ΤΟΠΙΚΟ

Στον «αέρα» τα τοπικά πρωταθλήματα

στον-αέρα-τα-τοπικά-πρωταθλήματα-865015

Η ανησυχία που επικρατούσε εδώ και καιρό και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας για τη νέα επικαιροποίηση που χρειάζεται ακόμη και για τα σωματεία που έκαναν πέρσι την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, άρχισε να γίνεται αντίδραση από άλλες Ενώσεις, οι οποίες φτάνουν ακόμη και στην αναστολή των πρωταθλημάτων τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στην «απειλή» για μη δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα!

Από τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μαγνησίας μόνο επτά έχουν πάρει την έγκριση του 2022, ενώ αρκετά έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώσει τη διαδικασία, που δεν έχει εξεταστεί στη ΓΓΑ. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα που το έχουν αγνοήσει.

Πάντως με βάση το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει για πολλά σωματεία πολλών Ενώσεων, που δεν ήξεραν ότι θα πρέπει κάθε χρόνο να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους με κάποιο κόστος, εκτιμάται ότι δύσκολα θα τους στερηθεί το δικαίωμα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και παρά τη δικαίωση ομάδων Γ’ Εθνικής που είχαν προσφύγει εναντίον άλλων, επειδή δεν είχαν ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος την εγγραφή τους.

Πάντως κάποιες Ενώσεις στην απειλή διαγραφής σωματείων τους που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο αντιδρούν με αναστολή των πρωταθλημάτων.

Η πρώτη Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων που προχώρησε σε αναστολή των διοργανώσεών της ως αντίδραση για τις κυρώσεις του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, ήταν η ΕΠΣ Σάμου.

Μάλιστα με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ζητεί να ληφθεί απόφαση αναστολής όλων των διοργανώσεων της ΕΠΟ και των υπόλοιπων ΕΠΣ, κάτι που αναμένεται να συμβεί, εφόσον στο επόμενο διάστημα δεν βρεθεί λύση.

Μετά τη Σάμο ακολούθησαν η Άρτα και η Φωκίδα, ενώ και η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει τονίσει ότι δεν κάνει πρωτάθλημα μόνο με 9 ομάδες!

Σίγουρο είναι πως η επικαιροποίηση είναι απαραίτητη, αν τα σωματεία θέλουν να πάρουν χρήματα, όπως έγινε και κατά την εγγραφή τους, αλλά κάποιες ομάδες μικρών Ενώσεων και μικρότερων κατηγοριών αδυνατούν να είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και να έχουν και συμβάσεις με προπονητές.

Στην επόμενη Ε.Ε. της ΕΠΟ αναμένεται να τεθεί και το θέμα του Μητρώου, αλλά και αυτό των μεταγραφών, αφού σε καμιά Ένωση δεν έχει λειτουργήσει το σύστημα και δεν υπάρχει σύνδεση με τα κεντρικά της ΕΠΟ, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την ομοσπονδία ούτε καν το κόστος του παραβόλου για κάθε μεταγραφική μεταβολή!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου