνησίας

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι κρατήσεις των ξενοδοχείων της Μαγνησίας ενόψει Χριστουγέννων, οι οποίες αγγίζουν το 90%, σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Ανατολικό Πήλιο. Οι κρατήσεις υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 75% στο κεντρικό Πήλιο και κυμαίνονται σε μικρότερα ποσοστά, μέχρι στιγμής, στο Νότιο Πήλιο. Σε γενικές γραμμές η εορταστική κίνηση χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες του κλάδου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι διεθνείς εξελίξεις και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, έστρεψαν το ενδιαφέρον των φίλων των ταξιδιών στην εγχώρια αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων προέρχεται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, ενώ το διάστημα παραμονής στα τουριστικά θέρετρα του Πηλίου και της περιοχής μας γενικότερα, λόγω εορτών, είναι κατά βάση τριήμερα, χωρίς να λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις των επισκεπτών οι οποίοι θα παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα. Η γενική εικόνα είναι ενθαρρυντική για τους ξενοδόχους, οι οποίοι προσβλέπουν παράλληλα και στις αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι υπάρχει αρκετή κινητικότητα, η οποία θα συνεχιστεί και στη διάρκεια των εορτών. Μέχρι στιγμής τα ποσοστά των Χριστουγέννων κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, ενώ όπως όλα δείχνουν θα πάει καλά και η Πρωτοχρονιά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Παράλληλα ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπενθύμισε ότι το Πήλιο είναι ο τέταρτος πιο αγαπημένος προορισμός για τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό το λόγο προσελκύει πάντα το ενδιαφέρον των εκδρομέων. Οι αφίξεις ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν πραγματοποιήσει τριήμερες κρατήσεις.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει η Ελένη Καραΐσκου, Α’ αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων, η οποία σημείωσε παράλληλα ότι σε ορισμένα ξενοδοχεία η πληρότητα φθάνει στο 100%. Παρά την έντονη κινητικότητα, πάντα υπάρχουν περιθώρια εξυπηρέτησης για τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής, όπως υπο- γραμμίζει η ίδια, προσθέτοντας ότι οι τιμές, παρά την αύξηση του ΦΠΑ παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ενώ παράλληλα υπάρχουν πακέτα προφορών σε πολλά ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή. Ολα τα παραπάνω δημι- ουργούν μια ελκυστική εικόνα για τον επισκέπτη, προκειμένου να απολαύει τις γιορτινές μέρες στο Πή- λιο. «Είμαστε ικανοποιημένοι για τις μέρες των γιορ- τών. Σε γενικότερο επίπεδο όμως, υπάρχουν μεγά- λες δυσκολίες» υπογράμμισε η κ. Καραΐσκου, η οποία πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα καλυφθούν τα προβλήματα σε δεκαπέντε μέρες, αλ- λά σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική η εικόνα των γιορτών».

Ο Θανάσης Μπαρούτας, ταμίας στο Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων, ανέφερε ότι «υπάρχει αρκετή κινητικότητα και προκρατήσεις επιβεβαιωμένες με προκαταβολές, οι οποίες έχουν δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες. Οι προκρατήσεις είναι σε καλά επίπεδα αλλά περιμένουμε και αφίξεις της τελευταίας στιγμής». Η έντονη κινητικότητα του κόσμου, αποδίδεται από τον ίδιο επαγγελματία στην «ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει έστω για τρεις μέρες από την καθημερινότητα, να αλλάξει ψυχολογία, να ξεφύγει, να βρεθεί με την οικογένεια του και με αγαπημένα πρόσωπα». Η προσδοκία του κ. Μπαρούτα και όλων των επαγγελματιών είναι «να δουλέψουμε όλοι, όχι μόνο ξενοδόχοι αλλά και το εστιατόριο και η καφετέρια και το μπαράκι, για να μπορέσουμε όλοι να διατηρηθούμε. Ολοι είμαστε μια αλυσίδα κι εμείς θέλουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, να διατηρούμαστε όλοι μαζί, γιατί όλοι μαζί προχωράμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου