ΤΟΠΙΚΟ

Πρεμιέρα …σε αναμονή για την Α’ ΕΠΣΘ

πρεμιέρα-σε-αναμονή-για-την-α-επσθ-887271

Στη σέντρα ελπίζουν να βρεθούν αύριο οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ, 140 μέρες μετά το προηγούμενο επίσημο ματς της Α’ Τοπικής κατηγορίας και μετά την καθυστέρηση δυο εβδομάδων.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι πως στις 16 του μήνα η Ενωση ανέστειλε την έναρξη του πρωταθλήματος λόγω της «απειλής» Αυγενάκη, που μέσω της εγκυκλίου της Γ.Γ.Α. στην ουσία απαγόρευε ομάδες που δεν ήταν στο Μητρώο να παίζουν σε πρωτάθλημα και να χρησιμοποιούν δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τώρα με την πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας να έχουν πάρει έγκριση για την επικαιροποίηση των στοιχείων και άλλες να έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους, η ΕΠΣΘ περιμένει το Ο.Κ. και από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ , για να … ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι!

Η Ενωση, όντας… στην αναμονή, έβγαλε το πρόγραμμα της πρεμιέρας για το 86ο πρωτάθλημα, οι ομάδες είναι σε ετοιμότητα και ελπίζουν σήμερα να ανάψει οριστικά το «πράσινο φως», για να ξεκινήσουν ένα ανταγωνιστικό πρωταθλήματα διαφορετικό από το περσινό, σε έναν όμιλο με 14 ομάδες και χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ!

Τα ζευγάρια της πρεμιέρας δίνουν την εικόνα ενός ξεκινήματος με ντέρμπι και σίγουρα καλύτερο από πέρσι, καθώς η 1η αγωνιστική της σεζόν 21-22 στην πρώτη κατηγορία είχε και ρεπό και νίκη χωρίς αγώνα και σε 7 αγώνες 22 γκολ. Πέρσι η πρεμιέρα είχε νικητή μόνο έναν γηπεδούχο, αλλά οι πρώτες αγωνιστικές κάθε χρονιάς συνήθως δεν συγκρίνονται μεταξύ τους, καθώς άλλες είναι οι ομάδες, άλλος ο αριθμός των ομάδων, άλλες οι συνθήκες κάθε χρονιάς, όμως κάθε πρεμιέρα τοπικού πρωταθλήματος «γράφει» τη δική της ιστορία…

Κι αν πέρσι σε ένα πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε κανονικά, η πρεμιέρα είχε 22 γκολ, την προηγούμενη περίοδο, που λόγω της πανδημίας έγιναν μόνο 6 αγωνιστικές, η πρεμιέρα της Α΄ΕΠΣΘ είχε 8 παιχνίδια με 4 «διπλά» και 23 γκολ, ενώ το άνευ αγώνα περσινό ξεκίνημα (0-3 η Αγία Άννα τη Μακρινίτσα) είχε να συμβεί από την περίοδο 2014-15 (Ν.Α. Νίκης-Αγία Παρασκευή 0-3 α.α). Με το παλιό «σύστημα» πρεμιέρα με 0-2 α.α. είχε συμβεί με το Ηρακλής-Σκιάθος το 2002-03.

Τα περισσότερα γκολ σε πρεμιέρα Α’ Κατηγορίας σημειώθηκαν την περίοδο 2005-06, όταν σε δυο ομίλους και 12 παιχνίδια είχαμε 47 γκολ, ενώ τη χρονιά αυτή έγινε και το μεγαλύτερο σκορ πρεμιέρας την τελευταία 20ετία (Αετός-Πρωτεσίλαος 3-7: 22’ Δοδότσιος, 82’, 88’ Λάσκος-3’, 33’, 56’ Ράϊος, 15’, 41’,61’, 90’ Παπαδόπουλος).

Το 2010-11 η πρεμιέρα είχε 45 γκολ, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια 7 φορές ακόμη είχαμε 30 γκολ και πάνω! Τα πιο λίγα γκολ (14) σε πρεμιέρα ήταν την περίοδο 2013-14, ενώ 15 γκολ είχαμε το 2007-08 και το 1990-91.

Φέτος δεν υπάρχει στο πρωτάθλημα ο Πρωτεσίλαος, που πέρσι ήταν πρώτος στα πλέι άουτ, ενώ από αρκετές πρεμιέρες έχουν λείψει ομάδες που τώρα δεν είναι στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Μαγνησίας και στο παρελθόν όχι απλώς ήταν στην Α’ Κατηγορία, αλλά κάποιες πήραν και πρωτάθλημα, όπως ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Κένταυρος Νεάπολης, που είχε τελευταία παρουσία το 2010-11. Ακόμη, ο πρωταθλητής του 1986-87 Άρης Μελισσατίκων έπαιξε τελευταία φορά το 2016-17, ενώ στις απουσίες συγκαταλέγεται και η ΑΕ Διμηνίου, που ήταν πρωταθλήτρια το 2008-09.

Η φετινή πρεμιέρα πάντως είναι σε αναμονή, καθώς μπορεί να έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα που έχει και ενδιαφέροντες αγώνες, αλλά το αν θα γίνει η σέντρα θα εξαρτηθεί σήμερα από την απόφαση που θα παρθεί στη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Α’ ΕΠΣΘ με ώρα έναρξης όλων των αγώνων στις 4 μ.μ. έχει ως εξής:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Γηπ. Σαρακηνού: Σαρακηνός-Τοξότης

Γηπ. Π. Μαγουλάς: Αγία Άννα-Ακρόπολη

Γηπ. Αλμυρού: Δήμητρα-Αίας Σούρπης

Γηπ. Μαγνησιακού: Μαγνησιακός-Ρήγας Φεραίος

Γηπ. Καλών Νερών: ΑΕ 2002-Πύρασος

Γηπ. Αγριάς: Θησέας Αγριάς-ΓΣ Αλμυρού

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Γηπ. Αγχιάλου: ΦΘ Αγχίαλος-ΕΛ Νηλέας.

Σήμερα η Εκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ

Σήμερα Παρασκευή 30/09/2022 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο Grand Hyatt (Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα). Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση θα συγκληθεί την επόμενη ώρα (11:00), με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου