ΤΑΞΙΔΙΑ

Στο τέλος της Γης μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο δύο φορές το χρόνο!

στο-τέλος-της-γης-μπορείτε-να-ταξιδέψε-519118

Είναι μία από τις πιο απομονωμένες νησιωτικές κοινότητες στον κόσμο. Το μικρό νησί του Ειρηνικού Palmerston δέχεται την επίσκεψη του πλοίου ανεφοδιασμού δύο φορές το χρόνο.

Οι περισσότεροι από τους 62 κατοίκους του νησιού είναι απόγονοι από έναν άνθρωπο! Από έναν Άγγλο που εγκαταστάθηκε εκεί πριν από 150 χρόνια.

Όπως γράφει το BBC μετά από εννέα ημέρες από συνεχούς κίνησης, εννέα ημέρες σε μια βάρκα, εννέα ημέρες με το φόβο ότι θα χτυπήσει μια τροπική καταιγίδα φτάνεις στο νησί, στο τέλος της γης.

Ο William Marsters ήταν ο πρώτος μόνιμος κάτοικος του νησιού Palmerston πριν από 150 χρόνια.

Οι άνθρωποι του Πάλμερστον δεν έχουν κατάστημα, μόλις δύο τουαλέτες, και το νερό της βροχής συλλέγεται για πόσιμο νερό. Τα χρήματα χρησιμοποιούνται μόνο για να αγοράσει κανείς προμήθειες από τον έξω κόσμο.

“Αυτό είναι ένα πράγμα είμαι τόσο περήφανος με τις οικογένειες που ζουν στο Palmerston – δουλεύουμε μαζί, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και μοιραζόμαστε, λέει ο Bob ο δήμαρχος του Πάλμερστον.

“Για παράδειγμα όταν δεν έχω ρύζι ή αλεύρι μπορώ να πάω ακριβώς δίπλα και αν έχουν μου δίνουν. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που οι άνθρωποι δεν πωλούν τα πράγματα εδώ, λέει γελώντας .

Ο Bob είναι ο δήμαρχος του Πάλμερστον και ζει στο ένα άκρο του κεντρικού δρόμου. Είναι μια λωρίδα άμμου που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Το φαγητό είναι ένα τεράστιο μέρος της ζωής στο νησί. Η αλιεία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για πολλούς και ως επισκέπτης, είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσεις οπουδήποτε χωρίς να σου προσφέρουν τέσσερα διαφορετικά γεύματα.

news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου