ΔΙΕΘΝΗ

Φθινόπωρο στην Ιρλανδία: Εκεί που οι μύθοι και οι θρύλοι ζωντανεύουν

φθινόπωρο-στην-ιρλανδία-εκεί-που-οι-μύ-135457

Η Ιρλανδία είναι η χώρα των εντυπωσιακών κάστρων, των τριφυλλιών και των μικρών πράσινων Leprechauns που κρύβουν το τσουκάλι με το χρυσάφι τους στις άκρες του ουράνιου τόξου. Ωστόσο τους συναρπαστικούς folklore μύθους, έρχονται να υποστηρίξουν τα ακόμη πιο συναρπαστικά τοπία της.

Το National Geographic ταξίδεψε στην περιοχή και απαθανάτισε τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία της, παρουσιάζοντας το ιδανικό σκηνικό για τους μύθους που χαρακτηρίζουν την τοπική παράδοση.

Ο δρόμος του Γίγαντα

Η επιστήμη και η μυθολογία συναντιώνται στο συγκεκριμένο τοπίο, που σχηματίστηκε από την ηφαιστειακή δραστηριότητα περίπου 50 με 60.000.000 χρόνια πριν. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Βόρεια Ιρλανδία και το πρώτο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Emerald Isle, το τοπίο των περίπου 40.000 κομματιών βασάλτη θεωρείται ένα γεωλογικό θαύμα. Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, ο γίγαντας Finn McCool, δημιούργησε αυτό το υπερυψωμένο μονοπάτι προς τη Σκωτία για να προκαλέσει τον γίγαντα της εκεί περιοχής.

Γκρεμοί Μοχέρ

Τα απόκρημνα βράχια τυλίγονται γύρω από τη δυτική ακτή του County Clare, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε ύψος φτάνουν ta 213 μέτρα στο υψηλότερο σημείο τους και εκτείνονται σε μήκος σχεδόν πέντε χιλιομέτρων.

Κόλπος Ντίνγκλ

Η Inch Strand είναι μια δημοφιλής παραλία για σερφ με χιλιόμετρα αμμώδους ακτής σε μια χερσόνησο στον κόλπο Ντίνγκλ της Κομητείας Κέρι. Δυτικά κατά μήκος του κόλπου είναι το γραφικό λιμάνι του Ντίνγκλ, όπου γυρίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1970 «Ryan’s daughter»

Παραλία Λευκών Βράχων

Η Μεγάλη Αψίδα στην ακτή των Λευκών Βράχων στη Βόρεια Ιρλανδία είναι βυθισμένη απο τη μία μεριά μέσα στο Βόρειο Ατλαντικό. Τα ασβεστολιθικά βράχια εκτείνονται κατά μήκος της ακτής από το Κάραν Σταντ στο Κάστρο Ντάνλας. Τα ιζηματογενή πετρώματα δημιουργούν τις σπηλιές και τα ακρωτήρια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ακτογραμμή.

Ακτή Πορτστιούαρτ

Βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία και προσελκύει σέρφερς και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ενα μονοπάτι ανάμεσα στους αμμόλοφους οδηγεί στον βιότοπο που βρίσκονται αμέτρητα προστατευόμενα είδη πτηνών. Η περιοχή έκλεισε πρόσφατα για τα γυρίσματα της 5ης σεζόν του Game of Thrones, αφού θα φιλοξενήσει το βασίλειο του Ντόρν.

Δάσος Γκουγκαν Μπάρα

Βρίσκεται στην κομητεία Κόρκ και είναι προστατευμένο από τους ορεινούς όγκους. Το τοπίο λέγεται πώς δημιούργησε ο Αγιος Finnbar, πολιούχος του Κορκ. Εκτός από μονοπάτια για περπάτημα, ένας δρόμος που περνάει μέσα από την κοιλάδα επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τα αξιοθέατα με το αυτοκίνητο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου