ΤΑΞΙΔΙΑ

Tα καλύτερα ταξίδια για να υποδεχτούμε την άνοιξη τον Μάρτιο

tα-καλύτερα-ταξίδια-για-να-υποδεχτούμε-228108

Από το λουλουδιασμένο Άμστερνταμ, μέχρι τον… πόλεμο χρωμάτων στη Βόρεια Ινδία, σας προτείνουμε τα καλύτερα ταξίδια για τον μήνα που υποδέχεται την άνοιξη.

Με αισιοδοξία, καλή διάθεση και ανοιξιάτικο καιρό, ο Μάρτιος αποτελεί έναν από τους καλύτερους μήνες για αποδράσετε σε προορισμούς που υποδέχονται την άνοιξη με τον δικό τους τρόπο.

Από το λουλουδιασμένο Άμστερνταμ, μέχρι τον… πόλεμο χρωμάτων στη Βόρεια Ινδία, το Lonely Planet μας προτείνει τα καλύτερα ταξίδια για τον μήνα που έρχεται.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Πρόκειται για έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για να υποδεχτείτε την άνοιξη. Η πρωτεύουσα των λουλουδιών είναι διαφορετική κάτω από το φως του ήλιου και η σεζόν των φεστιβάλ ξεκινά.
Ντόπιοι και τουρίστες συρρέουν στις υπαίθριες αγορές και η πόλη αποκτά άλλο «χρώμα». Περπατήστε ανάμεσα στις τουλίπες, στο Keukenhof (http://www.keukenhof.nl/), το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στον κόσμο, που βρίσκεται 40 λεπτά με το λεωφορείο από το Άμστερνταμ. Το μέρος αυτό προσελκύει περίπου 800.000 επισκέπτες και ανοίγει για το κοινό στις 20 Μαρτίου.

Επιπλέον, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου, πραγματοποιείται το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και τέχνης των μέσων 5 Days Off, εμπνευσμένο από το αντίστοιχο φεστιβάλ του Βελγίου 10 Days Off. Στις συμμετοχές φέτος ξεχωρίζουν οι Darkside, Nils Frahm και Noisia.
Απολαύστε το πολυπολιτισμικό κλίμα της πόλης στη μεγαλύτερη αγορά του Άμστερνταμ, Albert Cuypmarkt (http://www.albertcuypmarkt.nl/) και αγοράστε εκπληκτικό ολλανδικό τυρί, φρέσκα προϊόντα, vintage ρούχα κ.ά..

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Οι εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία προαναγγέλλουν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St Patrick’s Day) ξεπερνούν ακόμη και τα όρια της Γης (θα υπάρχουν εορτασμοί ακόμη και στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!), αλλά το πάρτι φθάνει στο αποκορύφωμά του στο Δουβλίνο.
Ζωντανή μουσική, υπαίθριες αγορές, αγώνες με σκάφη, ξεναγήσεις, εκθέσεις και παρελάσεις, αποτελούν μέρος των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που θα κάνουν το κέντρο της πόλης πιο ζωντανό από ποτέ, κάθε βράδυ από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ Céilí, είναι μια υπαίθρια γιορτή ιρλανδικού χορού στις 14 Μαρτίου και αξίζει επίσης να το επισκεφτείτε. Η παρέλαση της 17ης Μαρτίου ξεκινά από την πλατεία Parnell το μεσημέρι, γι’ αυτό φροντίστε να είστε εκεί νωρίς, για να θαυμάσετε τους καλλιτέχνες.
Επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο και η διεθνής φιλική ατμόσφαιρα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ελκυστικότητάς του φεστιβάλ.
Φυσικά, οι πνευματώδεις, εκδηλωτικοί Δουβλινέζοι, αποτελούν το πιο «ζωντανό» κομμάτι του φεστιβάλ.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Το ποτό ρέει άφθονο και μουσική γεμίζει τον αέρα στη Βουδαπέστη, καθώς η πιο διάσημη ετήσια πολιτιστική εκδήλωση της πόλης, το Εαρινό Φεστιβάλ, καταλαμβάνει διάφορους χώρους κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου.
Σε αυτό παρουσιάζονται πάνω από 50 παραστάσεις που περιλαμβάνουν όπερα, συναυλίες, μπαλέτο, χορό, θέατρο και εκθέσεις, αλλά και εκδηλώσεις για τα παιδιά, όπου συμμετέχουν Ούγγροι και διεθνείς καλλιτέχνες.
Κάντε μια κρουαζιέρα στο Δούναβη, περπατήστε στις μεγαλοπρεπείς λεωφόρους που απλώνονται από την Βούδα μέχρι την Πέστη και θαυμάστε τα αρχιτεκτονικά διαμάντια Baroque ή Art-Nouveau, κατά μήκος της διαδρομής σας. Κι όταν κουραστείτε, επιδοθείτε σε μια «τελετή» γευσιγνωσίας, παρέα με καλό ουγγρικό κρασί ή απολαύστε τον καφέ σας και ένα γλυκό, σε ένα από τα κομψά καφέ της Βουδαπέστης
Τέλος, ζήστε την απόλυτη εμπειρία στην ευλογημένη με πολλές ιαματικές πηγές και πισίνες πόλη, κάνοντας spa ή απολαμβάνοντας μια θεραπεία περιποίησης.

Βόρεια Ινδία

Σηματοδοτώντας την άφιξη της άνοιξης και τη νίκη της ινδουιστικής θεότητας Krishna, κατά του δαίμονα Hiranyakashipu, το ινδικό θρησκευτικό φεστιβάλ Holi, αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων, μια γιορτή γονιμότητας αλλά και για καλή συγκομιδή. Μοιάζει σχεδόν σαν… εξέγερση, αν και ιδιαίτερα ενθουσιώδη και χαρούμενη.
Όποιος επισκεφτεί την Ινδία αυτή την περίοδο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να γεμίσει από το κεφάλι, μέχρι τα πόδια με χρωματιστή σκόνη, από τους ενθουσιώδεις ντόπιους που τηρούν αυτό το έθιμο.

Το φεστιβάλ γιορτάζεται σε όλη τη Βόρεια Ινδία και από Ινδούς ομογενείς σε όλο τον κόσμο, αλλά τα καλύτερα μέρη για να το απολαύσετε και να συμμετάσχετε σε αυτό είναι εκείνα που συσχετίζονται με την Ινδουιστική Θεότητα Κρίσνα, όπως το Δελχί, η Τζαϊπούρ (με τους χρωματισμένους ελέφαντες), οι πόλεις Mathura, Vrindavan και Barsana στο Uttar Pradesh και η πόλη Shantiniketan, για τη σημαντική πολιτιστική αξία του φεστιβάλ Vasanta Utsav.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου