ΕΛΛΑΔΑ

Εκπτωτικό κουπόνι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους ακυρώνουν εισιτήριο

εκπτωτικό-κουπόνι-από-την-τραινοσε-σε-459399

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που αφορούν στην επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου με τη μορφή κουπονιού για επόμενο ταξίδι σε περιπτώσεις ακύρωσης η αναβολής του ταξιδιού -ακόμη και λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση- ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση που ο επιβάτης δεν πραγματοποιήσει το ταξίδι του, με δική του υπαιτιότητα και ζητά ακύρωση του εισιτηρίου του, το οποίο έχει εκδοθεί από φυσικό σημείο πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ισχύουν τα εξής:

  • Για ακύρωση ταξιδιού από 0 έως 2 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού και για επόμενο ταξίδι το 80% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση δεν επιστρεφόταν κανένα ποσό, από 0 έως 24 ώρες.
  • Για ακύρωση ταξιδιού από 2 έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού για επόμενο ταξίδι το 90% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση επιστρεφόταν από 24 ώρες έως 48 ώρες το 50%.
  • Για ακύρωση ταξιδιού από 48 ώρες και άνω πριν την αναχώρηση θα επιστρέφεται το πλήρες αντίτιμο υπό τη μορφή κουπονιού, όπως ισχύει και σήμερα.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου δε θα επιστρέφεται μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, ενώ όσον αφορά στα εισιτήρια που εκδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύουν κατ΄ αναλογία τα παραπάνω με την εξαίρεση ότι η ακύρωση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Το «κουπόνι ταξιδιού» εκδίδεται μόνο από τα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ισχύει για ένα μήνα από φυσικό σημείο ή έξι μήνες για εισιτήριο που εκδόθηκε από το διαδίκτυο.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τα ειδικά εκπτωτικά διαδικτυακά εισιτήρια αξίας 9 και 19 ευρώ και τα εισιτήρια των κατόχων της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (αξίας 12 ευρώ).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό 14511 ή να επισκέπτονται το www.trainose.gr

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου