ΤΟΠΙΚΟ

Η Εθνική Ενόπλων στον Βόλο για καλό σκοπό

η-εθνική-ενόπλων-στον-βόλο-για-καλό-σκο-901479

Ακόμη ένα ξεχωριστό παιχνίδι είχε την ευκαιρία και τη χαρά να διοργανώσει χθες η ομάδα Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας, φιλοξενώντας στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με ιερό και φιλανθρωπικό σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με την Ενόπλων να κάμπτει την αντίσταση των Επιλέκτων στο φινάλε, κερδίζοντας με 3-0, χάρις σε δύο τέρματα του Ταμπάκη και ένα του Μπακόλα.

Για την ξεχωριστή αναμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος των Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας, Θεόδωρος Νάκας, επεσήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ο αγώνας με την Εθνική Ενόπλων. Η ομάδα μας απαρτίζεται από πολλούς ένστολους και ιδρύθηκε για να υπηρετεί φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αυτό κάνουμε και τώρα. Παίζουμε για την ΕΛΕΠΑΠ και θέλω να ευχαριστήσω τους διευθυντές στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την παρουσία της Εθνικής Ενόπλων στην πόλη μας.

Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2017 και είμαστε όλοι μια παρέα. Ο χαρακτήρας μας είναι φιλανθρωπικός, όλοι οι αγώνες μας γίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό. Έχουμε κάνει πάνω από 30 παιχνίδια με τέτοιον χαρακτήρα.

Πέρα από τα υπόλοιπα μέλη των Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας θα ήθελα να ευχαριστήσω και όσους έχουν βοηθήσει στο φιλανθρωπικό έργο μας.

Αριθμούμε 50 μέλη. Οι περισσότεροι είναι ένστολοι, ενώ υπάρχουν και φίλοι αυτών».

Ο πρόεδρος της τοπικής διοικούσας επιτροπής ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, Χάρης Σιούρας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τονίζοντας: «Για μια ακόμη φορά ο σύλλογος των Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας διοργανώνει φιλικό αγώνα με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζει την προσπάθειά μας.

Τα έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα διατεθούν για τις ανάγκες του τοπικού παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ. Τους είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Να τους χαρίζει ο Θεός δύναμη και υγεία για να συνεχίσουν το έργο τους.

Από την άλλη μεριά το δικό μας έργο είναι πολύ δύσκολο. Φιλοξενούμε πάνω από 70 παιδιά στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στον Βόλο, παρέχουμε όλα τα θεραπευτικά προγράμματα για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια πάντα με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας».

Ο προπονητής της Εθνικής Ενόπλων Θοδωρής Παχατουρίδης δήλωσε από τη μεριά του: «Στόχος μας είναι να δίνουμε το «παρών» όπου μας καλούν, προκειμένου να βοηθούμε για τον κάθε σκοπό, που έχει θέσει ο κάθε σύλλογος και η κάθε τοπική κοινωνία. Μαζί με τους συναδέλφους, Παναγιώτη Χριστοφιλέα, Βασίλη Βούζα, Γιάννη Ζαλαώρα και τον Αλβέρτο Παπαδάκη, που για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να έρθει, προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε να τιμούμε τα πρόσωπα που μας καλούν.

Είναι η 4η φορά που ερχόμαστε στον Βόλο και θα συνεχίσουμε μετά από εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Ρόδο με την ομάδα των γυναικών. Πάντα είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, δίνοντας φιλανθρωπικούς αγώνες.

Εκτός όμως από αυτά τα παιχνίδια δίνουμε και άλλα, όπως είχαμε πάει και στην Κίνα πριν από τρία χρόνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά πέρυσι δυστυχώς λόγο κορονοϊού δεν πήγαμε στην Αίγυπτο».

Τέλος, ο παλαίμαχος Βολιώτης αμυντικός, Θανάσης Κωστούλας, ευχήθηκε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας των Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας, αφού μετά από σχεδόν δύο χρόνια, που έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι μας στην καθημερινότητα μας, κατάφερε να φιλοξενήσει και πάλι την Εθνική Ενόπλων στην πόλη του Βόλου.

Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και οτιδήποτε έχει να κάνει με τέτοιους σκοπούς είναι άξιο συγχαρητηρίων και από δω και στο εξής ευχόμαστε να επανέλθουμε όλοι σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα και αυτές οι πράξεις, που ενισχύουν ιδρύματα και οργανισμούς, να είναι πλέον πιο συχνές και πιο έντονες».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Κρητικός και βοηθοί του οι κ.κ. Κίτσας, Ανδραδόπουλος από την ΕΠΣΘ.

Με την ομάδα των Επιλέκτων αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες των Αραβανόπουλου-Ανδρέου οι: Θεοδωρίδης, Κουλαξής, Μάνος, Καρδιτσιώτης, Τσιφούλης, Τόλιας, Κλήμης, Τσουρέλης, Μουσιαρής, Γκίμας, Ρουκάς, Γεωργούδης, Αναστασίου, Γαλανόπουλος, Γεωργανιός, Πελεκάνος, Κοντοβάς, Τζοβάρας Αντ., Δρόσος, Κωστούλας, Νάκας, Καραΐσκος, Μαλανδρίνος, Ζαμπίτογλου, Σιφνιώτης, Μπουτίνας, Πασχάλης, Τσότσος, Σάμπα, Παπαδόπουλος, Ντούρας, Γκανάτσιος, Βουρβούλιας.

Για την Εθνική Ενόπλων έπαιξαν οι: Μπακόλας, Στασινόπουλος, Παπαδόπουλος, Γεωργόπουλος, Τζεφέλας, Σωτηρόπουλος, Γκούμας, Τζαναβάρας, Τσουρής, Νιούμαν, Ταμπάκης, Τσιώσης, Αγγελόπουλος, Ζόμπολος, Χρήστου, Τσιαμπούζης.

Ο πρόεδρος των Επιλέκτων Θεόδωρος Νάκας έδωσε ανθοδέσμη στον συνονόματό του προπονητή της Ενόπλων Θ. Παχατουρίδη, με τον οποίον συνυπήρξε στην Εθνική Παίδων

Πριν από τη σέντρα κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Υμνου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου