ΤΟΠΙΚΟ

Ο αγώνας της χρονιάς για τον Πύρασο

ο-αγώνας-της-χρονιάς-για-τον-πύρασο-902287

Η απώλεια πέντε βαθμών στα δύο τελευταία παιχνίδια με Στυλίδα και Διγενή Νεοχωρίου έφεραν τον Πύρασο σε δυσχερή θέση σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Γι’ αυτό και σήμερα στις 17:00 στο «Παντελής Μαγουλάς» για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου των μπαράζ ανόδου οι Αγχιαλίτες με αντίπαλο τον πρωτοπόρο και με το απόλυτο Μακεδονικό Φούφα οφείλουν να πάρουν πάση θυσία το τρίποντο της νίκης και εκτός από βελτιωμένοι να παρουσιαστούν και πολύ πιο αποτελεσματικοί.

Κι αυτό γιατί στις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και πήραν μόλις έναν βαθμό μετά τη λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Στυλίδας και την ήττα με 2-3 από τον Διγενή Νεοχωρίου στη Νέα Ιωνία την περασμένη Κυριακή.

Η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη έμεινε έτσι στους επτά βαθμούς και με δεδομένο ότι κάνει το ρεπό της την επόμενη αγωνιστική και την τελευταία αντιμετωπίζει τον Δωτιέα Αγιάς εκτός έδρας, γνωρίζει ότι οποιαδήποτε απώλεια βαθμών σήμερα μπορεί να είναι καταδικαστική για τον στόχο της ανόδου.

Στην προσπάθεια που θα κάνει ο Πύρασος για το «υπεραπαραίτητο» τρίποντο απέναντι στον Μακεδονικό Φούφα, που έχει μέχρι στιγμής εντυπωσιάσει με το 4Χ4 στη διαδικασία των μπαράζ, τα προβλήματα θα είναι και πάλι αρκετά και ειδικά στη θέση του αμυντικού μέσου. Αυτό φάνηκε και με τον Διγενή Νεοχωρίου, με την τεχνική ηγεσία ν’ αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ως δεύτερο ανασταλτικό μέσο δίπλα στον Αγιασιώτη τον Ροτζέριο Μάρτινς.

Ισως παίξει με ρήξη

μηνίσκου ο Οικονόμου!

Μάλιστα, ο Γιάννης Σιαμέτης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει προς το τέλος τον βασικό στη θέση αυτή, Κώστα Οικονόμου, ο οποίος όμως είναι τραυματίας, ωστόσο έπεσε στη μάχη και το ίδιο θα κάνει πιθανόν και σήμερα, παρότι η μαγνητική που έκανε από την περασμένη βδομάδα έδειξε ότι έχει υποστεί μερική ρήξη μηνίσκου!

Ο έμπειρος παίκτης έκανε τις προηγούμενες μέρες εντατική θεραπεία στο γόνατο, για να μπορέσει ν’ αντέξει σήμερα ν’ αγωνιστεί, αφού η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη, ειδικά από τη στιγμή που ένας ακόμη βασικός ανασταλτικός χαφ, ο Κωνσταντίνος Ζενούνης, είναι στην Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους.

Παράλληλα, και άλλοι δύο παίκτες που έχουν τον ίδιο ρόλο στο γήπεδο, ο Μπούτλας και ο Θεοδωρόπουλος, είναι ανέτοιμοι, καθώς δεν έχουν συμμετάσχει στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, ο πρώτος λόγω εργασίας και ο δεύτερος λόγω μαθητικών υποχρεώσεων. Απών επίσης για μια ακόμη φορά θα είναι και ο Νίνος.

Σιαμέτης: «Ή ταν ή επί τας»

«Είναι ένα παιχνίδι με τον χαρακτηρισμό «ή ταν ή επί τας». Στα δύο τελευταία παιχνίδια που δεν κάναμε νίκη, χάσαμε πολλές κλασικές ευκαιρίες. Βέβαια, δεν μας φταίει κανείς και με τον Μακεδονικό θα τα δώσουμε όλα. Ο αντίπαλός μας είναι μία ομάδα που δούλεψε τους νεαρούς της παίκτες τα τελευταία χρόνια και είναι καλύτερη απ’ όσες έχουμε αντιμετωπίσει. Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε», ήταν η δήλωση που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Σιαμέτης, προπονητής του Πυράσου.

Ο νεαρός τεχνικός ρωτήθηκε και για τη δήλωση που έκανε ο προπονητής του Διγενή Νεοχωρίου, Σπύρος Ευαγγέλου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων για το «διπλό» της ομάδας του επί του Πυράσου πως «όσο περνούσε ο χρόνος, φαινόταν η μεγάλη διαφορά που είχαμε στη φυσική κατάσταση σε σχέση με τον αντίπαλο που δεν μπορούσε να μας ακολουθήσει», για να απαντήσει από τη μεριά του ο Γιάννης Σιαμέτης ως εξής: «Φαίνεται σε βάθος χρόνου ποιος δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει, ποιος έχει φυσική κατάσταση και ποιος όχι. Εγώ είδα την ομάδα μου, άσχετα από την τραγική αμυντική λειτουργία στο πρώτο μέρος, να τρέχει σα λυσσασμένη επί 90 λεπτά».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Πυράσου ζήτησε για μία ακόμη φορά τη στήριξη των φιλάθλων της για τη σημερινή αναμέτρηση, την οποία θα διευθύνει ο Θωμάς Μαυρίδης από την ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους συντοπίτες του Μπέκα και Μητρόπουλο.

Το σημερινό πρόγραμμα (5η, 17:00)

Πύρασος-Μακεδονικός Φούφα

Θ. Μαυρίδης (Ημαθίας)

Δωτιέας Αγιάς-Αστέρας Καρδ.

Λ. Ρηγόπουλος (Ημαθίας)

Πυρσός Γρεβ.-ΑΟ Στυλίδας

Γ. Λαμπιρίδης (Πέλλας)

Ρεπό: Διγενής Νεοχωρίου

Βαθμολογία

  1. Μακεδονικός Φούφα 12
  2. Διγενής Νεοχωρίου 7
  3. Πύρασος 7
  4. Δωτιέας Αγιάς 4
  5. Α.Ο. Στυλίδας 4
  6. Αστέρας Καρδίτσας 0
  7. Πυρσός Γρεβενών 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου