ΤΑΞΙΔΙΑ

Η Μόσχα εκθρόνισε το Παρίσι -Αυτή είναι πλέον η πρωτεύουσα της μόδας

η-μόσχα-εκθρόνισε-το-παρίσι-αυτή-είναι-417993

Η νέα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόδας είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι η πόλη που θα περίμενε κανείς.

Η Μόσχα έχει πλέον ξεπεράσει ακόμα και το Παρίσι ως την ευρωπαϊκή πόλη με τα περισσότερα και μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα, παρά την ύφεση που έχει αναγκάσει τους Ρώσους να περικόψουν τα περιττά έξοδα.

Τα εμπορικά καταστήματα της ρωσικής πρωτεύουσας καλύπτουν συνολικά περίπου 4.530.000 τετραγωνικά μέτρα σε σύγκριση με τα 4.500.000 τετραγωνικά μέτρα που καλύπτουν τα εμπορικά κέντρα στο Παρίσι, σύμφωνα με τους συμβούλους ακινήτων, Jones Lang LaSalle.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε στο Moskau Times ότι αναμένεται πτώση λόγω της οικονομικής ύφεσης. Η νέα οικονομική πραγματικότητα θα οδηγήσει στη δημιουργία μικρότερων και πιο οικονομικών εμπορικών κέντρων.

Παρ ’όλα αυτά, ένα ρεκόρ έξι εμπορικών κέντρων έχουν ήδη ανοίξει στη Μόσχα φέτος, καλύπτοντας συνολικά 343.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το τεράστια εμπορικά κέντρα, τα οποία μόλις άνοιξαν, στην πραγματικότητα ξεκίνησαν να κατασκευάζονται πολύ πριν αρχίσει η κρίση.

Δυστυχώς, λόγω της νέας οικονομικής πραγματικότητας, πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης δεν ενδιαφέρονται πλέον να ανοίξουν παραρτήματα στη Ρωσία.

Κάποιοι αναμένουν ότι η αλλαγή θα γίνει ορατή το 2017, όταν ο αριθμός των νέων εμπορικών κέντρων θα μειωθεί, καθώς και το μέγεθός τους.

Ωστόσο, τα μικρότερα εμπορικά δεν είναι δημοφιλή στη Ρωσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τεράστιο εμπορικό Avia Park στο κέντρο της πόλης, το οποίο άνοιξε πέρυσι και καλύπτει 228.500 τετραγωνικά μέτρα, που το καθιστούν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης.

Και με 12.000.000 κατοίκους, σε σύγκριση με τους 2.250.000 του Παρισιού, υπάρχουν πολλοί πελάτες για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου