ΤΟΠΙΚΟ

Παραμένουν οι εκκρεμότητες

παραμένουν-οι-εκκρεμότητες-868466

Αύριο Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα 2002-2003 της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας μετά και την παράταση που δόθηκε για τη διευκόλυνση κάποιων σωματείων που δεν είχαν διοίκηση, αλλά κάποιες εκκρεμότητες συνεχίζουν να υπάρχουν!

Επίσης παραμένει και το «πρόβλημα» στον αρχικό σχεδιασμό των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ που «ήρθε» με τη μη δήλωση συμμετοχής της Δήμητρας στη Γ’ Εθνική που δικαιούταν, αλλά στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, που οι ομάδες είναι πλέον 15, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν επιπλέον αγωνιστικές και ρεπό, ενώ αυτό που φοβούνται στην Ένωση είναι να μην υπάρξει και αποχώρηση μετά την κλήρωση!

Ο «φόβος» έρχεται από τον Πτελεό, καθώς ο Πρωτεσίλαος δήλωσε συμμετοχή, αλλά δεν έχει συγκροτήσει ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία και στην περίπτωση που τελικά θελήσει να παίξει στη Β’ ίσως βοηθήσει στο να υπάρξει πιο δυνατή η Α’ ΕΠΣΘ, που και πέρσι υπήρξε δήλωση από τη Μακρινίτσα αλλά δεν έπαιξε!

Σήμερα πάντως η μεγάλη κατηγορία είναι με 15 ομάδες: Αγία Άννα, ΑΕ 2002, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη, Γ.Σ. Αλμυρού, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Δήμητρα, Θησέας, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος, Πύρασος, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, και ΦΘ Αγχίαλος.

Στη Β’ ΕΠΣΘ της νέας περιόδου σίγουρες είναι οι ομάδες: Αστέρας Ριζομύλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ., Δάφνη, Διαγόρας, Μυρμηδόνες, ΑΟ Σκιάθου, Σκόπελος, Ιάσων Αλ. Μεριάς, Πανιώνιος, Μικροθήβες, καθώς η Μακρινίτσα δεν δηλώνει συμμετοχή ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου, που ίσως θελήσει να αγωνιστεί μια κατηγορία πιο κάτω.

Στη νέα Γ’ Κατηγορία ΕΠΣΘ θα αγωνιστούν οι: Απόλλων Καναλίων, Ελευθεριακός, Άθλος, ΑΟ Ανω Λεχώνια, Αχιλλέας Αχιλλείου, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πηλέας, ΑΕ Χλόης, Ηρακλής Βόλου, Ατρόμητος Νέας Ιωνίας, δεν θα «κατέβει» η ΑΕ Διμηνίου και σε εκκρεμότητα είναι η δήλωση για τη Δύναμη.

Για φέτος ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή για όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας με ανάλογη ομάδα στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία, ενώ θα υπάρξει πέρα από τα ηλικιακά πρωταθλήματα ακαδημιών και έξτρα πρωτάθλημα με κατηγορία νέων και θα εκδοθεί προκήρυξη γι αυτό τον Αύγουστο!

Παράταση στο «άνοιγμα» των μεταγραφών

Νέα παράταση πήρε το άνοιγμα των θερινών μεταγραφών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, αφού μπορεί να έχουν ανακοινωθεί αρκετές, αλλά καμία δεν έχει γίνει επίσημα καθώς δεν έχει λειτουργήσει το σύστημα των μεταβολών στις Ενώσεις και δεν υπάρχει σύνδεση με τα κεντρικά της ΕΠΟ.

Έτσι η μεταγραφική περίοδος παραμένει σε αναστολή τόσο στις ΕΠΣ όσο και στα κεντρικά της ΕΠΟ, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την ομοσπονδία ούτε καν το κόστος του παραβόλου για κάθε μεταγραφική μεταβολή!

Την περασμένη Τρίτη προέκυψε νέα αναβολή και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή για να πάρει την απόφαση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου