ΤΟΠΙΚΟ

«Υποστηρίζουν» την άνοδο του Πυράσου

υποστηρίζουν-την-άνοδο-του-πυράσου-892195

Ο πρωταθλητής ΕΠΣΘ 2021-22 Πύρασος άρχισε με δυο νίκες και μια ισοπαλία στο μίνι πρωτάθλημα για άνοδο στη Γ’ Εθνική και την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστεί με τον Διγενή Νεοχωρίου και με νέα νίκη θα κάνει το πιο σημαντικό βήμα για την 7η παρουσία του τη νέα χρονιά σε κατηγορία πάνω από το τοπικό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την προσπάθεια του Πυράσου για άνοδο «υποστηρίζουν» – εκτός όλων των φιλάθλων της Μαγνησίας – και δύο νεανικές ομάδες της ΕΠΣΘ η Α.ΠΟ.Β. και οι Νέοι Αγίας Αννας, καθώς από την άνοδο της ομάδας της Αγχιάλου στη Γ’ Εθνική αυτές θα επωφεληθούν και θα κερδίσουν θέση σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η ΑΠΟΒ που ήταν πρώτη στον όμιλό της στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ με 15 νίκες και 3 ήττες, έχοντας και την καλύτερη επίθεση με 67 γκολ στη διαδικασία των playoffs δεν κατάφερε να είναι στις δυο πρώτες θέσεις, που ήταν ο Μαγνησιακός και η Ε.Λ. Νηλέας, παίρνοντας την απευθείας άνοδο στην Α’, αλλά με 3 νίκες και μια ήττα η Α.ΠΟ.Β ήταν 3η. Η θέση αυτή σύμφωνα με την προκήρυξη δίνει άνοδο στην περίπτωση που ο πρωταθλητής της Ενωσης καταφέρει να ανέβει στη Γ’ Εθνική, κάτι που πλέον φαίνεται πολύ κοντινό…

Η ομάδα των Νέων της Αγίας Αννας στη Β’ Κατηγορία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε 9 ήττες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, αλλά η τελευταία στη Σκόπελο όπου πήγε δυο φορές (!) στοίχισε στους μικρούς του Σωτήρη Πετσιμέρη τη θέση που θα σήμανε απευθείας παραμονή, δίνοντας μάλιστα πλεονέκτημα στους νησιώτες. Έτσι στα playouts, παρά το γεγονός ότι είχαν μόνο νίκες οι Νέοι Αγίας Άννας έμειναν πίσω από τη Σκόπελο, που κερδίζοντας τρία ματς χωρίς αγώνα πήρε τη μοναδική απευθείας παραμονή με τη νεανική ομάδα να ελπίζει τώρα στη συμμετοχή της και τη νέα χρονιά στη δεύτερη κατηγορία μόνο με άνοδο του Πυράσου στη Γ’ Εθνική και της Α.ΠΟ.Β. στην Α’ ΕΠΣΘ.

Με την άνοδο του Πυράσου η νέα Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ 2022-23 θα απαρτίζεται από τις ομάδες: Αγία Άννα, Ρήγας Φεραίος, Ακρόπολη, Αίας Σούρπης, ΓΣ Αλμυρού, Τοξότης, Σαρακηνός, Θησέας, Μαγνησιακός, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Πρωτεσίλαος, ΦΘ Αγχίαλος, ΑΕ 2002, και Α.ΠΟ.Β.

Στην Β’ ΕΠΣΘ της νέας περιόδου θα αγωνίζονται Δάφνη, Μυρμιδόνες, Διαγόρας, Αστέρας Ριζομύλου, ΑΟ Σκιάθου, Σκόπελος, Αγία Παρασκευή, Ιάσων Αλ. Μεριάς, Κένταυρος Ν.Π., Άνθιμος Γαζής, Πανιώνιος, Μακρινίτσα, Μικροθήβες και Νέοι Αγίας Άννας.

Στη νέα Γ’ Κατηγορία ΕΠΣΘ θα αγωνιστούν Ελευθεριακός, Απόλλων Καναλίων, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πηλέας, ΑΕ Διμηνίου, Αθλος, Αχιλλέας Αχιλλείου, ΑΕ Χλόης, ΑΟ Ανω Λεχώνια, θα επανέλθει ο Ηρακλής Βόλου, επίσης με νέο όνομα το Αθλ. Κολέγιο Νίκης, ενώ ο Θησέας εκτός από την ομάδα στην Α’ ΕΠΣΘ, θα έχει και την ομάδα Νέων στη Γ’ κατηγορία για την καλύτερη αξιοποίηση των ακαδημιών του… και ίδια σκέψη υπάρχει και από άλλες δυο ομάδες.

Ερωτηματικό είναι η «επιστροφή» του Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων, ενώ στη Β’ Κατηγορία μετά απο 15 χρόνια θα υπάρχουν δυο ομάδες των νησιών! Τελευταία περίοδος που Σκιάθος και Σκόπελος ήταν μαζί στη Β΄ΕΠΣΘ ήταν η 2006-2007.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου