ΤΑΞΙΔΙΑ

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται η φυσική πισίνα με τα πράσινα νερά;(Φωτογραφίες)

σε-ποιο-μέρος-της-ελλάδας-βρίσκεται-η-φ-400045

Μια μαγευτική φυσική πισίνα με καταπράσινα νερά, δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα βράχια.

Αυτή η πισίνα με τα καταπράσινα νερά, η οποία είναι σχηματισμένη ανάμεσα σε βράχια 8 μέτρων, βρίσκεται στη Θάσο και έχει την ονομασία Γκιόλα.

Το βάθος της πανέμορφης αυτής φυσικής αυτής πισίνας δεν είναι μεγάλο (γύρω στα 3 μέτρα) και ο βυθός της είναι από πέτρα – οπότε χρειάζεται προσοχή στις βουτιές.

Πολλοί τουρίστες έχουν περιγράψει την Γκιόλα ως ένα σμαράγδι ακουμπισμένο στους βράχους. Από κοντά σαν μια καταπράσινη πισίνα που τη χωρίζουν από τη θάλασσα μερικά εκατοστά βράχου.

Η φυσική αυτή πισίνα σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν.

Το ύψος των βράχων φτάνει τα 8 μέτρα και από εκεί οι πιο τολμηροί κάνουν βουτιές μέσα στο νερό.

Η Γκιόλα είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Αλλος θρύλος θέλει τη λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

Οδηγίες πρόσβασης

Η Γκιόλα βρίσκεται στο νότιο μέρος της Θάσου. Ερχόμενοι από Ποτό φτάνετε στο Aeria Hotel(Aeolis) στην περιοχή Αστρίς, και αμέσως μετά θα δείτε έναν χωματόδρομο στο δεξί σας χέρι.

Ακολουθείτε τον χωματόδρομο και μόλις φτάσετε σε μία «διασταύρωση», στρίβετε αριστερά στην ανηφόρα. Εκεί που σταματάει ο δρόμος υπάρχει χώρος για πάρκινγκ. Ακολουθείτε το μονοπάτι που ξεκινάει από εκείνο το σημείο και σε 10-15 λεπτά βρίσκεστε στη Γκιόλα.

thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου