ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι 10 ελληνικές παραλίες που συγκινούν τον πλανήτη [εικόνες]

οι-10-ελληνικές-παραλίες-που-συγκινούν-τ-658132

Κρυστάλλινα νερά. Αυτό έιναι το κοινό χαρακτηριστικό των 10 ομορφότερων παραλιών της Ελλάδας, όπως τις ξεχώρισαν αναγνώστες του TripAdvisor από όλον τον κόσμο. Αμμος, βότσαλα, βράχοι, δένδρα, πλούσια βλάστηση, ακόμη και ένα… παλιό ναυαγισμένο πλοίο συμπληρώνουν το σκηνικό.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Η άμμος στο Ελαφονήσι είναι λευκή, αλλά σε πολλά σημεία έχει μια ροζ απόχρωση, από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει. Τα νερά είναι διάφανα και με το γαλαζοπράσινο χρώμα τους θυμίζουν εξωτικό παράδεισο. Γι’ αυτό άλλωστε και οι τουρίστες παραληρούν…

Eγκρεμνοί, Λευκάδα -«Η καλύτερη παραλία της Ελλάδας»

Απότομες, κατάφυτες, καταπράσινες πλαγιές οδηγούν σε γκρεμούς με λευκά βράχια, που καταλήγουν σε στενές παραλίες με άμμο και στο γαλαζοπράσινο Ιόνιο.

Μπάλος, Κίσσαμος, Κρήτη -«Θα προκαλέσει τη φαντασία σας, θα σας δώσει… κακές ιδέες»

Μια τροπική λιμνοθάλασσα και μια παραλία αξεπέραστης ομορφιάς στη βορειοδυτική Κρήτη.

Αγιος Παύλος, Λίνδος, Ρόδος

Μια ονειρική περιοχή ακριβώς στην πίσω πλευρά της Λίνδου, ο Άγιος Παύλος διαθέτει πεντακάθαρα νερά, βράχια, αλλά και δύο μικρές παραλίες.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Το Φιόρο του Λεβάντε («Άνθος της Ανατολής»), όπως ονόμασαν οι Βενετοί τη Ζάκυνθο όταν την κατέκτησαν επειδή εντόπισαν εκεί 7.000 είδη λουλουδιών, διαθέτει μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου. Το σκουριασμένο πλοίο που βρίσκεται εκεί δίνει το όνομά του στην παραλία, η οποία διαθέτει παχιά άμμο και περιβάλλεται από πανύψηλους λευκούς βράχους. Το 1983 το πλοίο αυτό μετέφερε λαθραία τσιγάρα και αφού εντοπίστηκε από το Λιμενικό και καταδιώχθηκε ναυάγησε και κατέληξε στην αμμουδιά.

Σαρακήνικο, Μήλος -«Σεληνιακό τοπίο»

Μια μοναδική δημιουργία της φύσης. Σε απόσταση 5 χλμ. ανατολικά από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, μια ακρογιαλιά εξαιρετικής ομορφιάς, με κάτασπρους λείους βράχους, σπηλιές και μικρή αμμουδιά.

Μύρτος, Κεφαλονιά -«Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του πλανήτη»

Μία απο τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως βρίσκεται περίπου 2,5 χλμ. από το χωριό Διβαράτα και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά με ολόλευκα βότσαλα, σε συνδυασμό με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθιστούν τον Μύρτο απλά… μαγικό.

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα -«Πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείτε»

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι μια απο τις διασημότερες περιοχές της Κέρκυρας για την ομορφιά των νερών της και για το μοναδικό τμήμα της βραχώδους ακτής με κόλπους χωρίς άμμο.

Κόλπος Αντονι Κουίν, Φαληράκι, Ρόδος

Η παραλία «κέρδισε» το όνομα του Άντονι Κουίν όχι μόνο επειδή στην ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» πρωταγωνίστησε ο διάσημος ηθοποιός, αλλά και επειδή ο ίδιος ήθελε να την αγοράσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μία παραλία με άμμο και βότσαλα, αλλά και σμαραγδένια νερά…

Αγιος Προκόπιος, Νάξος

Ατελείωτη, με χοντρή άμμο και κρυστάλλινα νερά…

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου