ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φιλοξενία 150 ανέργων ~ Πρωτοβουλία των ξενοδόχων Σκιάθου

φιλοξενία-150-ανέργων-πρωτοβουλία-των-ξ-224700

Οι επαγγελματίες του νησιού αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις

Πρωτοβουλίες τουριστικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα αναπτύσσουν τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, έχοντας θέσει στο πλάνο της νέας χρονιάς την πρόθεση δωρεάν φιλοξενίας 150 περίπου ανέργων. Στις προθέσεις των μελών της Ενωσης είναι η επανάληψη της πρωτοβουλίας που είχε υλοποιηθεί και κατά το παρελθόν, με αποδέκτες 300 περίπου ανέργους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για τρεις μέρες σε ξενοδοχεία του νησιού, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα της δωρεάν μετάβασης. Σε εποχές κρίσης, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου προτάσσουν ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ηδη διερευνώνται οι προοπτικές υλοποίησης του συγκεκριμένου πλάνου τον προσεχή Μάιο, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιθυμούμε να στείλουμε σε όλους το μήνυμα ότι πέρα από την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, θέλουμε να προσφέρουμε κοινωνική βοήθεια σε εποχές κρίσης».

Στο μεταξύ, δράσεις στήριξης υπέρ του «Χαμόγελου του παιδιού» πραγματοποιεί η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποφάσισε να βοηθήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνοντας κουβέρτες, ρούχα, σεντόνια, πετσέτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Στόχος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου είναι να δωρίσει τα είδη που θα συγκεντρωθούν στον παραπάνω Οργανισμό, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ως όραμα το χαμόγελο του κάθε παιδιού.

Η ανταπόκριση μελών και φίλων της Ενωσης είναι συγκινητική και ήδη αποστέλλονται είδη ένδυσης και κλινοσκεπάσματα για όσους τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου έχει αναπτύξει συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων MTC GROUP, στοχεύοντας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, σε καθιερωμένες γεωγραφικές αγορές ενδιαφέροντος, όπως Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία, Σκανδιναβία και Αυστρία, με έμφαση στην ενίσχυση των συνεργειών και των επιχειρηματικών συνεργασιών.

Δανειστική βιβλιοθήκη

Σημαντική θέση μεταξύ των δράσεων που πρόκειται να αναπτυχθούν, κατέχει η δημιουργία πρωτότυπου προϊόντος, όπως η δημιουργία ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στα ξενοδοχεία, με σημείο αναφοράς τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Οπως επεσήμανε ο κ. Κουκουλάκης «λόγω του ότι η Σκιάθος είναι το νησί του Παπαδιαμάντη, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε δανειστική βιβλιοθήκη σε όλα τα ξενοδοχεία, έτσι ώστε όλοι οι πελάτες, οι επισκέπτες που έρχονται, να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν διάφορα λογοτεχνικά βιβλία τόσο του Παπαδιαμάντη όσο και άλλων συγγραφέων».

Παράλληλα δίνεται έμφαση στη φιλοξενία δημοσιογράφων από διάφορες χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να προβληθούν διεθνώς οι ομορφιές του νησιού.

Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων MTC GROUP, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων δράσεις προβολής για το εξωτερικό και την εγχώρια αγορά. Εμφαση δίνεται, μεταξύ άλλων, στην προβολή συγκεκριμένων τουριστικών προϊόντων όπως το Πάσχα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που λειτουργούν ως «οχήματα προβολής» και για τη θερινή περίοδο, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται επισκέψεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και η εκπαίδευση πωλητών ταξιδιών, για το ευρύτερο άνοιγμα σε διεθνές επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου