ΔΙΕΘΝΗ

Τα καλύτερα φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου: Γιορτές φαγητού, μπίρας και συγκομιδής σε όλο τον κόσμο

τα-καλύτερα-φεστιβάλ-του-σεπτεμβρίου-135525

Ο Σεπτέμβρης είναι ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου και στην Ελλάδα ονομάζεται και Τρυγητής, αφού είναι ο μήνας που γίνεται η συγκομιδή των σταφυλιών, ο τρύγος. Ωστόσο σε όλο τον κόσμο, ο Σεπτέμβρης έχει ιδιαίτερη σημασία και τον υποδέχονται με γιορτές και εντυπωσιακά φεστιβάλ.

Ονάμ – Κεράλα, Ινδία

29 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου

Η 10ημερη γιορτή τιμά την ετήσια επιστροφή στην πατρίδα του μυθικού Ινδού βασιλιά Καχαμπάλι, με εντυπωσιακές γιορτές και στολισμό της πόλης

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ – Χονγκ Κονγκ, Κίνα

8 Σεπτεμβρίου

Γιορτάστε την αλλαγή των εποχών και τις φάσεις της σελήνης στο Χονγκ Κονγκ. Η ετήσια γιορτή της συγκομιδής περιλαμβάνει χορό με δράκους, φαναράκια και mooncakes σε αφθονία.

Oktoberfest – Μπρεκενριτζ, Κολοράντο

12 – 14 Σεπτεμβρίου

Μπορεί ο Οκτώβρης να αργεί ακόμη, ωστόσο στα βραχώδη όρη ο μήνας της μπίρας είναι ο Σεπτέμβρης. Ενα φεστιβάλ με γευσιγνωσία μπίρας, αυθεντική γερμανική κουζίνα και βαυαρούς χορευτές.

Mistura – Λίμα, Περού

5 – 14 Σεπτεμβρίου

Αν δε σας αρέσει η μπίρα και η γερμανική κουζίνα, τότε το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Νότιας Αμερικής σας περιμένει. Απο λιχουδιές σοκολάτας μέχρι αλμυρά σάντουιτς, να είστε βέβαιοι ότι θα φύγετε με γεμάτη κοιλιά και ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Les Festes de la Mercè – Βαρκελώνη, Ισπανία

19 – 24 Σεπτεμβρίου

Αποχαιρετίστε το καλοκαίρι με μία παρέλαση μυθικών πλασμάτων, παραδοσιακούς Καταλανικούς ανθρώπινους πύργους και μοναδικά πυροτεχνήματα.

Fiestas Patrias – Σαντιάγο, Χιλή

17 – 21 Σεπτεμβρίου

Θεωρείται η γιορτή της Ανεξαρτησίας και όλη η χώρα ζει στον πυρετό του κρασιού των γευστικών empanadas και του μπάρμπεκιου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου