ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κατασκευή γηπέδων 5×5 σε Κεραμίδι και Μ. Περιβολάκι

κατασκευή-γηπέδων-55-σε-κεραμίδι-και-μ-210169

Αθλητικές υποδομές στις υπηρεσίες των νέων

Στην κατασκευή γηπέδων 5×5 στο Κεραμίδι και το Μικρό Περιβολάκι προχωρεί από την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στις περιοχές και για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων.

Το κόστος των παρεμβάσεων θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου. Η τοποθέτηση χλοοτάπητα και τερμάτων, η σχεδίαση των γραμμών, αλλά και η περίφραξη, ώστε να μην εισέρχονται ζώα και καταστρέφουν το χλοοτάπητα, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται από τη Δημοτική Αρχή για την ερχόμενη εβδομάδα. Πρώτα η παρέμβαση θα γίνει στο Κεραμίδι, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο 5×5. Η κατασκευή του γηπέδου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες στο Μικρό Περιβολάκι, όπου επίσης λείπει μια τέτοιου είδους αθλητική υποδομή. Παράλληλα, παρόμοιες παρεμβάσεις με διαμόρφωση του χώρου και τοποθέτηση γκαζόν έχουν προχωρήσει και στο Βελεστίνο και μάλιστα σε δύο σημεία, το ένα από τα οποία είναι κοντά στο Κεφαλόβρυσο.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις που σχετίζονται με τις αθλητικές υποδομές στα δημοτικά διαμερίσματα και στην ενίσχυση του κινήτρου των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Τόσο στο Κεραμίδι, όσο και στο Μικρό Περιβολάκι, δύο περιοχές με έντονα νεανικό πληθυσμό, δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια κάποια γήπεδα ποδοσφαίρου, ώστε οι κάτοικοι να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται.

Για να καλύψουμε λοιπόν αυτό το κενό, ξεκινήσαμε την κατασκευή γηπέδων 5×5 τα οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν για χρήση από τους πολίτες. Και αυτή η παρέμβαση του Δήμου στο επίπεδο της καθημερινότητας γίνεται με ίδιους πόρους.

Στο μεταξύ από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου εκφράζεται η ικανοποίησή της για τη δημοπράτηση της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καναλίων από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενός από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία του Δήμου το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας) πριν από λίγους μήνες.

Mε την ολοκλήρωση των εργασιών, το μνημείο θα μπορεί να αποτελεί ένα λειτουργικό επισκέψιμο χώρο, ώστε τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου