ΤΟΠΙΚΟ

Προβληματίζουν οι 30 αγωνιστικές!

προβληματίζουν-οι-30-αγωνιστικές-866741

Προβληματισμό στον αρχικό σχεδιασμό των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ και κυρίως της μεγάλης κατηγορίας έφερε και η λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων, με 15 να είναι στην Α’, 12 στη Β’ και 13 στη Γ’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος 2022-2023.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην Α’ Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας το «πρόβλημα» προέκυψε με τη μη δήλωση συμμετοχής της Δήμητρας στη Γ’ Εθνική, όπως δικαιούταν, αλλά στην πρώτη του τοπικού πρωταθλήματος, όπου οι ομάδες είναι πλέον 15 , κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν επιπλέον αγωνιστικές (30 αντί 26) και ρεπό, ενώ αυτό που φοβούνται στην Ένωση είναι η αποχώρηση ομάδας μετά την κλήρωση!

Ο φόβος αυτός έρχεται από τον Πτελεό, καθώς ο Πρωτεσίλαος δήλωσε μεν συμμετοχή, αλλά δεν έχει συγκροτήσει ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία και στην περίπτωση που τελικά θελήσει να παίξει Β’, ίσως βοηθήσει στο να γίνει πιο δυνατή η Α’ ΕΠΣΘ, στην οποία και πέρσι υπήρξε δήλωση από ομάδα που τελικά δεν έπαιξε, τη Μακρινίτσα!

Σήμερα πάντως η μεγάλη κατηγορία είναι με 15 ομάδες: Αγία Άννα, ΑΕ 2002, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη, Γ.Σ. Αλμυρού, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Δήμητρα, Θησέας, Μαγνησιακός, Πύρασος, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, ΦΘ Αγχίαλος και Πρωτεσίλαος…

Στην Ένωση πάντως θα συνεχίσουν την προσπάθεια, ώστε να πειστεί ο Πρωτεσίλαος, εφόσον δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει κατηγορία προς τα κάτω πριν από την κλήρωση που θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Οι 30 αντί 26 αγωνιστικές και τα ρεπό θα δημιουργήσουν πίεση στο πρόγραμμα, καθώς η ΕΠΣΘ θα πρέπει να δηλώσει έγκαιρα πρωταθλήτρια ομάδα, για να παίξει στη συνέχεια σε μίνι πρωτάθλημα για άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Στη Β’ Κατηγορία ΕΠΣΘ της νέας περιόδου δεν δήλωσε, όπως αναμενόταν συμμετοχή, η Μακρινίτσα, ενώ και ο Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, που πέρσι τερμάτισε 5ος, μένοντας στην κατηγορία (είχε αγωνιστεί και στα πλέι οφ) για φέτος αποφάσισε να αγωνιστεί μια κατηγορία πιο κάτω και έτσι δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ κατηγορία.

Έτσι οι 12 ομάδες στην Β’ ΕΠΣΘ είναι οι: Αστέρας Ριζομύλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, Α.ΠΟ.Β., Δάφνη, Διαγόρας, Μυρμιδόνες, ΑΟ Σκιάθου, Σκόπελος, Ιάσων Αλλης Μεριάς, Πανιώνιος και Μικροθήβες.

Στη νέα Γ’ Κατηγορία ΕΠΣΘ συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα δήλωσε ο Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, που πέρσι δεν «κατέβηκε», ενώ είχε αγωνιστεί στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Β’ Κατηγορίας της περιόδου 2020-21, όταν υπήρξε διακοπή.

Η ΑΕ Διμηνίου, που δεν αγωνίστηκε πέρσι στη Β’, δεν δήλωσε και φέτος συμμετοχή στην Γ’ ΕΠΣΘ, όπου επανέρχεται μετά από τρεις χρονιές αδράνειας ο Ηρακλής Βόλου και το νέο όνομα είναι ο Ατρόμητος Νέας Ιωνίας, που είναι η «συνέχεια» του Αθλητικού Κολεγίου Νίκης.

Έτσι οι 13 ομάδες της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ είναι οι: Απόλλων Καναλίων, Ελευθεριακός, Άθλος, ΑΟ Ανω Λεχώνια, Αχιλλέας Αχιλλείου, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πηλέας, ΑΕ Χλόης, Ηρακλής Βόλου, Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, Ατρόμητος Νέας Ιωνίας, και Κένταυρος Νοτίου Πηλίου.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, ενώ Οκτώβριο θα γίνει σέντρα στη Β’ και Γ’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος και οι κληρώσεις θα γίνουν πιθανόν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων προγραμματίζεται ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ 17-18/9/2022

Β’ ΕΠΣΘ 8-9/10/2022

Γ’ ΕΠΣΘ 15-16/10/2022.

Για φέτος ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή για όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας με ανάλογη ομάδα στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία, ενώ θα υπάρξει πέρα από τα ηλικιακά πρωταθλήματα ακαδημιών και έξτρα πρωτάθλημα με κατηγορία Νέων και θα εκδοθεί προκήρυξη γι’ αυτό τον Αύγουστο!

Παράταση στο «άνοιγμα» των μεταγραφών

Νέα παράταση πήρε το άνοιγμα των θερινών μεταγραφών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, αφού μπορεί να έχουν ανακοινωθεί αρκετές, αλλά καμία δεν έχει γίνει επίσημα, καθώς δεν έχει λειτουργήσει το σύστημα των μεταβολών στις Ενώσεις και δεν υπάρχει σύνδεση με τα κεντρικά της ΕΠΟ.

Έτσι η μεταγραφική περίοδος παραμένει σε αναστολή τόσο στις ΕΠΣ όσο και στα κεντρικά της ΕΠΟ, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την ομοσπονδία ούτε καν το κόστος του παραβόλου για κάθε μεταγραφική μεταβολή, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αν και συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, για να πάρει την απόφαση, δεν ασχολήθηκε με το θέμα, όπως δεν συζήτησε και με το τι θα ισχύσει με την εγγραφή όλων των ομάδων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και την «απειλή» για μη δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα!

.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου