ΤΑΞΙΔΙΑ

CNN : Αυτές Είναι οι Καλύτερες Χώρες του Κόσμου Για να Ζήσετε Ευτυχισμένοι

cnn-αυτές-είναι-οι-καλύτερες-χώρες-του-κό-299034

Τι είναι ευτυχία ; Μήπως είναι ένα κομμάτι ελβετικής σοκολάτας που λιώνει στο στόμα ή μήπως είναι η χαλάρωση που νιώθει κανείς όταν βουτάει στα ζεστά νερά μιας φυσικής πηγής; Όπως και να την ορίζετε, το CNN παρουσίασε τη λίστα με τις 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζήσει κανείς… ευτυχισμένος. Η λίστα είναι βασισμένη στο World Happiness Report, μια έκθεση που προσπαθεί να διευρευνήσει τι σημαίνει ευτυχία για τους σύγχρονους ανθρώπους εξετάζοντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε την έννοιά της και συνδυάζοντας διάφορα κριτήρια (όπως το προσδόκιμο ζωής, τους δείκτες κοινωνικής πρόνοιας, τα χαμηλά ποσοστά διαφοράς, τις ατομικές ελευθερίες, κ.ά.). Θέλετε να μάθετε σε ποιες χώρες μπορείτε να ζήσετε όχι απλά καλά αλλά… καλύτερα; Δείτε παρακάτω!

1. Ελβετία Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει φέτος η Ελβετία. Υπέροχες πόλεις και χωριά, έντονη κοινωνική ζωή, μοναδικές λιχουδιές και πολύ σκι στις χιονισμένες Άλπεις συνθέτουν την απόλυτη εικόνα ευτυχίας που προσφέρει ο περίφημος οικονομικός παράδεισος.

Σοκολάτα, fondue και μοναδικά τοπία: αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που απολαμβάνουν οι ευτυχισμένοι κάτοικοι της Ελβετίας.

2. Ισλανδία Με την Björk να θεωρείται εξαγώγιμο προϊόν (απόδειξη της πλούσιας μουσικής παραγωγής της χώρας) και το μοναδικό φυσικό της πλούτο, η Ισλανδία μαγεύει τους επισκέπτες της και κρατάει τους μόνιμους κατοίκους της ευτυχισμένους. Σε αυτά, προσθέστε τις απίστευτα χαλαρωτικές γεωθερμικές πηγές της στις οποίες μπορεί να «βυθιστεί» κανείς ανά πάσα στιγμή και θα καταλάβετε γιατί αυτή η χώρα αξίζει δικαιωματικά μια θέση σε αυτή τη λίστα.

Στην Ισλανδία, οι ντόπιοι μπορούν να χαλαρώσουν κάνοντας μπάνιο σε εντυπωσιακές γεωθερμικές πηγές.

3. Δανία Αναρωτιέστε με τι χαίρονται οι Δανοί; Πέρα από το γεγονός, ότι η Κοπενχάγη είναι μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου, τα μουσικά φεστιβάλ jazz και rock μουσικής που διοργανώνονται συνέχεια σε διάφορες περιοχές της χώρας, χαρίζουν μια νότα… ευτυχίας και χαλάρωσης στη ζωή των κατοίκων της!

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στην Β. Ευρώπη λέγεται Roskilde και διοργανώνεται στη Δανία.

4. Νορβηγία Μπορεί για 6 μήνες οι Νορβηγοί να ζουν στο σκοτάδι, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν το Βόρειο Σέλας όποτε θέλουν! Και το καλοκαίρι τους αποζημιώνει με το παραπάνω χαρίζοντας τους έξι μήνες παρέα με τον ήλιο. Παράλληλα, στο Όσλο, οι καλοφαγάδες έχουν την τιμητική τους μιας και μπορούν να δειπνήσουν σε τέσσερα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια, όπως τα Ylajali, Statholdergaarden, Fauna και Maeemo. Αλήθεια, χρειάζεται κανείς τίποτα άλλο για να είναι ευτυχισμένος;

Οι Νορβηγοί μπορεί να βλέπουν ήλιο κάθε 6 μήνες, αλλά μέχρι να βγουν οι αχτίδες του, αντικρίζουν το Βόρειο Σέλας.

5. Καναδάς Συνδυάζει την ευρωπαϊκή φινέτσα με την υπέροχη φύση και τις μοναδικές εναλλαγές τοπίων. Εδώ, άλλωστε, επισκέπτες και ντόπιοι μπορούν να απολαύσουν υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας ανακαλύπτοντας το εθνικό πάρκο Jacques-Cartier με τα εντυπωσιακά παγετώδη τοπία του.

6. Φινλανδία Με ξεχωριστές παραδόσεις, έντονη καλλιτεχνική ζωή και χαλαρούς ρυθμούς, αυτή η χώρα υπόσχεται κάθε ευτυχία! Οι λάτρεις του πολιτισμού και του άστεως ψηφίζουν Ελσίνκι, ενώ όσοι λατρεύουν την ηρεμία, κατευθύνονται στις παραθαλάσσιες κωμοπόλεις όπου έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν κάνοντας ποδηλασία και σέρφιγνκ, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Ελσίνκι υπόσχεται έντονη καλλιτεχνική ζωή, χαλαρούς ρυθμούς, και… κάθε ευτυχία!

7. Ολλανδία Οι τουλίπες είναι το σήμα κατατεθέν των Ολλανδών αλλά και σύμβολο ευτυχίας. Οι κάτοικοι εδώ μπορούν να δουν από κοντά τις αναρίθμητες ποικιλίες της απολαμβάνοντας μια βόλτα (με τα πόδια ή με ποδήλατο) στους πολύχρωμους κήπους της χώρας και, παράλληλα, να ζήσουν… ξέφρενα διασκεδάζοντας στα εναλλακτικά και ιδιαίτερα μπαρ του Άμστερνταμ.

Ευτυχία είναι… μια βαρκάδα και μερικές (εκατοντάδες χιλιάδες) τουλίπες!

8. Σουηδία Σε αυτή τη χώρα, κανείς δεν νιώθει μόνος! Οι κάτοικοι της, άλλωστε, δεν κάνουν τίποτα χωρίς παρέα: από τον καφέ και το φαγητό μέχρι το κολύμπι, την ποδηλασία, την πεζοπορία και το ψάρεμα. Και η καλή παρέα φέρνει την… ευτυχία.

Στη Σουηδία, παράδεισος δεν είναι μόνο η χώρα αλλά και οι άλλοι!

9. Νέα Ζηλανδία Η χώρα που γυρίστηκαν ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και το «Χόμπιτ» του Peter Jackson είναι νέα… στην κατάταξη. Εμάς, πάντως, και μόνο η ιδέα του να περιηγηθούμε στα μαγευτικά σετ του «Άρχοντα» ή το καταπράσινο πάρκο Tongariro και να δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές μας γεμίζει ευτυχία!

10. Αυστραλία Κανγκουρό, σερφ και… Great Barrier Reef αποτελούν τη συνταγή της ευτυχίας για τους κατοίκους αυτής της χώρας. Κι όχι άδικα, ο τεραστίων διαστάσεων κοραλλιογενής ύφαλος ανήκει σε ένα από τα 7 φυσικά θαύματα του κόσμου και θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ενώ οι κάτοικοι της χώρας μπορούν να απολαμβάνουν τις ακτές των 600 νησιών που περιλαμβάνει.

Όπερα, καγκουρό και σέρφ! Τι άλλο χρειάζεται κανείς για να είναι ευτυχισμένος;

travelstyle.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου