ΤΑΞΙΔΙΑ

Αφιέρωμα της Daily Mail στην «άλλη πλευρά της Μυκόνου»

αφιέρωμα-της-daily-mail-στην-άλλη-πλευρά-της-μ-458127

Ως «πολύ περισσότερα από απλώς έναν άγρυπνο προορισμό» χαρακτηρίζει τη Μύκονο η εφημερίδα Daily Mail στο αφιέρωμά της για το κυκλαδίτικο νησί.

Παραθέτοντας τη μυθολογική εκδοχή της δημιουργίας της, ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι «τα τελευταία σαράντα χρόνια, η Μύκονος έχει γίνει το “party island” των Κυκλάδων και ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους ομοφυλόφιλους τουρίστες, με τα κλαμπ του να ζωντανεύουν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί».

«Παρόλα αυτά μπορείς ακόμη και σήμερα να βρεις μέρη που δεν έχουν πληγεί από τον μαζικό τουρισμό», αναφέρει ο συντάκτης, παραθέτοντας σημεία όπου μπορεί ο τουρίστας να φάει ολόφρεσκο ψάρι και να απολαύσει την ηρεμία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που κάνει τα νυχτερινά κέντρα της Χώρας να μοιάζουν 3.000 χρόνια μακριά».

Το άρθρο κάνει ειδική αναφορά και στη Δήλο, το μικρό ιερό νησί και γεννέτηρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει ερείπια του 7ου αιώνα π.Χ. και να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό της εποχής.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου