ΤΑΞΙΔΙΑ

Telegraph: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες

telegraph-αυτές-είναι-οι-10-καλύτερες-ελληνικές-390030

Στις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το φετινό καλοκαίρι επέλεξε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, περιγράφοντας με… δέος τα καταγάλανα νερά, τη λευκή άμμο, τον απίστευτο βυθό, όλα εκείνα -δηλαδή- που εμείς, οι Ελληνες, γνωρίζουμε πολύ καλά!

Απολαύστε, μια προς μια, τις καλύτερες ελληνικές παραλίες.

1. Ελαφονήσι, Κρήτη

Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που γίνεται ροζ σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τουρκουάζ αβαθή νερά.

2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα της φύσης, αλλά και του ναυτικού ατυχήματος του εμπορικού πλοίου που το 1982 προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία.

3. Σαρακίνικο, Μήλος

Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα.

4. Μπάλος, Κρήτη

Η λιμνοθάλασσα Μπάλος βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο στην Κρήτη, στο ακρωτήρι Γραμβούσα, κοντά στην πόλη Κίσσαμος ή Καστέλλι στο νομό Χανίων.

5. Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Η πλατιά αμμουδερή παραλία με την παχιά άμμο, η μοναδική θέα, τα καταγάλανα νερά του ανοιχτού πελάγους συνθέτουν ένα υπέροχο περιβάλλον, ιδανικό για χαλάρωση

6. Μπελεγρίνα, Χρυσή, Κρήτη

Είναι μία από τις παραλίες που βρίσκονται στη νήσο Χρυσή απέναντι από την Ιεράπετρα. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού λόγω των πεντακάθαρων και καταγάλανων νερών και της άσπρης άμμου, που θυμίζουν τις εξωτικές παραλίες.

7. Μύρτος, Κεφαλλονιά

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά. Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, αν όχι η γνωστότερη.

8. Χαροκόπος (Φοίνικας), Ανω Κουφονήσι

Αμμώδης παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, στην ομώνυμη περιοχή του Χαροκόπου.

9. Πλάκα, Νάξος

Παραλία με κρυστάλλινα γαλάζια νερά λιβάδια και πλούσια βλάστηση γύρω του και βραχώδη βουνά στο βάθος.

10. Παπά Νερό, Πήλιο

Μια από τις πιο μεγάλες και πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου, με υπέροχα καταγάλανα νερά.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου