ΤΟΠΙΚΟ

Κλήρωσε για την ΕΠΣΘ με μια ευχή…

κλήρωσε-για-την-επσθ-με-μια-ευχή-879882

Με την ευχή να ξεκινήσουν και να μη σταματήσουν, πραγματοποιήθηκαν χθες οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Τα σωματεία – μέλη της ΕΠΣΘ καλωσόρισε ο πρόεδρος Μίλτος Καλόγηρος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαδικασία εγγραφής των σωματείων στο αθλητικό μητρώο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Καλόγηρος δεν έκρυψε την αγωνία του πως μπορεί τα πρωταθλήματα να διακοπούν μετά τις 30 Σεπτέμβρη, με την Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ ωστόσο, να κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πέραν από τις κληρώσεις σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΘ, πραγματοποιήθηκε επίσης κλήρωση για το νεοσύστατο πρωτάθλημα Νέων, που θα φέρει το όνομα «Χαράλαμπος Ζέρβας» εις μνήμη του εκλιπόντος παράγοντα και προπονητή, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό.

Επίσης, η κληρωτίδα ανέδειξε και τα πρώτα ζευγάρια του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, στο οποίο θα συμμετάσχει και πάλι φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, ο οποίος ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υφίσταται, με τον κ. Καλόγηρο να τονίζει πως σε περίπτωση που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν κάνει πίσω, τότε τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα ανασταλούν, λέγοντας μάλιστα πως η περίπτωση αυτή για… λουκέτο συγκεντρώνει πιθανότητες 99%.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλόγηρος: «Η Α’ ΕΠΣΘ θα ξεκινήσει κανονικά στις 17/09, για να μην έχουμε πρόβλημα, αφού πρέπει να «στείλουμε» νωρίς τον πρωταθλητή για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Θα έχουμε πρόβλημα ωστόσο, αφού από τα 44 σωματεία που έχουμε στη δύναμή μας, εγγεγραμμένα είναι μόλις τα 17, ενώ τα 23 βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων και δεν ξέρουμε αν θα μπουν, ενώ δύο δεν έχουν μπει καθόλου, λόγω εκλογών ή αμέλειας. Επίσης είναι και δύο σωματεία που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να μπουν γιατί ήταν για κάποια χρόνια ανενεργά. Αν ισχύσει η απόφαση του υφυπουργού, και μία ομάδα να μην είναι στο Μητρώο δεν θα κάνουμε πρωταθλήματα». Από την πλευρά του ο κ. Λιούπης δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις απόψεις των μελών της ΕΠΣΘ στον κ. Αυγενάκη, αν και όπως τόνισε, ο υφυπουργός θα είναι ήδη ενήμερος.

«Παρών» από Μπέο

Το «παρών» κατά τη χθεσινή κλήρωση έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα σωματεία της ΕΠΣΘ θα πρέπει να πάρουν το παράδειγμα του ιδίου και της ομάδας του και να δώσουν χρόνο στα νέα παιδιά και να στηρίζονται σε προπονητές, όπως έκανε και ο ίδιος με τον Κώστα Μπράτσο, που προέρχεται από τα σπλάχνα του τοπικού ποδοσφαίρου.

Κύπελλο ΕΠΣΘ

Για το Κύπελλο ΕΠΣΘ τα ζευγάρια είναι:

Δήμητρα-ΓΣ Αλμυρού

Ακρόπολη-Νέοι Αγίας Άννας

Αίας Σούρπης-Αστέρας Ριζομύλου

ΑΕ 2002-ΕΛ Νηλέας

Αγία Παρασκευή-ΑΠΟΒ

Σκόπελος-Σκιάθος

Ανθ. Γαζής-Ηρακλής

Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος

Τοξότης-Ιάσων ΑΜ

Σαρακηνός-Θησέας

Πύρασος-Διαγόρας

Ελευθεριακός-Μικροθήβες

Μυρμηδόνες-Μαγνησιακός

ΦΘ Αγχίαλος-Δάφνη

Ρήγας Φεραίος-Ατρόμητος

Αγία Άννα πρόκριση άνευ αγώνα.

Σημειώνεται πως οι ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας θα αγωνιστούν εντός έδρας.

Βραβεύθηκαν οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της περσινής περιόδου, σε Α’ και Β’ κατηγορία ΕΠΣΘ, Δημήτρης Γάρος με τον Ρήγα Φεραίο και Έντι Νταϊλάνι με την ΑΠΟΒ, βραβεύθηκαν πριν τη χθεσινή διαδικασία. Τις απονομές έκαναν οι Αθανάσιος Λιούπης και Δημήτρης Βελάνης.

Οι πρώτοι σκόρερ της περσινής περιόδου, Δημήτρης Γάρος και Εντι Νταϊλάνι

Το πρόγραμμα στην Α’ ΕΠΣΘ: https://www.taxydromos.gr/Topiko-prwtathlima/464759-h-klhrwsh-sthn-a-8217-kathgoria-ths-epsth.html

Το πρόγραμμα στη Β’ ΕΠΣΘ: https://www.taxydromos.gr/Topiko-prwtathlima/464762-h-klhrwsh-sth-v-8217-kathgoria-ths-epsth.html

Το πρόγραμμα στη Γ’ ΕΠΣΘ: https://www.taxydromos.gr/Sports/464764-to-programma-sth-g-8217-kathgoria-ths-epsth.html

Το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα Νέων: https://www.taxydromos.gr/Topiko-prwtathlima/464765-prwtathlhma-newn-xaralampos-zervas.html

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου