ΤΟΠΙΚΟ

Ο Πύρασος στην «πρώτη» του στο Κύπελλο Ελλάδας

ο-πύρασος-στην-πρώτη-του-στο-κύπελλο-858025

Ο Πύρασος στην α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στο οποίο συμμετέχουν οι κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων, κληρώθηκε με αυτή της ΕΠΣ Τρικάλων και σήμερα Τετάρτη 31/8 στις 5.30 μ.μ. θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον ΠΟ Φήκης, που είναι ομάδα Γ’ Εθνικής, σε νοκ-άουτ παιχνίδι.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το σύνολο του Δημήτρη Φραγκούλη είναι έτοιμο για την παρθενική συμμετοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Αγχιαλίτες, έχοντας καταφέρει φέτος που συμπληρώνουν 70 χρόνια ζωής να κάνουν το νταμπλ στην ΕΠΣΘ, ξέρουν ότι σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο Φήκης είναι το μεγάλο αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και θέλουν να κάνουν μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

Πάντως έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απουσίες των Δίντση και Δημήτρη Τσάμη, που δεν βγήκαν ακόμη τα δελτία τους, αλλά και του τραυματία Γιώργου Τσάμη, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο φιλικό με την Κ19 του Βόλου στο Βασδέκειο.

Διαιτητής της αναμέτρησης στη Φήκη ορίστηκε ο Δημήτρης Μαργιόλας από την ΕΠΣ Καρδίτσας (βοηθοί οι Λευτ. Βογιατζής, Απ. Καλογριανίτης επίσης από την Καρδίτσα), ενώ βολιώτικη τριάδα (Γ. Τασιόπουλος, Δ. Σακκάς, κ. Τασιόπουλος της ΕΠΣΘ) θα βρεθεί στο Αλκαζάρ στο άλλο θεσσαλικό ματς ανάμεσα σε Ελασσόνα και Ατρόμητο Παλαμά.

Ο Πύρασος, που έχει υπάρξει κυπελλούχος ΕΠΣΘ πέντε φορές, έχοντας παίξει σε 7 τελικούς, πιο παλιά είχε συμμετάσχει και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (με πρώτη συμμετοχή το 1975 κόντρα στους ερασιτέχνες της ΑΕ Λάρισας) και στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής το 2014, όταν και αποκλείστηκε από τον Δωτιέα Αγιάς στα πέναλτι, ενώ τώρα με προπονητή τον Δημήτρη Φραγκούλη είναι η πρώτη φορά που δίνει το παρών στο Κύπελλο Ελλάδος.

Το φετινό υπό διαμόρφωση ρόστερ του Πυράσου αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Τα παιχνίδια της α’ φάσης με Κυπελλούχους των ΕΠΣ θα διεξαχθούν σήμερα και είναι νοκ-άουτ, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου θα μπουν στη διοργάνωση οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 και συγκεκριμένα στην 3η φάση.

Από εκεί και πέρα στην 5η φάση το τριήμερο 18 με 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1, που κατέλαβαν τις θέσεις 5-13 του περσινού πρωταθλήματος, συν φυσικά τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό, ενώ οι ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός και οι Άρης, ΠΑΟΚ, θα κάνουν πρεμιέρα το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου, ήτοι στην 6η φάση, από την οποία και ξεκινούν οι διπλοί αγώνες.

Ιστορικές ομάδες

Στην α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος υπάρχουν πολλές άπειρες ομάδες, καθώς δεν έχουν βγει ποτέ στο παρελθόν από τα όρια του νομού τους, αλλά και κάποιες που έχουν μεγαλύτερη ιστορία στον θεσμό και θητεία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στον θεσμό υπάρχει ο ιστορικός Πανελευσινιακός, με παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου το 1967 και τα προημιτελικά το 1978, ο ΑΟ Αγίου Νικολάου, που πριν από 28 χρόνια είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ και πέρυσι είχε εντυπωσιακή πορεία με τέσσερις προκρίσεις φτάνοντας ως τους «16», η Ηλιούπολη, που πέρυσι έπαιξε τέσσερις γύρους και έφτασε να αποκλειστεί από ομάδα της Super League, τη Λαμία, ο Ναυπακτιακός Αστέρας, που το 2000 είχε φτάσει στα προημιτελικά και είχε αποκλειστεί από τον φιναλίστ Ιωνικό, αλλά και ο Πανθρακικός, που υποδέχεται την Αλεξανδρούπολη και είναι η μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί στη Super League (στην Α’ Εθνική έχει παίξει και ο Πανελευσινιακός). Στην ανώτερη κατηγορία η ομάδα της Κομοτηνής έπαιζε έως το 2016, ενώ το 2013 έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Η α’ φάση

Ολα τα ζευγάρια της α’ φάσης του κυπέλλου (σήμερα 31/8, 17:30) έχουν ως εξής:

Παναργειακός Άργους Ορεστικού-Απόλλων Παραλιμνίου

ΑΕ Καλαμπακίου-Ιωνικός Ιωνίας

Αετός Βαρβάρας-ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Βύρων Καβάλας-ΑΣ Γιαννιτσά

Πανθρακικός-ΠΟ Αλεξανδρούπολης

Αστέρας Τριποτάμου-Άρης Πετεινού

Ελασσόνα-Ατρόμητος Παλαμά

Βατανιακός-ΑΟ Υπάτου

ΠΟ Φήκης-Πύρασος Νέας Αγχιάλου

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Αναγέννηση Άρτας

ΠΑΟ Κουτσελίου-Αστέρας Πετρίτη

ΑΕ Νέας Σελεύκειας-Αστέρας Σταυρού

Τηλυκράτης-Μολαϊκός

Ερμής Μελιγούς-Πανκαμαριακός

Απόλλων Ευπαλίου-Φοίνιξ Νέας Επιδαύρου

Παλληξουριακός-Παμβουπρασιακός

Πανθουριακός-Διαγόρας Βραχνέικων

Πανελευσινιακός-Απόλλων Αγίου Ιωάννη

Άρης Βούλας-ΑΟ Νέας Αρτάκης

Αετός Λουτρών-ΓΠΣ Αλμυρός

Ερμής Ζωνιανών-Ηλιούπολη

Ποσειδών Καρδαμύλων-ΑΕΡ Αφάντου

1/9: ΑΟ Κατασταρίου-Ναυπακτιακός Αστέρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου