ΤΟΠΙΚΟ

Με «διπλό» επί του Τοξότη πανηγύρισε πρωτάθλημα ο Πύρασος

με-διπλό-επί-του-τοξότη-πανηγύρισε-π-7672

Τελικά, η ανατροπή στην Α’ ΕΠΣΘ δεν έγινε, αφού ο Πύρασος στο φινάλε των πλέι οφ (8η αγωνιστική) πήρε το πολυπόθητο «διπλό» στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, κερδίζοντας με 0-2 τον Τοξότη και έτσι στέφθηκε πρωταθλητής της πρώτης τοπικής κατηγορίας, με τους παίκτες, τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και τους φιλάθλους να στήνουν τρελό πανηγύρι μετά τη λήξη του αγώνα.

Ρεπορτάζ:

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο, πλέον όλοι γνωρίζουν ότι τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα με τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική. Από την άλλη, η Αγία Αννα τελείωσε με θετικότατες εντυπώσεις το πρωτάθλημα, φτάνοντας στο ευρύ 1-4 επί του Αίαντα Σούρπης στην Ευξεινούπολη, αλλά αυτή ήταν μία νίκη άνευ αντικρίσματος, εφόσον η βολιώτικη ομάδα έμεινε τελικά στο -1 από την κορυφή.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου:

PLAYOFFS-8η αγωνιστική

«Καθάρισε» από νωρίς ο Πύρασος

Τη χρονιά που συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του ο Πύρασος συνδυάζει τη σημαντική αυτή επέτειο με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ, αλλά οι Αγχιαλίτες επιδιώκουν από δω και πέρα και το νταμπλ με την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω αγώνων κατάταξης, που είναι και ο μεγάλος στόχος.

Η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη κατάφερε να πάρει τη νίκη με 0-2 επί του γηπεδούχου Τοξότη χθες στο Βοηθητικό του ΕΑΚ με δύο τέρματα του πρώτου του σκόρερ Ηλία Βλάχου.

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό συνεχόμενη βροχή οι φιλοξενούμενοι ξεκαθάρισαν από νωρίς τα πράγματα, διαμορφώνοντας μόλις από το 26’ το τελικό σκορ.

Στο 6′ λεπτό ο Βλάχος έδωσε ύψος στην μπάλα με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπόλη και την είδε την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία για το 0-1, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πλάσαρε σωστά στο τετ-α-τετ μετά την ασίστ του Ροτζέριο. Από κει και πέρα οι πρωταθλητές κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Ακριβούσης (79′ Γιωτόπουλος), Παναγιώτου, Νταγκούλης, Ιωάννου, Σκλαπάνης, Σιγαλάκος, Μάστορας, Δενελάβας, Κωνσταντάκος (46′ Χλωρός), Μπραχόλι (35′ Γερακίνης).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρακής, Αγιασιώτης (85′ Κατής), Ροτζέριο, Αραπίτσας (90+4’ Μπούτλας), Μπόλης, Βλάχος, Οικονόμου (90+5′ Θεοδωρόπουλος), Ζάχος.

Φάση από τον αγώνα Τοξότης-Πύρασος με πρωταγωνιστές τους Μιχόπουλο και Δενελάβα

Φοβερό ντεμαράζ, αλλά

δεύτερη η Αγία Αννα

Η αήττητη στα πλέι οφ Αγία Αννα ολοκλήρωσε ένα εκπληκτικό σερί εφτά νικών στα πλέι οφ, περνώντας και από την Ευξεινούπολη με σκορ 4-1 επί του Αίαντα, αλλά δεν άκουσε ευχάριστα νέα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, μένοντας έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Τσελεπής άνοιξε το σκορ για τους Βολιώτες με σουτ εκτός περιοχής, με τον Θανάση Κατσαβριά όμως να ισοφαρίζει έξι λεπτά αργότερα από το σημείο του πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ξανά προβάδισμα στο 37ο λεπτό με τον Κορέτα, ο οποίος επίσης με ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Χαλάτση για το 1-2.

Στην επανάληψη, μία κεφαλιά του Τσιουρέλη στο 55’ και ένα τεχνικό πλασέ του Τσελεπή διαμόρφωσαν το τελικό σκορ (1-4).

ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Ράπτης, Ξηροκώστας, Χριστέλος (55’ Γκιόκα), Πλαβός, Κ. Κατσαβριάς, Χειλάς, Βούλγαρης, Αραπίτσας (70’ Ντούρας), Θ. Κατσαβριάς, Τσόγκας (46’ Γ. Κωστούλας).

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Φλίγκος, Χατζητρακόσιας (67’ Κακάλιας), Καλαμίδας, Βέργος (74’ Ματθαίου), Χολέβας, Τσιουρέλης (59’ Κόκκας), Πετράκος, Παπαδημητρίου, Τζοβάρας, Τσελεπής, Κορέτας (67’ Στεργίου).

Φινάλε με χατ-τρικ

του πρώτου σκόρερ

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι στο Σέσκλο ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε 5-3 της Ακρόπολης, τερματίζοντας έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πρώτος σκόρερ με 23 γκολ στην Α’ ΕΠΣΘ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γάρος.

Παρότι με σύνθεση ανάγκης, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Αξιώτη, το οποίο κέρδισε ο Αντωνίου με φοβερή ατομική ενέργεια. Ο Γάρος όμως ισοφάρισε με διαγώνιο σουτ δέκα λεπτά αργότερα, με τον Καραγιάννη στη συνέχεια (26’) να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με ωραίο σουτ με το αριστερό.

Ο αρχηγός του Ρήγα «ξαναχτύπησε» και πάλι στο 33’, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-3, με τον Αντωνίου στο 58’ να μειώνει προσωρινά από την άσπρη βούλα (2-3), σε πέναλτι που αυτή τη φορά κέρδισε ο ίδιος.

Ωστόσο, αμέσως μετά ο Δημήτρης Αγροκώστας εκμεταλλεύτηκε άψογα την πάσα του Γάρου περνώντας και τον κατά συνθήκη τερματοφύλακα Δημητρίου, γράφοντας το 2-4. Με τη συμπλήρωση 67 λεπτών παιχνιδιού ο Γάρος έκανε τρία τα προσωπικά τέρματα με τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Το τελικό 3-5 διαμόρφωσε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Αξιώτης στο 85ο λεπτό, νικώντας τον Σπηλιόπουλο με ωραίο σουτ.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σπηλιόπουλος, Βαϊόπουλος (69’ Κίτσιος), Παπαδανιήλ, Φιλοσόγλου, Καλτσουνάς, Βλιώρας, Κόντρα (69’ Νούλας), Γεωρ. Αγροκώστας, Καραγιάννης, Δημ. Αγροκώστας, Γάρος (69’ Χασάπης)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δημητρίου, Αντωνίου, Στρούγγης, Κολιαμήτρας, Κ. Σταυραντώνης, Γκάγκας, Τσούκαλης, Αν. Τσούτσας, Παγώνης, Αξιώτης, Μαργαρίτης.

Νικηφόρο φινάλε για Σαρακηνό

Στο βροχερό «Αθανάσιος Ραγάζος» ο Σαρακηνός επικράτησε 3-0 του Αλμυρού και πήρε ρεβάνς για τη βαριά ήττα στον πρώτο γύρο των πλέι οφ στην έδρα του.

Το σκορ για την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη άνοιξε ο Κ. Δημόπουλος στο 16ο λεπτό, ευστοχώντας σε τετ-α-τετ, με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να έχουν δοκάρι σε κοντινό πλασέ του πολύπειρου Κοντοβά.

Το 0-2 ήρθε στο 24’ με τον Θεοχάρη να πλασάρει εύστοχα τον Κοντογεωργάκη. Ο Κοντοβάς δεν μπόρεσε ξανά να σκοράρει, αυτή τη φορά σε χτύπημα πέναλτι (34’) στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με τον Γιαμαλή στο 84’ να διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό 0-3 για τους φιλοξενούμενους.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντογεωργάκης, Οικονόμου, Μπαράκου, Ντόνα, Τσιαγιανίδης (79’ Τσάμης), Τετριμίδας, Χριστοφορίδης, Ζαντιώτης (73’ Μπουκώρος), Βούλγαρης, Κοντοβάς (46’ Στουρνάρας), Δρόσος.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ζάγκας, Σκούρας, Γιαμαλής, Χάνος, Θεοχάρης, Κ. Δημόπουλος, Καλαμάτας, Βαλωτής (60’ Αραμπατζής), Καλλιακούδας, Ν. Δημόπουλος (60’ Λ. Δημόπουλος).

Αποτελέσματα (8η)

Τοξότης-Πύρασος 0-1

Αίας Σούρπης-Αγία Αννα 1-4

Ακρόπολη-Ρήγας Φεραίος 3-5

ΓΣ Αλμυρού-Σαρακηνός 0-3

Βαθμολογία Playoffs (Τελική)

  1. Πύρασος 33
    2. Αγία Αννα 32
    3. Ρήγας Φεραίος 27
    4. Σαρακηνός 20
    5. Αίας 16
    6. ΓΣ Αλμυρού 13
    7. Τοξότης 10
    8. Ακρόπολη 6

PLAYOUTS-7η αγωνιστική

Εβαλε … 4Χ4 ο Πρωτεσίλαος

Η ομάδα του Θανάση Μπίλη απέδειξε και στο γήπεδο της Αγία Παρασκευής ότι είναι… ομάδα πλέι οφ επικρατώντας με σκορ 1-2 της αξιόμαχης ομώνυμης ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Παπαδόπουλου. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να απαντήσουν (18’) με πλασέ του Μπαλούλη, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Πολύζο στο πρώτο μέρος.

Το γκολ της νίκης σημείωσε ο επιθετικός Κώστας Αλαμάνης στο 85ο λεπτό, επιστρέφοντας έτσι με γκολ έπειτα από τον τραυματισμό του και χαρίζοντας την τέταρτη εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον πρωτοπόρο στα πλέι άουτ Πρωτεσίλαο.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλλιόπουλος, Βέρμπης (72′ Γκουγκούλης), Λυκουρίνος, Λούμπαρδος, Βαρελόπουλος, Ντάκος, Μαλακασιώτης, Γκέκος, Μπαλούλης, Πολύζος, Παναγούλας (81′ Μουλιός).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Mάνος, Τσαούσης, Θ. Κόρκος (60’ Αλντίν), Χολέβας, Λεϊμονής, Σούδης, Κ. Κόρκος, Σιαμανίκος, Κλίντον (60’ Αλαμάνης), Παπαδόπουλος (85’ Σκούρας), Νικογιάννης.

Το πιστεύουν στα Καλά Νερά

Η Α.Ε. 2002 συνεχίζει να βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή μετά την εντός έδρας νίκη της (3-0) επί των Μυρμηδόνων.

Τον… γόρδιο δεσμό έλυσε δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Κόρδας με κεφαλιά. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι σημείωσαν ακόμα δύο τέρματα, αρχικά με τον Στουμποβίκο στο 74’ και ακολούθως με τον Βαγγέλη Γαλάνη.

ΑΕ 2002: Σαρρής, Βέργος, Βεργοζήσης (81’ Κωστούλας), Βερντόβα (78’ Μαλλιαρός), Σφέτσιος, Παρίσης, Κόρδας (80’ Σταθόπουλος), Β. Γαλανής, Ρακής (75’ Καλαϊτζίδης), Στουμποβίκος (84’ Μ. Γαλάνης), Σιαμέτης

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Κατσαβριάς, Παλάσκας, Φ. Κολημήτρας, Γ. Κοντοβάς, Γ. Κολημήτρας, Σπυρέλης (72’ Μπούρχας), Μπίνας (72’ Γούλας), Ματζάρης, Καραπτσιάς, Χριστοδουλόπουλος (46’ Βούλγαρης).

Ισοπαλία που δεν έκανε

στους φιλοξενούμενους

Ο Αστέρας Ριζομύλου ήθελε το «τρίποντο» στο Βασδέκειο, για να παραμείνει σε τροχιά παραμονής, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (2’ και 8’) με 2-0 χάρη σε γκολ των Ξηρομερίτη και Γουτούλη, ωστόσο με δύο τέρματα του Ντίκα (13’ και 59’) οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2. Ο Αστέρας διαμαρτύρεται για μη καταλογισμό οφσάιντ στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ με ένταση έληξε ο αγώνας.

ΔΑΦΝΗ: Πλιάκας, Γ. Τσαρέλας, Τερλεξής, Φ. Τσαρέλας, Ντίκας (90’ Νικ. Σωτηρόπουλος), Σωκ. Σωτηρόπουλος, Ευαγγελός (66’ Βαρελόπουλος), Νίκου, Αλεξίου, Μαρέδης, Ταμπάκου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ: Ξανθάς, Δημ. Αποστολίδης, Λουφόπουλος (λ. τρ. 70’ Σιαμέτης), Καραλόπουλος, Ξηρομερίτης, Παν. Αποστολίδης, Γουτούλης, Μαρούφ, Βέργος, Σαρρής, Παντελίδης (75’ Χαλιμούρδας).

Αποτελέσματα (7η)

Αγία Παρασκευή-Πρωτεσίλαος 1-2

ΑΕ 2002-Μυρμηδόνες 3-0

Δάφνη-Αστέρας Ριζομύλου 2-2

Σκιάθος-Διαγόρας 3-0 ά.α.

Μακρινίτσα-Αγχιάλος 0-3 ά.α.

Η βαθμολογία

  1. Πρωτεσίλαος 36
    2. Αγχίαλος 30
    3. ΑΕ 2002 26
    4. Αστέρας 25
    5. Σκιάθος 24
    6. Αγία Παρασκευή 22
    7. Δάφνη 18
    8. Μυρμηδόνες 17
    9. Διαγόρας 5
    10. Μακρινίτσα 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου