ΕΛΛΑΔΑ

Κίνα: Tρία εκατ. αναζητήσεις για την Ελλάδα στη Baidu

κίνα-tρία-εκατ-αναζητήσεις-για-την-ελλ-756463

Περισσότερες από τρία εκατ. είναι οι αναζητήσεις για τον ελληνικό τουρισμό ετησίως στη Baidu, μία από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης της Κίνας. Τις προοπτικές διείσδυσης στην κινεζική τουριστική αγορά μέσω του Διαδικτύου, ανέδειξε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) σε παρουσίαση στην Αθήνα.

Η Baidu έχει 564 εκατ. χρήστες και πέντε δισ. αναζητήσεις ημερησίως. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πάνω από 720.000 αναζητήσεις γίνονται για την Αθήνα, 180.000 για την Κρήτη, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με 2,4 εκατ. αναζητήσεις έχει η Σαντορίνη. Ειδικά για τη χώρα, ο αριθμός των αναζητήσεων αυξάνεται από μήνα σε μήνα, προβλέποντας ότι θα ξεπεράσει εφέτος τις επτά εκατ. αναζητήσεις.

Ακτινογραφώντας την τουριστική αγορά της Κίνας και την προσβασιμότητα των κατοίκων της στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της ημερίδας, ο γενικός διευθυντής της Baidu κ. Johnny Zhu, επισήμανε ότι το 42% του πληθυσμού της Κίνας είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και είναι εξοικειωμένο με την ιδέα να ψάχνει και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες από το Internet. Το ποσοστό αυτό βαίνει αυξανόμενο με εντυπωσιακούς ρυθμούς από χρόνο σε χρόνο, αποτελώντας μοναδική ευκαιρία για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν την ανάγκη να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια τόσο μεγάλη διαδικτυακή και καταναλωτική αγορά.

Η Κίνα κατέχει επίσημα το τρίτο μερίδιο παγκοσμίως της διαφημιστικής δαπάνης και με μεγάλη ετήσια αύξηση του digital marketing. Η online διαφήμιση είναι ένα σημαντικό μέσο που συνδέει τους κινέζους επαγγελματίες και καταναλωτές με δυνητικούς διεθνείς και παγκόσμιους επιχειρηματικούς συνεργάτες.

Αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων στην Ευρώπη είναι το Παρίσι και το Λονδίνο, συμπληρώνοντας ότι το 51% των δαπανών τους αφορά στο κομμάτι των αγορών. Οπως υποστήριξε ο κ. Zhu, το 93,6% των Κινέζων που ταξιδεύουν – ο αριθμός των οποίων αγγίζει πλέον τα 100 εκατ. – κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας όλο τον χρόνο.

Η Baidu ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί την κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης για την Κίνα, καθώς είναι το σημείο εισόδου στο Internet για το 93% των χρηστών της. Την ίδια ώρα 50% τουλάχιστον από τους κινέζους χρήστες αποκτούν πρόσβαση στο Internet από τα smartphones, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο συναλλαγής για τις επιχειρήσεις. Η μηχανή αναζήτησης είναι πέμπτη σε κατάταξη παγκοσμίως, με 508 εκατ. χρήστες. Εκτός όμως από τις αναζητήσεις, η Baidu διανέμει το 41% όλων τον εφαρμογών για κινητά (Apps) στην αγορά της Κίνας. Οι χρήστες της, οι οποίοι αναζητούν μέσω κινητού τηλεφώνου ξεπερνούν τα 500 εκατ. τον μήνα, ενώ μέσω της μηχανής αναζήτησης η Baidu τροφοδοτεί τις περισσότερες από το 60% των συνολικών θεάσεων όλων των ιστοσελίδων της Κίνας. Στην Ελλάδα την Baidu αντιπροσωπεύει o Χρυσός Οδηγός (www.xo.gr).

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου