ΤΑΞΙΔΙΑ

Ψαρού, η όμορφη παραλία της Μυκόνου που έγινε συνώνυμο της κραιπάλης και της επίδειξης πλούτου [εικόνες+βίντεο]

ψαρού-η-όμορφη-παραλία-της-μυκόνου-που-182880

Το σημαντικότερο από τα τουριστικά ατού της Μυκόνου, που κάνει το νησί των Κυκλάδων να ξεχωρίζει ανάμεσα σ’όλα τα νησιά του Αιγαίου, είναι οι παραλίες της, πολύ καλά οργανωμένες, για θαλάσσια σπορ και με μπαρ που διοργανώνουν ατέλειωτα πάρτι στην αμμουδιά.

Η πιο διάσημη παραλία της Μυκόνου έγινε για ένα διάστημα η Super Paradise, με κρυστάλλινα νερά και υπέροχο κυκλαδίτικο τοπίο, κυρίως γιατί συγκέντρωνε τους περισσότερους gay του νησιού. Την παράσταση κλέβει όμως η παραλία της Ψαρούς, εκεί που για να βρεις ξαπλώστρα πρέπει να κάνεις κράτηση και για να συμμετάσχεις στο πάρτι πρέπει να έχεις πιστωτική κάρτα.


Είναι περιτρυγυρισμένη από βουνά και αυτό την καθιστά απάνεμη και ιδανική για μπάνιο ακόμα και όταν στις περισσότερες παραλίες της Μυκόνου η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη. Διαθέτει ξαπλώστρες, ντούζ, εστιατόρια, ξενοδοχία, σχολή κατάδυσης, beach bar.

Ο τιμοκατάλογος της Ψαρούς στο εστιατόριο-μπαρ Nammos

Θεσμός πλέον είναι το reserve και η waiting list για μια ξαπλώστρα και ομπρέλα στην διάσημη παραλία, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Σούσι και ξερό ψωμί για τους Ιάπωνες τουρίστες στην παραλία της Ψαρούς:

Ποτήρι σαμπάνιας με φράουλα στην παραλία

Και το κοκτέηλ σαμπάνιας στην παραλία, Kir royal

Η παραλία διαθέτει και κομμωτήριο Zarbalis

Αλλά και κατάστημα για ρούχα, καπέλα και αξεσουάρ

Εχει σιμιγδαλένια άμμο και σμαραγδένια νερά και γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’80 και τα τελευταία χρόνια ξαναπέρασε δυναμικά στο προσκήνιο, μαζεύοντας κυριολεκτικά όλους τους επώνυμους του νησιού.
Εκεί συνωστίζονται μοντέλες και ενζενί, οικονομικοί παράγοντες και τηλεπερσόνες, γνωστοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κοσμικοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, άνθρωποι του θεάματος, επώνυμοι αθλητές αλλά και κοινοί θνητοί που θέλουν να πάρουν λίγη από τη χρυσόσκονη των πλουσίων.

Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινάει τον Απρίλιο

Και το εστιατόριο Nammos γιορτάζει το Πάσχα

Είναι η μοναδική ελληνική παραλία στην οποία έγινε επίδειξη ρούχων φίρμας Κiton, μίας από τις καλύτερες και ακριβότερες εταιρείες κοστουμιών στον κόσμο, η οποία έστειλε στην Ψαρού τους εξειδικευμένους ράφτες της σε ένα ξεχωριστό pop up store, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παραγγείλουν από την παραλία τα κοστούμια τους για τον χειμώνα. «Είναι μια ιδέα που είχαμε πριν λίγο καιρό και πραγματικά το ενδιαφέρον ξεπερνά τις αρχικές μα ς εκτιμήσεις», εξηγεί ο Ηλίας Βλαχάκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος Mah Jong που αντιπροσωπεύει την Kiton στην Ελλάδα.

Η παραλία είναι φυσικά διάσημη για τα πάρτι και τα event της:

Οι περισσότεροι διάσημοι Ελλάδος και εξωτερικού πέρασαν από την Ψαρού:

Ψαρού και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Αξέχαστη έμεινε η περυσινή συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο γνωστό κλαμπ Nammos, εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όταν είπε από μικροφώνου:

«Αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π@ύστ$ς. Θαύμα παιδιά σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο π@ύστ$ς!», «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «κ@ρι@λ@ Μέρκελ δεν θα μας καταστρέψεις την Ελλάδα»…

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα βιντεάκι από την Ψαρού του ’70-’80, όταν ήταν ακόμη ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι:

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου