ΤΟΠΙΚΟ

Διέσυρε τον Πυρσό ο Πύρασος με 9-0

διέσυρε-τον-πυρσό-ο-πύρασος-με-9-0-901821

Το ιδανικότερο ξεκίνημα για την επιστροφή του στη Γ’ Εθνική έκανε χθες ο Πύρασος, σκορπίζοντας τον Πυρσό Γρεβενών με 9-0 στο Π. Μαγουλάς, για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου των μπαράζ ανόδου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι νταμπλούχοι της ΕΠΣΘ για τη σεζόν 2021-22 συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους με στόχο τη μεγάλη επάνοδο σε εθνική κατηγορία και μετά το χθεσινό 9-0 θα παίξουν την Τετάρτη στην Καρδίτσα, με αντίπαλο τον τοπικό πρωταθλητή Αστέρα, ο οποίος χθες ηττήθηκε με 3-0 από τον Μακεδονικό Φούφα.

Ο Πυρσός ήρθε στον Βόλο με πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά, με τον Πύρασο να θέλει τη διαφορά τερμάτων σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με άλλη ομάδα στο φινάλε.

Ο Ροτζέριο Μάρτινς σκόραρε τρεις φορές, δύο τέρματα σημείωσε ο Ζάχος, κι από ένα γκολ πέτυχαν οι Βλάχος, Αραπίτσας, Αγιασιώτης, Καραγιώργος, με τον Πύρασο να πραγματοποιεί και τις πέντε του αλλαγές στο ημίχρονο, με το σκορ να είναι στο 6-0!

Ο Πύρασος ξεκίνησε με τον Κεφαλά στο τέρμα και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους: Δημητριάδη, Μιχόπουλο, Ρακή, Παπαδόπουλο. Αγιασιώτης-Οικονόμου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ροτζέριο να παίζει σε ρόλο οργανωτή, ενώ ο Ζάχος (αριστερά) και ο Αραπίτσας (δεξιά) τοποθετήθηκαν στα άκρα της επίθεσης, στην κορυφή της οποίας ήταν ο Βλάχος.

Ο αγώνας

Μετά από φάση διαρκείας ο Ζάχος σούταρε ψηλά πάνω από την εστία του Ελευθεριάδη στο 12ο λεπτό, ενώ παραλίγο να γίνει το 1-0 με αυτογκόλ στο 12’, μετά από προσπάθεια του Αραπίτσα από τα δεξιά, που κέρδισε το κόρνερ.

Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Παπαδόπουλος από τα δεξιά, με τον Ροτζέριο να βρίσκεται στη μικρή περιοχή, όπου πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθεριάδη και στο δεξί παραθυράκι για το 1-0 στο 13’.

Το έργο του Πυράσου έγινε ακόμη πιο εύκολο στο 17ο λεπτό, με τον Αραπίτσα να σεντράρει από τα δεξιά και τον Βλάχο να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, όπου με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0.

Ο δείκτης του σκορ δεν σταμάτησε να ανεβαίνει και στο 20ο λεπτό σκόρερ ήταν ο Αραπίτσας, ο οποίος μετά από συνεργασία του Βλάχου και σέντρα του Μάρτινς από τα δεξιά, σκόραρε στο 20ο λεπτό με πλασέ στην κίνηση, όπως είχε κάνει ο Βλάχος νωρίτερα.

Το 4-0 σημειώθηκε στο 24ο λεπτό με τον Βλάχο να δημιουργεί και τον Ζάχο να εκτελεί και με σουτ από κοντινή απόσταση να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Από εκτέλεση κόρνερ του Αγιασιώτη στο 26ο λεπτό ο Ρακής πήρε την πρώτη κεφαλιά, κάνοντας την πάσα για τον Ροτζέριο, που σκόραρε και πάλι με κεφαλιά για το 5-0!

Με τον Πύρασο να κόβει ταχύτητα στη συνέχεια, η επόμενη φάση ήρθε στο 32ο λεπτό, με τον Παπαδόπουλο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Βλάχο να πιάνει την κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Ελευθεριάδης. Στο επόμενο λεπτό ο Ελευθεριάδης νίκησε και πάλι τον Βλάχο σε τετ-α-τετ αποκρούοντας.

Η πρώτη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 36ο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής από τον Κολτσίδα, χωρίς να ανησυχήσει όμως τον Κεφαλά, που μπλόκαρε.

Στο 40ο λεπτό ο Αραπίτσας είδε τον Ελευθεριάδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά που έπιασε, αλλά δεν έγινε το ίδιο στο 41ο, όταν ο Αραπίτσας σέντραρε από τα δεξιά και ο Ροτζέριο έπιασε την κεφαλιά, κάνοντας το χατ-τρικ με την τρίτη κεφαλιά για το 6-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πέντε αλλαγές για τον Πύρασο, με τον Πυρσό να απειλεί στο 54ο λεπτό όταν ο Μπλάντος έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά ο Κεφαλάς κράτησε το μηδέν, παραχωρώντας το κόρνερ.

Ο Αγιασιώτης πέτυχε το 7-0 στο 59’ μετά από κάθετη πάσα του Ζάχου, που τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Ελευθεριάδη, και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία.

Ο Κατής πέρασε εξαιρετικά την μπάλα στο 72ο λεπτό για τον Ζάχο, ο οποίος πέρασε και τον Ελευθεριάδη για να πλασάρει σε κενή εστία, κάνοντας το 8-0 και το πάρτι του Πυράσου σταμάτησε στο 78’, με τον Καραγιώργο να σκοράρει με τη σειρά του με εύκολο πλασέ για το θριαμβευτικό 9-0, αγγίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου της Νέας Αγχιάλου, που ήταν σε αγώνα Κυπέλλου με τον Διαγόρα, όπου οι Αγχιαλίτες είχαν σκοράρει 10 φορές.
Διαιτητής: Θωμάς Διακουμάκος (Πιερίας)

Βοηθοί: Γιώργος Κουτσικανίδης, Ματθαίος Μαυρογιώργης (Πιερίας)

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Γιάννης Σιαμέτης) Κεφαλάς, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος (46’ Γκαραβέλας), Ρακής, Μιχόπουλος, Οικονόμου (46’ Θεοδωρόπουλος), Αγιασιώτης, Ροτζέριο (46’ Κατής), Αραπίτσας (46’ Καραγιώργος), Βλάχος (46’ Μπούτλας), Ζάχος

ΠΥΡΣΟΣ: (Νίκος Τόλης) Ελευθεριάδης, Στεργιόπουλος (80’ Πρατής), Τριμίντζιος (80’ Τσιαρσιώτης), Ρόβας, Κρικέλης (46’ Σούλας), Ευαγγελόπουλος, Κολτσίδας (76’ Κυρατσούλης), Παπαδόπουλος, Καλαϊτζίδης, Κυριακίδης Σ., Μπλάντος (69’ Κόντρα)

Ο Ροτζέριο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 13’

Αψογη υποδοχή της μπάλας από τον Βραζιλιάνο Ροτζέριο

Ο Αγιασιώτης έτοιμος να πλασάρει για το 7-0 στο 59’

Αποτελέσματα (1η)-4ος όμιλος
Πύρασος-Πυρσός Γρεβενών 9-0
Δωτιέας Αγιάς-Διγενής Νεοχωρίου 1-1
Μακεδονικός Φούφα-Αστέρας Καρδίτσας 3-0
Ρεπό: ΑΟ Στυλίδας

Επόμενη (2η)

Τετάρτη 11/5-16:00

Αστέρας Καρδίτσας-Πύρασος

Διγενής Νεοχωρίου-Μακεδονικός Φούφα

ΑΟ Στυλίδας-Δωτιέας Αγιάς

Ρεπό: Πυρσός Γρεβενών

Βαθμολογία

  1. Πύρασος 3
  2. Μακεδονικός Φούφα 3
  3. Δωτιέας Αγιάς 1
  4. Διγενής Νεοχωρίου 1
  5. Πυρσός Γρεβενών 0
  6. Αστέρας Καρδίτσας 0
  7. ΑΟ Στυλίδας 0

Φιέστα για τους νταμπλούχους στη Νέα Αγχίαλο

Μία μέρα πριν τον χθεσινό αγώνα κόντρα στον Πυρσό, το γήπεδο της Νέας Αγχιάλου φόρεσε τα καλά του, προκειμένου να υποδεχθεί τους νταμπλούχους της ΕΠΣΘ. Ο Πύρασος πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μία εβδομάδα μετά από αυτή του κυπέλλου σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι Αγχιαλίτες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το μεσημέρι με φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Κ14 του Πυράσου και του ΝΠΣ Βόλος και συνεχίστηκαν με αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των Κ16 των ίδιων συλλόγων κι ακολούθησε φιλικό παλαιμάχων του Πυράσου με την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 2014.

Από την ομάδα του Πυράσου βραβεύθηκαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου για την «φιλοξενία» του Πυράσου στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», αλλά και οι ακούραστοι εργάτες του συλλόγου επί σειρά ετών Τάκης και Γιώργος Καραδήμας, όπως και ο δημοσιογράφος Φώτης Γαλούσης.

Επίσης βραβεύθηκαν οι προπονητές Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Λάκης Μπακάλης και Νίκος Χατζηκυριακίδης, που πανηγύρισαν τους προηγούμενους τίτλους του συλλόγου, για να ακολουθήσει η απονομή των μεταλλίων στους πρωταθλητές της φετινής περιόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου