ΤΟΠΙΚΟ

Πάνω από 2000 επαγγελματικές συμμετοχές!

πάνω-από-2000-επαγγελματικές-συμμετοχές-887258

Ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν και φέτος οι τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες, που περιμένουν να μπουν απ’ αυτό το Σαββατοκύριακο στην αφετηρία της Α’ Κατηγορίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μάλιστα στο τοπικό μας πρωτάθλημα, δεν θα αγωνίζονται απλώς κάποιοι παίκτες που πέρασαν από επαγγελματικές ομάδες με μικρή συμμετοχή, αλλά ποδοσφαιριστές που η συνολική παρουσία τους ξεπερνά κατά πολύ τις 2.000 συμμετοχές και χωρίς να υπολογίζονται ματς που έπαιξαν στη Γ’ Εθνική, η οποία έγινε ερασιτεχνική.

Πρακτικά και με τους αριθμούς τους και μόνο, τρεις παίκτες, ο Άγγελος Βέρτζος, που θα φορά τη φανέλα του Μαγνησιακού, έχοντας πάρει μέρος σε 450 αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο (58 στην Α’ Εθνική), ο Στάθης Ρόκας, που φέτος ανήκει στην Αγία Αννα, με 294 επαγγελματικές συμμετοχές (113 στην Α’), και ο Ροτζέριο Μάρτινς, που συνεχίζει στον Πύρασο, έχοντας παίξει προηγουμένως 341 επαγγελματικά ματς (188 στην Α’ Εθνική και 33 στην Κύπρο), έχουν όλοι μαζί 1085 παιχνίδια μεγαλύτερων πρωταθλημάτων!

Ο Μαγνησιακός έχει φέτος στις τάξεις του κι άλλη εμπειρία, με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο να έχει συμμετάσχει σε 245 επαγγελματικές αναμετρήσεις και τον Κώστα Οικονόμου σε 203, ενώ αρκετούς πρώην επαγγελματίες έχει και η Αγία Αννα. Συγκεκριμένα, τους Γιάννη Βέργο (90 συμ.), Ιάσονα Παπαδημητρίου (66), Μπάμπη Πετράκο (60), Χρήστο Χολέβα (32), αλλά και τον Γιάννη Κορέτα που έχει 17 επαγγελματικές συμμετοχές, οι 4 εκ των οποίων στην Α’ Εθνική!

Σημαντική στο τοπικό μας πρωτάθλημα είναι και η παρουσία του Σταμάτη Καρρά, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στον Γ.Σ. Αλμυρού και που μπορεί η τελευταία του επαγγελματική παρουσία να ήταν πριν έξι χρόνια, αλλά πριν «στεριώσει» στη Μαγνησία, είχε 191 συμμετοχές με επαγγελματικές ομάδες, ενώ πιο «μακρινές» (τελειώνουν πριν 13 χρόνια) είναι οι 148 επαγγελματικές συμμετοχές του Σπύρου Δ. Γκάγκα, που συνεχίζει με συνέπεια και σε ερασιτεχνικό επίπεδο με την Ακρόπολη Σέσκλου.

Επίσης ο Σπύρος Κ. Γκάγκας που επέστρεψε στον Ρήγα Φεραίο, είχε 80 επαγγελματικές συμμετοχές, στον Σαρακηνό συνεχίζει να αγωνίζεται ο Νίκος Αντωνίου, που 12 χρόνια πριν είχε 17 επαγγελματικές συμμετοχές σε Ολυμπιακό Β. και Ρόδο, ενώ υπάρχουν και άλλοι αρκετοί ποδοσφαιριστές με παρουσίες σε πρωταθλήματα πάνω από το τοπικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου