ΤΟΠΙΚΟ

Σε 10 μέρες ξεκαθαρίζει ο «χάρτης» της ΕΠΣΘ

σε-10-μέρες-ξεκαθαρίζει-ο-χάρτης-της-ε-877062

Το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσει ο «χάρτης» της ΕΠΣΘ για τα πρωταθλήματα 2022-2023, αφού όπως έγινε γνωστό μέχρι τις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και δεν αναμένονται «απώλειες», τουλάχιστον στη μεγάλη κατηγορία, που επιστρέφει η υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία με ανάλογη ομάδα, στο πρωτάθλημα υποδομών.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε σχέση με πέρσι το διαφορετικό είναι ότι θα υπάρξει Γ’ Κατηγορία και με «νέες» ομάδες, αφού από την προκήρυξη προβλέπεται πως μπορεί να δηλώσουν συμμετοχή όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

Δήλωση συμμετοχής

Σύμφωνα με την προκήρυξη: Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν μέχρι και τις 15/7/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:59 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην Ένωση: Την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην παραπάνω ημερομηνία.

Ενώ πέρσι λόγω της πανδημίας δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση στη δήλωση συμμετοχής, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα καθώς και η ετήσια συνδρομή ως μέλους της ΕΠΣΘ θα είναι ως εξής: Α’ Κατηγορία 300 ευρώ, Β’ Κατηγορία 200 ευρώ και Γ’ Κατηγορία 100 ευρώ.

Στη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία που θα συμμετάσχουν πρέπει να επισυνάπτουν: Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου (θα αποσταλεί όταν εκδοθεί από τον αντίστοιχο Δήμο), ενώ είναι υποχρεωμένα να εξοφλήσουν κάθε προϋφιστάμενη οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση ή με την ΕΠΟ, αλλιώς αποκλείονται από το πρωτάθλημα και δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές.

Να σημειωθεί πως όσα σωματεία δεν αποστείλουν με τη δήλωση συμμετοχής τα δικαιολογητικά δεν θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση, ενώ θα δηλώσουν και επιθυμητή ημέρα και ώρα για τους εντός έδρας αγώνες του.

Υποχρεωτικά γιατρός

Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών, πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής ή διασώστης ή φυσιοθεραπευτής που έχει τελειώσει τα ΤΕΙ ή πρόσωπο που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα, ειδικά πιστοποιημένο στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για τη ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο δεν έχει μεριμνήσει για την παρουσία ενός εκ των ανωτέρω ατόμων, στον υπό διεξαγωγή αγώνα, ως υπόχρεο αποκλειστικά προς τούτο, τότε ο αγώνας δεν θα τελείται και το γηπεδούχο – υπόχρεο σωματείο θα χάνει τον αγώνα με σκορ 0-3.

«Κομπλέ» η Α’ Κατηγορία

Με τον Πρωτεσίλαο να βρίσκει λύση και τη Δήμητρα να δηλώνει πως θα αγωνιστεί τελικά στη Γ’ Εθνική, στο νέο πρωταθλήματα υπάρχει επιστροφή του Θησέα και νεοφώτιστοι θα είναι οι Μαγνησιακός και ΕΛ Νηλέας που κέρδισαν άνοδο. Έτσι η μεγάλη κατηγορία θα είναι κομπλέ με 14 ομάδες.

Τη νέα Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ 2022-23 θα απαρτίζουν οι ομάδες: Αγία Αννα, ΑΕ 2002, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη, ΓΣ Αλμυρού, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Θησέας, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος, Πύρασος, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, και ΦΘ Αγχίαλος.

Ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή για όλα τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας με ανάλογη ομάδα, στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία.

Με 13 η Β’ ΕΠΣΘ!

Στη Β’ ΕΠΣΘ της νέας περιόδου έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν: Αστέρας Ριζομύλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ, Δάφνη, Διαγόρας, Μυρμηδόνες, ΑΟ Σκιάθου, Σκόπελος, Ιάσων Αλ. Μεριάς, Κένταυρος ΝΠ, Πανιώνιος, Μακρινίτσα και Μικροθήβες.

Το ερωτηματικό με το αν θα «κατέβει» η Μακρινίτσα που είχε αποχωρήσει πέρσι συνεχίζει να υφίσταται και πιθανόν οι ομάδες της κατηγορίας θα είναι 13, αφού δεν προβλέπεται άνοδος από πιο κάτω.

Στη Β’ Κατηγορία μετά από 15 χρόνια θα υπάρχουν δυο ομάδες των νησιών! Τελευταία περίοδος που Σκιάθος και Σκόπελος ήταν μαζί στη Β’ ΕΠΣΘ ήταν την περίοδο 2006-2007.

Η νέα Γ’ Κατηγορία

Στη νέα Γ’ Κατηγορία ΕΠΣΘ από τα περσινά δεδομένα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Β’ και είναι οι: Απόλλων Καναλίων, Ελευθεριακός, ΑΕ Διμηνίου, Άθλος, ΑΟ Ανω Λεχώνια, Αχιλλέας Αχιλλείου, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πηλέας, ΑΕ Χλόης. Και εδώ δεν έχει φανεί κίνηση για να κατέβει η ΑΕ Διμηνίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Κατηγορία έχει κάθε νέο σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει τη δήλωση συμμετοχής στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

Έτσι χωρίς πρόβλημα θα επανέλθει ο Ηρακλής Βόλου, το νέο όνομα είναι ο Ατρόμητος Νέας Ιωνίας που επίσης δεν περιμένει αναγνώριση, αφού είναι η συνέχεια του Αθλητικού Κολεγίου Νίκης, ενώ ο Θησέας εκτός από την ομάδα στην Α’ ΕΠΣΘ, θα έχει και την ομάδα Νέων στη Γ’ κατηγορία επαναδραστηριοποιώντας τη Δύναμη.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ, ενώ Οκτώβριο θα γίνει σέντρα στη Β’ και Γ’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Από την ΕΠΣΘ η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων προγραμματίζεται ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ 17-18/9/2022

Β’ ΕΠΣΘ 8-9/10/2022

Γ’ ΕΠΣΘ 15-16/10/2022

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, ενώ εκκρεμεί και η ημερομηνία των κληρώσεων.

Το κύπελλο

Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΘ περιόδου 2022-2023 μετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής της Ένωσης καθώς και οι ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ. Η συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων σωματείων των ΠΑΕ, είναι προαιρετική.

Τα σωματεία που έχουν υποχρέωση ή δυνατότητα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 15/7/2022 τη δήλωση συμμετοχής.

Δεν έχουν οριστεί ακόμη ημερομηνίες για τα ματς κυπέλλου, ενώ και φέτος θα ισχύσει πως η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, όταν το ζευγάρι των ομάδων που θα κληρωθεί ανήκει στην ίδια κατηγορία. Αν, όμως, από τη διαδικασία της κλήρωσης προκύψει ζευγάρι ομάδων οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, τότε η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, ανεξάρτητα αν δεν έχει κληρωθεί πρώτη, θα είναι γηπεδούχος. Η ημερομηνία έναρξης και της κλήρωσης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΘ θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση από την Ένωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου