ΤΑΞΙΔΙΑ

Ποια είναι τα 10 παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου;

ποια-είναι-τα-10-παλαιότερα-εστιατόρια-τ-487730

Εστιατόρια ανοίγουν και εστιατόρια κλείνουν, υπάρχουν όμως και μερικά εστιατόρια που είναι κάτι παραπάνω από μαγαζιά που σερβίρουν φαγητό και αυτά είναι πολύ πιθανό να μην κλείσουν ποτέ.

Θεσμοί της γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο, έχουν ταΐσει χιλιάδες κόσμου και αυτό προγραμματίζουν να κάνουν για πολλά χρόνια ακόμα, με τις ίδιες κλασικές συνταγές και την ίδια παραδοσιακή εξυπηρέτηση. Υπάρχουν 10 μέρη στον κόσμο λοιπόν, που εκτός από καλό φαγητό, έχουν και ιστορία και αυτά είναι σύμφωνα με τους New York Times, τα εξής δέκα.

Musso & Frank, Χόλιγουντ
Έτος ιδρύσεως: 1919

Το υποφωτισμένο στέκι του Musso & Frank είναι το μέρος που οι βετεράνοι σερβιτόροι θα σας διηγηθούν ιστορίες με πρωταγωνιστές τους Fitzgerald, Hemingway και Faulkner και τα ποτά που εκείνοι έπιναν. Δεν είναι πια το στέκι καλλιτεχνών που ήταν στις μεγάλες δόξες του, αλλά συνεχίζει να έχει ένα από τα καλύτερα μαρτίνι της περιοχής.

Πληροφορίες: mussoandfrank.com

Bouillon Chartier, Παρίσι
Έτος ιδρύσεως: 1896

Μέρη για να γευματίσει κάποιος οικονομικά και με ποιότητα υπήρχαν πολλά στο Παρίσι, αλλά πια, το μόνο που έχει απομείνει είναι το Bouillon Chartier. Το πολλά-βαρύ προσωπικό προσφέρει οικονομικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας χωρίς πολλές φανφάρες, ενώ το μόνο που έχει να προσφέρει στους χορτοφάγους είναι η… περιφρόνηση. Όταν το επισκεφτείτε να περιμένετε να βρεθείτε σε διπλανά τραπέζια με αριστοκράτες, τουρίστες, μέχρι και ιερόδουλες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πληροφορίες: bouillon-chartier.com

Galatoire’s, Νέα Ορλεάνη
Έτος ιδρύσεως: 1905

Η πόλη της jazz και των blues έχει πολλά όμορφα εστιατόρια, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Galatoire’s, αφού είναι το μόνο που δεν έχει βυθιστεί στη νοσταλγία του παρελθόντος. Από τους πελάτες που επιλέγουν τις ίδιες, εδώ και χρόνια, κρεολικές συνταγές και γεύσεις, μέχρι το προσωπικό του μαγαζιού, είναι όλοι τους ζωντανοί θρύλοι της περιοχής. Το εστιατόριο που βρίσκεται στην ιστορική οδό Bourbon, μέχρι και το 1999 αντιστεκόταν σθενάρα στην πολιτική της κράτησης, «υποχρεώνοντας» ακόμα και τους πιο εξέχοντες θαμώνες, μεταξύ των οποίων και ο Tennessee Williams, να περιμένουν στην ουρά για τη σούπα τους.

Πληροφορίες: galatoires.com

The Watts Tea Room, Μιλγουόκι
Έτος ιδρύσεως: 1922

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της τσαγερί, George Watts, υπήρξε υπέρμαχος των ίσων δικαιωμάτων, των ίσων εργασιακών ευκαιριών μεταξύ των δυο φύλων και προοδευτικός της εποχής του. Το μαγαζί του μπορεί σήμερα να μοιάζει παλιομοδίτικο, αλλά πάντα θα φέρει το στίγμα του καινοτόμου ιδιοκτήτη του, που δεχόταν στα τραπέζια του όλες τις κυρίες της εποχής, όταν οι άλλοι δεν τις δέχονταν. Το μαγαζί σήμερα, διοικείται από την πέμπτη γενιά των Watts.

Πληροφορίες: wattsteashop.com

Le Voltaire, Παρίσι

Μπορεί το Le Voltaire να είναι το αγαπημένο των fashionistas της παρισινής εβδομάδας μόδας, δε σημαίνει όμως, ότι είναι και σνομπ ή απαγορευτικό για τους κοινούς θνητούς να το επισκεφτούν. Οι κλασικές συνταγές, η ζεστή διακόσμηση και οι καλές τιμές το κάνουν must προορισμό του Παρισιού.

The «21» Club, Νέα Υόρκη
Έτος ιδρύσεως: 1930

Το θρυλικό speakeasy bar-restaurant, μπορεί σήμερα να δέχεται γυναίκες, αλλά δεν συνέβαινε πάντα αυτό. Αυτό που έχει μείνει ωστόσο ίδιο και απαράλλαχτο είναι η εσωτερική διακόσμηση του μαγαζιού, ενώ συνεχίζει να προσφέρει το πάντα δημοφιλές πιάτο του, με κιμά από κοτόπουλο και πατάτες.

Πληροφορίες: 21club.com

Le Continental, Κεμπέκ, Καναδάς
Έτος ιδρύσεως:
1956

Το εστιατόριο που είναι το στέκι όλων των Καναδών πρωθυπουργών, προσφέρει την καλύτερη γαστρονομική ποιότητα της πόλης, ενώ το φλαμπέ παραμένει το κέντρο της προσοχής και όχι ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Πληροφορίες: restaurantlecontinental.com

Gay Hussar, Λονδίνο
Έτος ιδρύσεως:
1953

Στην Greek Street του Λονδίνου βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά ουγγρικά εστιατόρια του Soho. Το μαγαζί όμως, στο οποίο στρέφονταν όλοι όσοι επιθυμούσαν μια ζεστή σούπα γκούλας –ένας εκ των οποίων και ο T.S. Eliot- είναι προς πώληση και η ανάγκη να σωθεί αυτό το ιστορικό σημείο εστίασης είναι επιτακτική.

Πληροφορίες: gayhussar.co.uk

The Pine Club, Dayton, Οχάιο
Έτος ιδρύσεως:
1947

Το μαγαζί που δεν άλλαξε το μενού του από την πρώτη μέρα που άνοιξε και επιβίωνει μέχρι και σήμερα, αξίζει σίγουρα την προσοχή σας. Παχιά τραπεζομάντηλα, γενναίες μπριζόλες, παγωμένα ποτά και πατάτες σερβίρονται με πολλούς τρόπους, προσφέροντας ένα από κλασικότερα γεύματα της επαρχίας της Αμερικής.

Πληροφορίες: thepineclub.com

Tadich Grill, Σαν Φρανσίσκο
Έτος ιδρύσεως:
1849

Το παλαιότερο εστιατόριο του Φρίσκο προσφέρει service ντυμένο με τα παλιομοδίτικα λευκά σακάκια και κάθε Πέμπτη έχει μενού αποκλειστικά με βοδινό και λάχανο. Τα ψάρια προέρχονται μόνο από ντόπιους, ενώ το μαγαζί καταφέρνει να διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος χωρίς να μοιάζει αναχρονιστικό και παλιομοδίτικο.

Πληροφορίες: tadichgrill.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου