ΤΑΞΙΔΙΑ

Δημοφιλής προορισμός για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά το Πήλιο

δημοφιλής-προορισμός-για-χριστούγεν-188325

Κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των δέκα κορυφαίων φετινών εορταστικών επιλογών

Στους δημοφιλέστερους εορταστικούς προορισμούς συγκαταλέγεται το Πήλιο σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο www.trivago.gr που πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τους αντίστοιχους της Πρωτοχρονιάς.

Στην αντίστοιχη κατάταξη μόνο για τους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για την Πρωτοχρονιά, οι πρώτοι τέσσερις προορισμοί είναι σταθεροί, εναλλάσσοντας μόνο τις θέσεις τους. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αράχοβα και Πήλιο αποτελούν την πρώτη τετράδα, με την Αράχοβα να έχει σταθερά την τρίτη θέση και το Πήλιο την τέταρτη.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη εναλλάσσονται μεταξύ της πρώτης και δεύτερης θέσης, με τηΘεσσαλονίκη να την καταλαμβάνει για την περίοδο γύρω από την Πρωτοχρονιά και την Αθήνα για την αντίστοιχη περίοδο των Χριστουγέννων. Το Πήλιο, ειδικότερα, κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους Ελληνικούς προορισμούς των Χριστουγέννων, με μέσο όρο διαμονής τρεις μέρες. Το Πήλιο και η Πορταριά, συγκαταλέγονται και στους δημοφιλέστερους προορισμούς για την Πρωτοχρονιά, καταλαμβάνοντας την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, στο top 10 των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, με μέσο όρο διαμονής τέσσερις μέρες.

Στο μεταξύ, σταθεροί στις επιλογές τους φαίνεται να είναι οι Ελληνες γενικά, αφού οι δέκα πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ακριβώς ίδιοι με πέρυσι στο σύνολό τους, αλλά με διαφορετική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, το Λονδίνο βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων, με τη γαλλική πρωτεύουσα να το ακολουθεί καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Η Ρώμη, που ήταν ο περσινός κορυφαίος προορισμός στις ελληνικές επιλογές, βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Αθήνα. Λίγο πιο χαμηλά, στην έκτη θέση συναντάται ο δεύτερος ελληνικός προορισμός, η Θεσσαλονίκη, μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, ενώ η Αράχοβα, ο τρίτος και τελευταίος ελληνικός προορισμός της δεκάδας, βρίσκεται στην ένατη θέση.

Αντίστοιχη, σχεδόν, ταύτιση όπως αυτή μεταξύ των περσινών και φετινών χριστουγεννιάτικων προορισμών φαίνεται να υπάρχει και ανάμεσα στους πρωτοχρονιάτικους, με μικρές νέες εντάξεις στη φετινή λίστα. Το Παρίσι καταλαμβάνει την κορυφή, ανεβαίνοντας μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, με το Λονδίνο και τη Ρώμη να το ακολουθούν. Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη καταλαμβάνουν τις θέσεις μέχρι την έκτη, ενώ στην έβδομη εμφανίζεται η Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την έρευνα

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Νοεμβρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ ημερομηνιών που εμπεριέχουν το διάστημα 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου με 2 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου