ΤΟΠΙΚΟ

Από μικρός στα γήπεδα

από-μικρός-στα-γήπεδα-228831

Ο Μάριος Φουρκιώτης της Ακαδημίας της Δάφνης

Ο μικρός παίκτης της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Δάφνης Μάριος Φουρκιώτης είναι ακόμα ένα βολιώτικο ταλέντο που δεν περνάει απαρατήρητο από ένα έμπειρο μάτι. Είναι μόλις 11 χρονών και ξεκίνησε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα μόλις στα 5 του χρόνια από τον Εθνικό Ολυμπιακού Βόλου υπό τις οδηγίες του προπονητή Νίκου Τσεκούρα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου για ένα χρόνο. Επίσης έχει αγωνιστεί για δύο χρόνια στην Αγία Παρασκευή, επέστρεψε για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό Βόλου και έπαιξε και ένα χρόνο στον Κένταυρο Βόλου.

Ο Μάριος τώρα παίζει στις Ακαδημίες της Δάφνης εδώ και ένα χρόνο με προπονητή τον κ. Βαγγέλη Τσουκάλη.

Έχει επίσης συμμετάσχει στην Μικτή ομάδα της Ε.Π.Σ.Θ. με προπονητή τον κ. Ηλία Κούγιαλη.

Ο μικρός ποδοσφαιριστής μαζί με άλλους δύο Βολιώτες συμμετείχε μετά από κάλεσμα των Ακαδημιών της ΑΕΚ στο «funday» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα. Εκεί έμπειροι άνθρωποι στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου αξιολόγησαν τις αθλητικές επιδόσεις των μικρών ταλέντων και ο Μάριος πήρε πολύ καλές κριτικές και μάλιστα κατάφερε και έβαλε πολλά γκολ στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης, ο Βολιώτης παίκτης συμμετείχε στην αξιολόγηση νέων ταλέντων που πραγματοποίησαν οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς σε συνεργασία με τις Ακαδημίες της Αγίας Παρασκευής, που έγινε στον Βόλο, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τον τεχνικό διευθυντή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς Γιώργο Αμανατίδη.

Τέλος, ο Μάριος συμμετείχε με την Ακαδημία της ομάδας του την Δάφνη στο καθιερωμένο τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο στο Πήλιο και στον Βόλο με την επωνυμία Summer Pelion Cup, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Ο πατέρας του Μάριου, Γιώργος Φουρκιώτης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι περήφανος για τον γιο μου, γιατί είναι πρώτα πρώτα καλό παιδί και από ό,τι φαίνεται έχει έφεση στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Ως πατέρας του Μάριου θα ήθελα να τον δω να παίζει στον Ολυμπιακό Βόλου ή σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, αν και ακόμα είναι μικρός και έχει μέλλον μπροστά του».

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου